Точно се връщам от киното и съм дори по-доволен, отколкото очаквах.
Може да се обобщи като Prestige wannabe с елементи на Бандата на Оушън.
Историята започва с четирима "улични" фокусници, които биват събрани от неизвестно лице, за да сътворят най-грандиозния магически трик в историята, докато биват преследвани от ФБР.
Още в първите 2 минути г-н Атлас приложи един стар трик с карти, който въпреки, че знам как става, ме впечатли и спечели за филма, а на татък нещата само се подобряват.
Във филма играят следните магьосници:
Уди Харелсън като Мерит Маккини - менталист(врачка) и хипнотизатор - собственоръчно открадна шоуто, всяка минута с негово присъствие е наслада, и като цяло е отговорен поне за една единица от цялостната оценка на филма.
Джеси Айзенбърг(от социалната мрежа) като Даниел Атлас - уличен илюзионист с карти и шоумен - прилична роля, на мен никога не ми е харесвал особено, но не се оплаквам
Дейв Франко(21 jump street) като Джак Уайлдър - същите умения като горния, само че с по-малко харизма - не блести особено, но пък и няма много екранно време.
Айсла Фишър(scoobi doo

И още:
Марк Ръфало(хълк) като полицаят, който ги преследва, но винаги остава на една крачка зад тях - ми е антипатичен и не ми хареса неадекватността на персонажа му, макар че беше необходи от сюжетна гредна точка.
Майкъл Кейн(алфред) като спонсора на Четиримата Конници - си е стабилен
Моргън Фриймън като невярващия в магия и търсач на истината - и той е стабиляга.
Филмът се оказа точно толкова свеж и интересен, колкото загатва трейлъра, има добро количество twist-ове, не всичките очевидни предварително, и добре сглобен сценарии(няма телепортиращи устройства и извънземни)
И за финал - минусите
Той е само един(стига да не броим за минус липсата на prestige level mind blow, но то човек само един път може да се впечатли така).
И това е кьопавия екшън. Не го очаквах точно от режисьора на Транспъртър(и не само), но е факт - филма все едно е правен от Нолан - всякакъв характер development е добър, диалозите са чудесни, мистериите са мистериозни, екшънът е шейки кам маднес, нищо не е на фокус както трябва и сцените продължават твърде дълго, добре че екшънът в този филм не е твърде много, и не пречи на цялостното усещане.
8.5 / 10