Домашните любимци и проблемите с тях
Moderator: Moridin
Домашните любимци и проблемите с тях
Днес с Марфа водихме дискусия относно това как следва човек да се отърве от бълхите, налазили любимеца му. Съвсем хипотетична дискусия, трябва да отбележа, но всеки, който има котка или куче поне един път се е сблъсквал с подобен проблем.
Аз лично моето куче си го обработвам с Фронтлайн, най-добрият /смятам/ препарат за подобни случаи. Дълбоко презирам разните му там каишки, които освен, че според мен не вършат работа, са и гадно миризливи. Да не говорим, че напоследък кърлежите са станали такива мутанти, че има опасност да си уморя кучето с лекарствата, предназначени за тях.
Аз лично моето куче си го обработвам с Фронтлайн, най-добрият /смятам/ препарат за подобни случаи. Дълбоко презирам разните му там каишки, които освен, че според мен не вършат работа, са и гадно миризливи. Да не говорим, че напоследък кърлежите са станали такива мутанти, че има опасност да си уморя кучето с лекарствата, предназначени за тях.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
ами аз имам котка, куче и папагал:)
т.е. кучето е на майка ми де ма айде:)
та значи ний общо взето не ги пускаме много да общуват с други животни и нямаме проблеми.
Само папагала още нещо се запъва не ще да говори и туй е моят проблем, та ако някой знай добър метод за обучение- да споделя!:)
т.е. кучето е на майка ми де ма айде:)
та значи ний общо взето не ги пускаме много да общуват с други животни и нямаме проблеми.
Само папагала още нещо се запъва не ще да говори и туй е моят проблем, та ако някой знай добър метод за обучение- да споделя!:)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-
- Paragon
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Значи папагала е адски скъп, и ако му стане нещо ти си виновен, нали знайш?:)Не знам за говорене, ама ако го напиеш, като нищо ще пропее...
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-
- Paragon
Много на време (за темата говоря). Моята кучка хвана бълхи. Заведох я на лекар, защото си оскуба козината на крака. Лекарят каза, че са бълхи и и капа тоя "Frontline". Но вместо да го капне целия на врата(както трябва), накапа половината на ухапаното. Стана още по-зле. Заведох я на друг, които каза че е направила алергия и и изписа хапчета. От снощи повръща.
Ако някой знае добър лекар в София, съвети приемама всякакви.
Ако някой знае добър лекар в София, съвети приемама всякакви.
Да има 'Бърза ветеринарна помощ" и лечебница зад Завод Електроника. (Далече но са добри) Когато Пресветия Ирландки Сетер се ояде, получи отравяне и се наду (Ако не сте виждали сетер със надута муцуна не знаете какво е комедия! )
Хората погледнаха, присъединиха се към моя неспираем хилеж за момент (животинката ни гледаше със искрено отчаяние иззад балонестото нещо..) и направиха разни магии от което Сетера възвърна присъщия си аристократичен вид..
Хората погледнаха, присъединиха се към моя неспираем хилеж за момент (животинката ни гледаше със искрено отчаяние иззад балонестото нещо..) и направиха разни магии от което Сетера възвърна присъщия си аристократичен вид..
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
Това, което видях току-що, ме накара да се замисля за обратната формулировка на темата - "Проблемите на домашните любимци с нас".
Конкретният повод: преди малко видях пред офиса една млада дама. Всъщност, дамата почти не я видях, защото магнитът за моите очи се оказа едно малко бяло кученце - пуделче. "Бяло" е дума, която използвам условно. Очевидно споменатата дама бе решила, че това не е правилният цвят за домашния й любимец. Опашката и ушите на животното бяха боядисани в сърцераздирателно розово, а на бялото му гръбче се четеше надписът "Sexy" в същата цветова гама. Покъртителна гледка, честна дума!
На някои животни просто не им върви със стопаните!
Конкретният повод: преди малко видях пред офиса една млада дама. Всъщност, дамата почти не я видях, защото магнитът за моите очи се оказа едно малко бяло кученце - пуделче. "Бяло" е дума, която използвам условно. Очевидно споменатата дама бе решила, че това не е правилният цвят за домашния й любимец. Опашката и ушите на животното бяха боядисани в сърцераздирателно розово, а на бялото му гръбче се четеше надписът "Sexy" в същата цветова гама. Покъртителна гледка, честна дума!

На някои животни просто не им върви със стопаните!
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Пппуделче?... с надпис "секси"?!?... в розово?!?!?
Ма не, що за превзета мутреса трябва да си за да тръгнеш с такова нещо? И все пак... на кучето? В смисъл, то може и да е било по-привлекателното (и опрделено по-интелигентното) от двете, но все пак надпистът си пада малко твърде провокативен за, как да го кажа по-меко, пудел.
Ма не, що за превзета мутреса трябва да си за да тръгнеш с такова нещо? И все пак... на кучето? В смисъл, то може и да е било по-привлекателното (и опрделено по-интелигентното) от двете, но все пак надпистът си пада малко твърде провокативен за, как да го кажа по-меко, пудел.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Честно казано, не ми стигнаха силите да търся намеци за интелигентност в очите на девойката. Онзи комплект розови ушички с розова опашчица, гарнирани с надписчето, окупираха мислите ми и още ме преследват! Представяте ли си го горкото животно, обездвижено в някакъв кучешки салон, докато издевателстват над него!
Юда, егоист, луда и wow-холик