Винаги може да се измисли някаква история в познат и обичан свят с нови герои, но въпросът е защо. В случая ми е тъжно, че дори не знаем за кои точно персонажи не са получили права. Макар че вероятно, ако знаехме, щеше да ми е още по-мъчно. Като имаме предвид дълголетните потомци на нуменорците, елфите, маярите и т.н. то не би било зле да видим как са се подвизавали някои от нашите приятели и неприятели в периода, споменат от
@Delegat . На лице са и допълнителните материали към "Властелина", историята на Арвен и Арагорн, Берен и Рутиен, възходът и падението на Арменелос и какво ли не още.
Не зная, много ми се иска да направят "Децата на Хурин", с толкова трагизъм е белязана тази история.
Но както и да е. Съгласна съм с мненията, защото и моето настроение и подозрения са подобни.
Тъй като с известно закъснение прочетох " Спомен, Печал и Трън", както и новите две книги, които ни връщат в Остен Ард, си мисля сега, че тази поредица също заслужава внимание като обект за сериал.
@Dr. Horrible , преди много време бях чела интервю с Робин Хоб, в което ставаше дума за филмиране на - тогава първата трилогия -, но тя отговори категорично, че не би се съгласила книгите й да се филмират, май отново в това интервю беше изразила и доста остро отношението си към фен фикшъните. Като се сетя как съсипаха "Землемория", няма как да не я разбера. А иначе, о да, и аз бих искала да видя света й показан и в сериал! Колко дрийм кастове сме правили само преди време с приятели! Много кефят новият ти аватар и подпис, бтв
Признавам си също, че бих оценила нова визия и подход към света на Толкин, но засега съм леко повредена, в смисъл, че все още като препрочитам любими страници от Властелина, героите и местата визуално са онези, които ни показа Питър Джаксън.

Ако той и Ню Лайн Синема ще консултират новите праводържатели и изпълнители на проекта, нищо чудно нещата да изглеждат познато.