Вижте, няма какво да се лъжем, процеса вече е политически, дори и в началото да не е бил такъв. Просто се сблъскваме с класическата драма - има престъпление и някой трябва да си понесе последствията. Ако е чужденец, още по-добре, защото така режимът може да каже "Вижте големите лоши чужденци, не е ли добре че не сме като тях, а и само ние можем да ви защитим от тях." Така че много отдавна според мен никой не може да направи нещо по въпроса. Либия така и така си е под ембарго (САЩ още го поддържат, дори и ООН да вдигна своето), така че заплахите не вървят. Така че който каквото и да приказва, единствения начин тези медици да се приберат обратно е някой отряд специални части да ги измъкне.
Единственото което ме дразни е, че всеки политик тук се държи адски лицемерно и гледа да извлече колкото се може повече. Което и да е правителство да беше на власт, би направило едно и също нещо, с други думи - нищо. Колкото и да е цинично, мисля си че горките хора там искат всичко да свърши, по един или друг начин, защото това тяхното в момента си е по-лошо от смъртна присъда.
This signature is not yet rated