И пак за медиците ни в Либия :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

И пак за медиците ни в Либия :(

Post by Roland » Sat Jan 15, 2005 11:47 am

http://www.segabg.com/15012005/p0010001.asp

Нещата вървят на зле, а най-циничното в цялата ситуация е, че всичко е до вътрешнополитическите им дрязги и няма нищо общо с нашите хора и евентуалната им вина :(
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 15, 2005 11:48 am

Да... Не знам тръпки ме побиват просто! Егаси:(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Jan 15, 2005 12:04 pm

само не разбрах, като е престъпление срещо човечеството, защо това същото човечество настоява да ги освободят?!?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 15, 2005 12:08 pm

Щото е заблудено и трябва тежкият консерватизъм в Либия (дето, ако си спомням правилно от някой от коментарите покрай статията във вестника, е забранил изучаването на чужди езици в училищата) да му покаже колко са съгрешили спрямо него...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Jan 15, 2005 4:04 pm

Вижте, няма какво да се лъжем, процеса вече е политически, дори и в началото да не е бил такъв. Просто се сблъскваме с класическата драма - има престъпление и някой трябва да си понесе последствията. Ако е чужденец, още по-добре, защото така режимът може да каже "Вижте големите лоши чужденци, не е ли добре че не сме като тях, а и само ние можем да ви защитим от тях." Така че много отдавна според мен никой не може да направи нещо по въпроса. Либия така и така си е под ембарго (САЩ още го поддържат, дори и ООН да вдигна своето), така че заплахите не вървят. Така че който каквото и да приказва, единствения начин тези медици да се приберат обратно е някой отряд специални части да ги измъкне.

Единственото което ме дразни е, че всеки политик тук се държи адски лицемерно и гледа да извлече колкото се може повече. Което и да е правителство да беше на власт, би направило едно и също нещо, с други думи - нищо. Колкото и да е цинично, мисля си че горките хора там искат всичко да свърши, по един или друг начин, защото това тяхното в момента си е по-лошо от смъртна присъда.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 15, 2005 4:07 pm

Съгласен с последната част :/

А в момента кво - правителството си трае, червените си гледат предизборната кампания и много внимателно и учтиво "предполагат", че не би било лошо да се "излезе с декларация" и т.н., сините знаят, че нищо няма да направят на изборите и са какво обикновено крайни и категорични, че трябвало да се обяви ясно колко е политическо всичко... и никой нищо не прави наистина :(

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Jan 15, 2005 4:12 pm

Лошото е, че май няма какво да се направи... освен да плати по колко милиона беше там на дете и те евнтуално да си помислят, нали... Просто омразата срещу общия чудовищен враг, избиващ деца твърде удобно сплотява едно общество, което иначе се крепи на някакви имагинерни основи.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sat Jan 15, 2005 5:05 pm

Основите, ще ме прощаваш, хич не са имагинерни. Това, че европейски тип общество не би могло да бъде посторено на такива основи, нищо не значи - в Либия обществото НЕ Е европейски тип.

Иначе е ясно, че цялата работа е за пари, и по-точно за либийския дълг към България - измислиха начин да не го плащат. Груб и гаден, но работи, както се вижда...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 15, 2005 5:18 pm

Точно, Дил. Европейското, или дори квазиевропейското законодателство почива на римското право. Обществото пък от своя страна почива на някаква квазихристиянска основа, а всичко това е твърде различно от ислямското право и ислямската основа на тяхното общество. Тоест за нас не е нормално при кражба да секат ръката на човека, а при прелюбодеяние да трепят жената с камъни, но за голяма част от ислямския свят нещата са си точно такива и така и трябва да бъдат. Факт. Но иначе съм съгласна, че едно бщество, каквото и да било то, винаги се сплотява при идеята за някакъв зъл външен враг, а мене все повече ме побиват тръпки при мисълта за съдбата на тези хора и за състоянието на тях и на техните близки. Ужас:(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Mon Jan 17, 2005 11:02 am

Предишното ни правителство предаде медиците, като не се опита да ги измъкне, когато други държави сториха това, дори потулиха случая за 5-6 месеца. Ебахти държавата сме - само гледаме как да прецакаме гражданите си :( В Либия пък им е изгодно да ги държат като заложници - да ни изнудват и гърчат, да искат пари, да искат дивиденти от положението... Отвратително - че в Либия няма законност няма, че е диктатура и всичко е в ръцете на Кадафи, тва всеки вече го научи. Дори бях слушал че не са ги арестували за децата заразени със спин а за варене на ракия - ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, а после са им лепнали и това... кошмар, там могат да те осъдят за всичко.
Ефективни мерки така или иначе няма да се вземат - от нашето правитлство поне, едва ли...
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Mon Jan 17, 2005 12:23 pm

Сайбър, това, че тебе те възмущава, не означава, че там не е престъпление. Употребата на алкохол е забранена за всички правоверни мюсюлмани, притова не в Шериата, а директно в Корана от пророка Мохамед. В която и да е арабска страна това е престъпление, а в голяма част се води и светско престъпление. В ОАЕ направо убиват за такова нещо - на място, без съд и присъда. Също важи и за проституирането, м/у другото, а едно от обвиненията към сестрите беше в проституция.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 17, 2005 12:26 pm

Доколкото знам при тях варенето на ракия си е тяжко престъпление...
Не виждам, защо трябва да се възмущаваме ако някой е арестуван за такова нещо. Като си отишъл в друга държава, трябва да се съобразяваш със законите и.
Колкото до другото... Гадна работа. Какво повече да кажа.

Edit: Това го писах преди поста на Дилвиш.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Mon Jan 17, 2005 11:55 pm

Е, да така си е, обаче аз лично винаги съм се възмущавал от ислямските общества и техните привички, закони и фанатизираност, което разбира се не променя фактите. Така или иначе не можеш да обвиниш хора за нещо, а да ги съдиш за съвсем друго - идеята явно е - "така и така ще ги съдим, айде да им лепнем и нещо още по-гадно, да ги накараме да си платят за собствената ни небрежност и да ги измъчваме че и сами да си признаят" Общо взето е точно така. "А защо българите - ами щото държвата им не иска и не смее дори да ги защити и можем да правим с тях каквото си поискаме"
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Tue Jan 18, 2005 9:50 am

Сайбър, ще ме прощаваш, обаче такива нещо като
Syber wrote:...така и така ще ги съдим, айде да им лепнем и нещо още по-гадно...
няма. Те сами си признаха за това, без да ги бият и преди да ги измъчват. Не съм фен на този тип разпити, но правосъдието си е правосъдие. Още повече, че това ти го казват всеки път, когато отиваш в мюсюлманска страна.

А защо българите - ами, тук съм съгласен. Хубавото е, че ако наш`те клекнат и платят, имаме над 90% шанс да си спасим хората. Лошото е, че ако клекнат, няма да се отървем от такива изнудвачи...

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Wed Jan 19, 2005 12:21 am

Значи ако българите са нарушили, някои от техните закони - добре - за това могат да ги съдят, но да ги измъчват и бият за неща които не са извършили - именно да заразят 400 либийски деца (това всеки нормално мислещ човек предполагам дори не може и да го допусне) това вече е съвсем друго нещо.
Me