"Тъмната страна на Слънцето"

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

"Тъмната страна на Слънцето"

Post by Marfa » Mon Mar 14, 2005 12:58 pm

Ами прочетох я тази книга и, такова, нещо хич не ми хареса:/// Сега, възможно е моментното ми състояние да е било по-шашаво, ама ми се видя, че хем е доста копиранот от Адамс, хем не особено добре.
Я ми кажете, аз ли нещо съм се бъгнала, или има и други, дето не са харесали таз книга, а? :oops: :oops: :oops:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 14, 2005 1:13 pm

Е тя му е от бая ранните, доколкото знам...
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Mar 14, 2005 4:11 pm

Ами и на мен не ми хареса, ама аз Пратчет по прнцип не го харесвам...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 14, 2005 6:23 pm

JaimeLannister wrote:Ами и на мен не ми хареса, ама аз Пратчет по прнцип не го харесвам...

След това светотаствено изказване, бих ти препоръчал да бягаш много бързо, може и да се оттървеш от гневната тълпа фенове на Пратчет, която ще се дигне да те линучва. :lol:

Иначе тази книга съм я чел доста отдавна и единственият ми спомен е, че ме разочарова.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Mar 14, 2005 7:11 pm

Matrim wrote:
След това светотаствено изказване, бих ти препоръчал да бягаш много бързо, може и да се оттървеш от гневната тълпа фенове на Пратчет, която ще се дигне да те линучва. :lol:
Е, е, чак пък толкова! Пратчет наистина е забавен и обичам да го чета за разтоварване, но пък не го смятам за някакъв култов писател. Макар че ако беше наблегнал повече на качеството на книгите си, вместо на количеството, можеше и да бъде... Жалко.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 14, 2005 7:33 pm

ЛИНЧ! ЛИНЧ! ЛИНЧ! ТАРАНТИНО! Опа...

Хех, Пратчет отдавна няма за цел да е забавен :)
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Mar 14, 2005 9:30 pm

Roland of Gilead wrote:ЛИНЧ! ЛИНЧ! ЛИНЧ! ТАРАНТИНО! Опа...

Хех, Пратчет отдавна няма за цел да е забавен :)
A,.?!?

Mне... За разлика от много хора, аз нещо като не го харесам, първо тръгвам от постановката- "аз това май не го разбрах за какво беше...". Така е и с Пратчет. Нито ме е карал да се пукна от смях. Нито ме е накарал особено да се замисля за нещо. Нито ме е увлякъл. Скучен ми беше... И все пак няма да се нахвърля и да го плюя, най- малкото, защото съм чел само 2-3 книги, а той е изписал маса нещо. Може пък да не съм попаднал на точните неща...
И все пак...
Преди време попитах един познат, който е голям фен да ми каже какво толкова намира у Пратчет. Той ми ги наговори едни.. С 2 думи- не ме убеди (опа, три са).
Та, я кажете сега каква ще да е целта? Вече?
....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 14, 2005 9:43 pm

http://www.shadowdance.info/800Broeve/B ... rgreen.htm
Ей тука тъй в тоз евъргрийн обяснявам защо харесвам Пратчет.

Уук.

Voland
E'lir

Post by Voland » Mon Mar 14, 2005 9:49 pm

Хич не ти трябва да се тормозиш с Пратчет.Пробвал съм се три пъти - е не ми хареса.Голем праз че ще ме псуват феновете му...
Ако ще трябва да е комично, ще да е Дъглас Адамс, и то в първите творения.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Mar 14, 2005 9:58 pm

Линч! (какъв Тарантино бе?) Все още не ми е ясно как може човек да не харесва Пратчет...

Специално тази книга ми хареса и все още ми харесва - съжалявам, Марфе, няма да намериш съмишленик в мое лице. Има си недостатъците, но като цяло ми е смешна, интересна и дори леко смислена. Имам много любими неща в нея. Наистина прилича на Адамс, но според мен това е само плюс, не е като да е копирал бездарно. Има я и култовата гавра с класиките на фантастиката в началото...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Voland
E'lir

Post by Voland » Mon Mar 14, 2005 10:16 pm

мнее не прилича на Адамс - не са толкова абсурдни ситуациите...На Пратчет съм се смял твърде изкуствено, просто щото трябва(иначе въобще не би трябвало да се чете).Докато Пътеводителя и сега да го отворя ме разбива(на произволна страница)

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Mar 14, 2005 10:24 pm

Voland wrote:Ако ще трябва да е комично, ще да е Дъглас Адамс, и то в първите творения.
Това да се чува! :D "Пътеводителят", или поне първите три книги от него, са с цяла класа над произведенията на Пратчет. Ама сега с тази холивудска бозица, дето ни я готвят, дали няма да го оклепат яко? :( Долу ръцете от Артър Дент и компания! Анатема! Анатема!

Voland
E'lir

Post by Voland » Mon Mar 14, 2005 10:28 pm

няма страшно - ще си сложим "очилата против страх" и ще го гледаме :wink:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 14, 2005 10:30 pm

Това да се чува! "Пътеводителят", или поне първите три книги от него, са с цяла класа над произведенията на Пратчет.
Пътеводителят няма нищо общо с Пратчет, изключая Слънцето. Все едно да сравняваш хумора на Джерълд Даръл с този на Удхауз и после евентуално и с Пратчет. Ни стаа, различни са. А Пратчет не се чете само и единствено за да ти е смешен, хайде да си го изясним веднъж завинаги това!
Гибо, ми де да знам. Аз не съм чак разочарована или нещо такова, просто май по-скоро не беше точно каквото очаквах. А иначе и аз си харесах някои нещица в книгата, ама просто... Как да ти кажа... Бе не е същото:)

Уук.

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon Mar 14, 2005 10:46 pm

Пратчет беше изключително добър в началото - "Colour of Magic", "Light Fantastic" и т.н. Дори имаше потенциал да стане велик. За съжаление предпочете да трупа печалби от набързо скалъпени полуфабрикати. Сега макар повечето от книгите му да влизат в графата "забавни", има и някои направо нечетивни. Дори хуморът му напоследък проявява признаци на еднообразие - също като хубав виц, който чуваш за десети или двайсти път и вече не ти е толкова смешен като преди.