Сага за седемте слънца - We love you Boby!

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Amos Trask
Aes Sedai

Сага за седемте слънца - We love you Boby!

Post by Amos Trask » Tue Jun 15, 2004 11:38 am

Искам да знам: има ли някой, който като мен да смята, че "Скритата империя" и "Гневът на хидрогите" са две от най-качествените фантастики, излизали през последните години. Цъфтя от възхищение! :D
:shark:
Feel the summer!

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Tue Jun 15, 2004 12:11 pm

Амос, добри са, но чак пък "най", не бих казал. Личи си, че Кевин е повлиян от Бой Джорд и май е решил и той да поразтегне някой и друг локум. Надявам се да бъркам, но ще видим.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 15, 2004 12:28 pm

готини са, но се пригответе за едно "колело на времето", но в sci-fi вариант... Авторът дори не го крие...

Regsa
Sorcerer

Re: Сага за седемте слънца

Post by Regsa » Tue Jun 15, 2004 1:20 pm

Amos Trask wrote:Искам да знам: има ли някой, който като мен да смята, че "Скритата империя" и "Гневът на хидрогите" са две от най-качествените фантастики, излизали през последните години. Цъфтя от възхищение! :D
:P Аз! Аз! :P
Невероятна книга. Поне първите две части са такива. Искрено се надявам да не се превърне в новото "Колело". Би ми било ужасно мъчно. Но има и такава вероятност. Той човека се е заел да пише продълженията на "Dune", така че не смея и да се замислям като му се свърши музата какво ще стане. :(
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 15, 2004 1:30 pm

Аз пък докарах някъде до 300-страница първата книга, горе-долу интересна ми беше, но не ме увлече особено, така и не съм я дочел още. Твърде много биеше на фентъзи многотомник за моя вкус, едно Колело ми стига засега...:)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

sauron
Paragon

Post by sauron » Wed Jun 16, 2004 9:27 am

Ами аз си купих първата,прочетох я- малко тегаво беше, много ти млазя тези книги с по сто герои, където за да прочетеш какво става с някой трябва да четеш още десет глави за други неща. Както и да е прочетох я, все пак реших че по-скоро ми харесва и трябва да си купя и втората. Ама още не съм я купил и все се чудя, може би когато имам повече излишни пари, ще я взема. Но е вярно че прилича на НФ вариант на Колелото на Времето. Там обаче първата книга започваше много силно, докато тука може би градацията ще е друга :wink:

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Jun 19, 2004 10:38 am

Май почти никой не си пада по по-сложните неща. Разбира се има и изключения - respect, Regsa! :D Не знам, мене ме хвърлиха във възторг тия книги и с нетърпение чакам the next episode. А Андерсън наистина е по-добре да зареже тая бозЪ Дюн и да се съсредоточи върху тоя шедьовър.

Между другото, ще има още няколко книги, ама не вярвам чак колкото Колелото да се проточи.

Дем, ти пък откога си против многотомниците, джорданист такъв!? :P
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Jun 19, 2004 10:54 am

Откакто похарчих толкова пари за последния Джордан и се оказа такаво разочарование, а и напоследък ме мързи да чета толкова дълги неща.:)

БТВ, kaкво й беше сложното, поне в първа книга не забелязах подобно нещо?
Don't be a lawyer!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Jun 20, 2004 9:23 am

Аз пък определено смятам, че ще се превърне в SF Wheel of time. Автора го беше написал някъде... Яки са книгите, ще почакам да се поиздадат още няколко, че нещо бавно се развива действието.

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Sun Jun 20, 2004 12:11 pm

Преди месец/два в Щатите излезе третата книга. Но при нас може и да не дойде скоро. Особено след онова подозрително излизане на първите две книги почти веднага една след друга.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jun 20, 2004 1:34 pm

И аз има спомен, че пишеше в предговора, че авторът бил голям фен на Колелото. То не е като да не си личи... 8-)
Don't be a lawyer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Jun 22, 2004 11:27 am

И какво от това? Ние да не би да не сме фенове?! Вярно, че всеки само се оплаква, колко се била проточила цялата серия, обаче излезе ли поредната книга и настава блъсканица пред сергиите. :)
А не знам какво разбирате под "сложна книга" - "многопластова" като че ли е по-удачно да се каже.
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 22, 2004 12:39 pm

Многопластова съм съгласен, под сложна разбирам нещо, където на доста места се налага да препрочитам по 2-3 пъти преди да разбера за какво точно става дума.

За Колелото работата е ясна -всички го плюят, ама всички го купуват. Като силен наркотик е. :D
Don't be a lawyer!

sauron
Paragon

Post by sauron » Tue Jun 22, 2004 6:49 pm

Ми в предговора автора си е казал: "Този научнофантастичен епос може да се сравни с фентъзи поредицата на Робърт Джордан "Колелото на времето" или романите за Шанара на Тери Брукс".
И не е дума за сложност, а по скоро както по-горе се изразих тегавост /не знам има ли точно такава дума/ и провлаченост, която би била оправдана само при една многотомна сага- т.е. в първата книга набутваш сумати герои, малко трудничко се чете, но по-нататък става по-лесно, вече си знаеш героите, създават се връзки и т.н. И пак искам да кажа че мнението ми е само възоснова на първата книга.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jun 23, 2004 12:08 am

Не съвсем по темата, но искам да отбележа все пак: Колелото хората го купуват единствено заради ясното съзнание, че вече са се вътрили достатъчно много за около седемте килограма хартия до момента и загубата от отказването ще е по-голяма от евентуалната икономия.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.