Не само в Англия.
Това е единствената институция във всяка държава, която наистина знае какво значи понятието РЕД. Защото съществува благодарение на реда в самата нея. Затова е и единствената институция във всяка държава, която е в състояние да наложи и поддържа реда.
А европейският мултикултурализъм всъщност се заражда още след Втората световна война. Европа е разрушена и обезкръвена. По плана "Маршал" (който хич не е толкова безкористен, за какъвто го представят - но това е за друга тема) пристигат някакви кредити - но работната ръка е намаляла много. Основно в Германия, Франция и Белгия. И тези страни започват да приемат милиони имигранти - иначе няма кой да работи.
Друг е въпросът, че провалът на мултикултурализма е заложен още в зараждането му в Германия и Франция: защото колкото и да се нуждаят от тези хора - нито немците, нито французите ги приемат като част от обществото си. Справка - Гюнтер Валраф.
Което неприемане от своя страна създава условия за капсулиране на религиозните и етнически малцинства и съзнателната им самоизолация.
Колкото до Канада...
Най-добрият ми приятел се пресели в Канада още преди 5 години - и чесстичко ми разказва вицове като този:
Канадците са имали уникалния шанс да бъдат най-щастливите хора в света - възприемайки британската култура, френската кухня и американската техника. Те обаче възприели британската кухня, френската техника и американската култура.
Шегата настрана, но на нито една от снимките, които ми е изпращал от празнуването на Националния ден на патриотите или Canada Day в Монреал, не видях бели канадци. Основно китайци. Така и не ми стана ясно къде са потомците на основателите на тази страна.
Та в Канада мултикултурализмът отдавна се е провалил. Е, не така шумно и ефектно, както в Европа - но провалът си е налице.
А, бе... какво толкова е нарисувано на знамето на Канада, че се е наложило да го прикриват с лист?