Не знам как е в оригиналните комикси, ама тук са подходили хумористично към американския нацизъм, сори, патриотизъм както му викат, и обяснението как въпросния пич надява сините чорапогащи и се сдобива със заглавието си е доста симпатично. А и щитчето-бумеранг успява да изглежда яко. И в крайна сметка персонажът се оказа готин.
А Крис Евънс е полубог с абсолютно съвършеното тяло. ТОЛКОВА па добре да е кастнат... Че и с играта се справя момчето. Пооплакнах очички. И в същото време ми беше безкрайно сюрреалистично да го гледам, щото пичът приличаше малко в лице на моя приятел Иво, мир на праха му...
Хуморът беше готин - особено Томи Лий Джоунс кви ги снасяше. И имаше една много готина сценка с едно хлапе, което падна в няква вода.

Хюго Уивинг беше малко бутафорен с тая физиономия, историята е там, колкото да я има, наблюдава се бая балистичен подход към използването на немски език и немски акцент, откъм екшън съм виждала и по-въздействащ, музиката беше супер дженерик. Обаче това някак не пречи на кефа от филма. Навява ми малко усещане като от Айрънмените.
А след финалните надписи има ТОЛКОВА надъхваща сцена от Авенджърс, че ме вкара в състояние на хайп на мига. Нямам си представа ква е тая организация, щото не съм чела комиксите. Не ме и интересува. Гледала съм летните блокбъстъри с тия точно герои и актьори и това ми е достатъчно. ЕПИКА НА КРИСТАЛИ!!! Дано светът не е свършил дотогава, че не ми се мре преди да го видя тоя филм...