South Park: Phone Destroyer

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
GusherGookVim
Smallfolk
Posts: 7
Joined: Fri Nov 23, 2018 10:40 am
Location: Sofia, Bulgaria

South Park: Phone Destroyer

Post by GusherGookVim » Tue Jan 15, 2019 10:50 am

South Park Phone Destroyer.png
South Park Phone Destroyer.png (763.98 KiB) Viewed 9942 times
Безууууумно препоръчвам тази игра за всички фенове на Саут Парк с горе-долу сносен телефон. Това е може би единствената игра, струваща си да се изтегли от app store-а на Андроид или Епъл.

Ако преди сте играли The Stick of Truth и The Fractured But Whole, тогава въобще не се двоумете. Тази е НАЙ-ДОБРАТА! :devil: За разлика от първите две, които комбинираха по равно кинематографични/стори елементи с доволна доза геймплей, тук геймплейът е в пъти повече, превръщайки Саут Парк френчайзът в нещо, което вече със сигурност не е само ситкомче с политически и поп коментар, подкрепен от социо-политически анализ и сатира. А, да, и доволната доза скатологически хумор (за жалост за едни, за радост за други, тук също присъства).

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=wI_GTZlBJnQ

Ще започна със жанра: стратегия с ъпгрейд опции, тип WOW, като при всеки качен нов ранк, си една идея по-близо до мастърване на бойното поле или завършването на кампанията. (Създателите Трей Паркър и Мат Стоун, както винаги, са предоставили свободата да цъкаш безплатно. Абсолютно всичко е безплатно, но за мързеливите и богатите съществува въможността да се купуват ъпгрейди и с реални пари. Определено не препоръчвам последния вариант, защото си губи целият експириънс и въобще не овладяваш стратегическите стъпки в играта).

Интерфейсът е интелигентно интуитивен и най-вече бърз за употреба с едно общо меню, което препраща към различните подменюта на играта.

Как се играе:

Главните елементи на играта :)

1) Deck Building - Главният елемент са естествено пакетчетата или колодите от карти, които събирате. В тях се намират герои (от сериала) с различни умения. Ще започна с най-оригиналния аспект на колодите, демонстрирайки мастърпийса, който тази игра е:
 • Теми - можеш да си шериф Картмен, ако се кефиш на уестърн, или пък Папа Тими, който може да resurrect-не умрял герой, или пък астронавт Бътърс, and so on. Има общо 5 теми, като всеки играч има правото да избере само 2 в колодата и допълнително 3-та, която е неутрална:
  • Адвенчър - тук ще намерите единици, които са за меле. Силата им е в хардкор комбат без излишни екстри. Те нанасят най-много демидж при сражение.
  • Мистикал - даааам... Феновете знаят, че дуото Паркър и Стоун се гаврят най-много с религията като мотив в сериала си, та доста са се постарали в изграждането на тази тема. Героите тук са обикновено ангели, свещеници, Sexy Nun Randy (ахм) и т.н. Макар това да не е от темите, с които играя, давам кредит за най-голяма оригиналност тук. Героите се отличават най-вече с лечебните си способности, призоваването на други единици, които те нападат и способността да манипулират енергията в играта
  • Фентъзи - любим дек (и един от двата, с които играя). Има баланс между адвенчър меле способностите и естествено героите са с различни фентъзи способности - генериране на балони, които са щитове, регенериране на мана, принцеси с магически способности, елфи (и добри, и зли!) и т.н. Бтв, един от героите тук е Grand Wizard Cartman, който подобно на Гандалф (но с много по-яки реплики), се разхожда с жезъл :D
  [list]Sci-fi - втори любим дек и предполагам се досещате за какво иде реч - freeze protocols, charging weapons, дронове, телепортиране и т.н.
 • Неутрален - тук са набутани са всички останали, които не пасват никъде, заедно с любимите Терънс и Филипс на създателите. Ах, колко ги мразя.... PC Principal също е тук, ако следите последните сезони. Неутралната тема се използва, когато искате да допълните колодата си с карта при липса на достатъчно герои от 2те предишно избрани теми (бтв, споко, по всяко врем може да сменяте темите на дековете си или пък героите, с които играете. Разнообразието не свършва). Добра идея е да имате поне 1 или 2 карти от неутралната тема, защото всяка тема от колодите изисква различни ъпгрейд ресурси (примерно за фентъзи ще ви трябват магически томове и древни ключове, а за адвенчър темата индиански пера), макар аз да не я спазвам, защото исках изцяло фентъзи/sci-fi колода. Тъкмо играта е по-трудна.
 • Заклинания/Spells - последно ще добавя и това тук, макар да има за всяка от темите. Не съм им фен. Разнообразието е голямо - гръмотевичен удар, отровяне отдалече, mind control, arrow storm, etc.
Защо го квалифицирам като мастърпийс? Неописуемо е, дори да игзгледате трейлър, ако не отделите 50 + часа на играта и сами откриете колко богата откъм персонажи е - имаме Покахонтас Ранди, Шаман Тоукън, Айк Рицар, също така Айк пират, Айк клонинг и прочие. Не мога да се сетя за игра или сериал, който да може да се мери с разнообразието на жанрови герои поместени в тази игра.

2)The Campaign - единственият негатив на играта е тук. Започваш като The New Kid on the block и трябва да изцъкаш поне 10-20 часа геймплей през кампанията, докато събереш достатъчно карти (тръгваш само с 5), за да може да се насладиш на гореспоменатото. Движиш се по улиците на Саут Парк, като спорадично получаваш криптични обаждания от Картмен по телефона (ха), който, разигравайки те спрямо неговия си пъклен план, те придвижва напред в кампанията. След всяка победа естествено печелиш награди - виртуални долари, метални монети (използват се за ъпгрейд) и експириънс точки. Започваш с адвенчър темата и постепенно отключваш другите теми, така че да можеш да си подредиш колодата спрямо собствените си предпочитания. Взимайки предвид факта, че The Stick of Truth и The Fractured But Whole имаха обща пресечна точка в историята, така че второто да може да се нарече продължение, искрено вярвам, че краят на смартфон версията няма да разочарова в това отношение.

3)PVP - тук се качват левълите, научаваш се дефакто как да се биеш на арената, заглаждаш уменията си, развиваш стратегическото си мислене и изиграваш поне 75% от битките. И това е страхотно! Може да се присъединиш към отбор и да разменяте карти, а скоро ще може да играете и по отбори (the South Park developer's team is working on it). Мога да говоря много, и то конкретно за играта на полето тук, но ще се задоволя с обобщението, че е голяма зарибявка и човек се научава на какви ли не маневри, за да върви нагоре. И винаги пада. Защото просто има много карти, много герои, много спелове, много стратегически стилове на игра и т.н. Трудно е. Наистина. Но е най-забававното нещо на света. В коя друга игра имаш AWESOME-o 2000, който блокира противници с репликата "SUCK MY BALLS"

4)Battle unit types - последно ще завърша с разделението на бойните единици на 4 подтипа - assassins, warriors, ranged и tanks. Тези ги има във всяка една от темите. Една добре оформена колода ще е балансирана откъм тези подтипа, или ще се фокусира изцяло на assassins, приерно, ако има за стратегия бързо сражение. Какви са предимствата и недостатъците на различните подтипа?
 • Assassins - движат се бързо и нанасят най-много демидж, но имат най-малко health span.
 • Warriors - това са главните герои в колодата. Балансират между уменията за атакуване и health span. Дживат се средно бързо.
 • Ranged/Range units - абсолютно препоръчително е всяка колода да има поне 1, а дори 2 ranged unit-а. Могат да стоят зад другите ви играчи, значително покачвайки демиджа на враждебните единици отсреща, а колода без нито един стрелец или катапулт, е уязвима към атака от такава единица в колодата на опонента.
 • Tanks - буквално са си танкове. Това са единици, които имат четворно или петорно повече здраве от всичките ви други подтипа. Само че, за да бъдат призовани на полето, обикновено се изисква двойно или тройно повече енергия. Някои нанасят добър демидж, други не. Варират. Една от най-често срещаните стратегии е да се призове тенк юнит и да бъде пазен отстрани с assassins и warriors, придвижвайки се към опонента си.
Ако комбинарате темите с бойните подтипове, мисля, че става ясно вече напълно за какво разнообразие говоря. Така, не искам да спойлвам повече, мога да говоря цял ден за играта с много по-конкретни детайли, but the fun is in discovering all of it by yourselves. Give it a try! I assure you... It will pay off.

ПП: Може да чекнете геймплей видейца в тубата :)
ПП2: Съвсем скоро ще има битки по отбори. Ето още малко повече инфо: https://www.youtube.com/watch?v=cLH_DgpxHkA
“Greatness is a transitory experience. It is never consistent. It depends in part upon the myth-making imagination of humankind. The person who experiences greatness must have a feeling for the myth he is in. He must reflect what is projected upon him. And he must have a strong sense of the sardonic. This is what uncouples him from belief in his own pretensions. The sardonic is all that permits him to move within himself. Without this quality, even occasional greatness will destroy a man.”

Muad' Dib'

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest