by Вашта леля » Thu Jun 23, 2016 11:14 am
Протестите, които са свързани с пърформънси и целят да шокират са не по-малко ефективни, отколкото тези, които разчитат на масовост. Просто това е друг подход - с малко усилия получаваш същото медийно отразяване.
Малко съм изненадана, че повечето от писалите са настроени така негативно към темата. Аз съм вегетарианец, който много би искал да е веган, но още не съм събрала воля да откажа млякото и яйцата. Разговаряла съм с личния си лекар за здравословната страна на хранителния режим - неговото мнение беше, че веганския режим на хранене може да осигури същите хранителни вещества, които и месоядния, просто трябва да се изяде повече маса храна.
И хайде да не генерализираме кой е по-агресивен, аз никога досега не съм обвинявяла, сочила с пръст или дори спорила с месоядните ми познати за нагласите им, но за сметка на това редовно получавам подигравки за убиването на марулите и опити да ме върнат в правата вяра. Познатите ми вегетарианци също са ми споделяли, че когато седнат на маса в смесена компания някои от месоядните се чувстват засегнати от самата заявка на някой, че е вегетарианец, все едно го е направил заради тях.
Last edited by
Вашта леля on Thu Jun 23, 2016 11:18 am, edited 1 time in total.