Абсолютно съм размазан. Най - странното е че филма ми хареса заради книгата, а книгата ми хареса в ретроспекция заради някои анализи които четох за нея след като я бях прочел, тъй като при първия си прочит влязох напълно бос в материята и не схванах почти нищо от нея. Страхотно заснет е, 3D-то страхотно допълва визуалното представяне на богаташкия разкош по невероятен начин, филмът е просто айкенди. Играта на всички е на ниво въпреки че на моменти преминава в сапунена територия, но поне е холивудски сапун, при Кери Мълиган на моменти най се забелява това, но дори Тоби Магуайър има доста адекватни моменти. А Леонардо просто трябва да вземе Оскар, по дяволите. Тая работа със саундтрака май за повечето хора е love it or hate it. Well I loved it и това ми допълни преживяването още повече. Кефи ме как хомоеротиката в гледната точка на Ник Карауей е акцентирана повече, докато в книгата само е загатната.
Бтв, даваха трейлъри на The Hangover, Fast and Furious, After Earth и неква тъпотия с горска пазители и за пръв път ми се случва нищо да не ми хареса. А принципно на каквито и тъпотии да дават трейлъри, поне нещо ми хваща окото.

П.П. Поздрав с
Over The Love.
http://www.youtube.com/watch?v=fSPOCVjla_4