Roland wrote: ↑Fri Jan 19, 2018 1:37 pm
The Entire History of Us и Глийсън андроидът са единствените два епизода в първите два сезона за мен, които са наистина качествени като спекулативна фантастика, щото хващат НФ идеи и се занимават с това
как тези концепции биха променили хората, живеещи с тях.
Според мен най-силните епизоди са тези, в които фокусът пада точно на това, в които ни занимават повече с човешкия елемент, отколкото със самата технология, епизодите, в които ми пука за героите. И за съжаление последните два сезона просто не го постигат за мен. Пълни с пропилян потенциал, не задълочават в темите, които загатват, не ни дават нищо ново, очаква се доста suspension of disbelief от наша страна или направо си преповтарят нещо, което сме виждали преди ( с уговорката, че говоря повече за 4ти сезон, 3ти не го помня в подробности, щото мина известно време.. макар че и това си е показателно само по себе си)
Shut up and dance ми хареса, въпреки че не попада много точно в горната категория, но пък беше интересно направен, не ми беше скучно да го гледам. Nosedive, примерно, самата му идея ми хареса и ми беше интересна, да не говорим че е и болезнено релевантна и в нашата реалност, ама... скучен ми беше самият епизод, не знам.
Иначе си прав за коледния епизод, втората история можеше да си е самостоятелен епизод, че не я развиха много. Като се замисля, мотивът за digital copy of a person я има в много от епизодите и никъде не е развит особено добре, винаги е просто като добавка, която да движи историята. Единствения път, когато си спомням да се засяга темата дали това е етично и хуманно и за последиците и правата на копието и пр, това става набързо и извън кадър!