В смисъл - да има достатъчно готини моменти и хитри отпратки към знайни и незнайни елементи в комиксите, но се намират и тромави - такива в които си казваш "Е, принизиха го до стандартното за жанра".
Имаше и една-две Agents of S.H.I.E.L.D. сцени, ама не от тези, за които го следя.
Най-много ми хареса, че част от бойните сцени, дават същото чувство, като от предишния филм, с елементи и от Iron Man.
Дизайните, снимките, ефектите и облеклата - отново на високо ниво.
Едно от новите успешни неща - още по-интензивното антагонизиране на отмъстителите, преминаващо в бой. Не съм си и мислел, че ще root-вам за това. Определено от най-яките сцени.
Страхотни отпратки към Уаканда и евентуалния сюжет на Black Panther. В тази връзка страхотна роля на Анди Серкис, която беше и нещо, като origin story на героя му.

Страхотни отпратки и към Hulk buster оборудването, използвано в един от най-добрите боеве.
Добре са избрали и външния вид на Вижън. Той оригиналният му е на 60-тарски супер злодей. Тук са хванали това, но и са го поосъвременили.
Виж от Ултрон съм със смесени чувства. Гласът на Джеймс Спайдър е перфектен, но героят е написан различно от това на което съм свикнал...има една идея Тони Старк в него (вместо Ханк Пим), което ми идва странно.
Външният му вид също за съжаление не е в стил мравка-войник.
Тук имаше и отпратка, която в същност се оказа aversion - Ултрон пропусна корейката, но не и по същата причина, поради която не може да навреди на Жанет (aka Осата) в комиксите.
В крайна сметка забавно филмче, но не ми е от най-любимите в MCU.
По-скоро на нивото на Guardians of the Galaxy.
Диша прахта на Първите отмъстители, Вторият капитан и Железният човек едно-три.
ПП
Трейлърът на Ant Man. Нещо не ме изкефи.
Единственият ми интерес е квази-Осата (нейна дъщеря?).