Сага за седемте слънца - We love you Boby!
- Amos Trask
- Aes Sedai
Сага за седемте слънца - We love you Boby!
Искам да знам: има ли някой, който като мен да смята, че "Скритата империя" и "Гневът на хидрогите" са две от най-качествените фантастики, излизали през последните години. Цъфтя от възхищение! 

Feel the summer!
-
- Paragon
Re: Сага за седемте слънца
Amos Trask wrote:Искам да знам: има ли някой, който като мен да смята, че "Скритата империя" и "Гневът на хидрогите" са две от най-качествените фантастики, излизали през последните години. Цъфтя от възхищение!

Невероятна книга. Поне първите две части са такива. Искрено се надявам да не се превърне в новото "Колело". Би ми било ужасно мъчно. Но има и такава вероятност. Той човека се е заел да пише продълженията на "Dune", така че не смея и да се замислям като му се свърши музата какво ще стане.

"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
Аз пък докарах някъде до 300-страница първата книга, горе-долу интересна ми беше, но не ме увлече особено, така и не съм я дочел още. Твърде много биеше на фентъзи многотомник за моя вкус, едно Колело ми стига засега...

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Ами аз си купих първата,прочетох я- малко тегаво беше, много ти млазя тези книги с по сто герои, където за да прочетеш какво става с някой трябва да четеш още десет глави за други неща. Както и да е прочетох я, все пак реших че по-скоро ми харесва и трябва да си купя и втората. Ама още не съм я купил и все се чудя, може би когато имам повече излишни пари, ще я взема. Но е вярно че прилича на НФ вариант на Колелото на Времето. Там обаче първата книга започваше много силно, докато тука може би градацията ще е друга 

- Amos Trask
- Aes Sedai
Май почти никой не си пада по по-сложните неща. Разбира се има и изключения - respect, Regsa!
Не знам, мене ме хвърлиха във възторг тия книги и с нетърпение чакам the next episode. А Андерсън наистина е по-добре да зареже тая бозЪ Дюн и да се съсредоточи върху тоя шедьовър.
Между другото, ще има още няколко книги, ама не вярвам чак колкото Колелото да се проточи.
Дем, ти пък откога си против многотомниците, джорданист такъв!?

Между другото, ще има още няколко книги, ама не вярвам чак колкото Колелото да се проточи.
Дем, ти пък откога си против многотомниците, джорданист такъв!?

Feel the summer!
Откакто похарчих толкова пари за последния Джордан и се оказа такаво разочарование, а и напоследък ме мързи да чета толкова дълги неща.
БТВ, kaкво й беше сложното, поне в първа книга не забелязах подобно нещо?

БТВ, kaкво й беше сложното, поне в първа книга не забелязах подобно нещо?
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Amos Trask
- Aes Sedai
И какво от това? Ние да не би да не сме фенове?! Вярно, че всеки само се оплаква, колко се била проточила цялата серия, обаче излезе ли поредната книга и настава блъсканица пред сергиите.
А не знам какво разбирате под "сложна книга" - "многопластова" като че ли е по-удачно да се каже.

А не знам какво разбирате под "сложна книга" - "многопластова" като че ли е по-удачно да се каже.

Feel the summer!
Многопластова съм съгласен, под сложна разбирам нещо, където на доста места се налага да препрочитам по 2-3 пъти преди да разбера за какво точно става дума.
За Колелото работата е ясна -всички го плюят, ама всички го купуват. Като силен наркотик е.
За Колелото работата е ясна -всички го плюят, ама всички го купуват. Като силен наркотик е.

Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Ми в предговора автора си е казал: "Този научнофантастичен епос може да се сравни с фентъзи поредицата на Робърт Джордан "Колелото на времето" или романите за Шанара на Тери Брукс".
И не е дума за сложност, а по скоро както по-горе се изразих тегавост /не знам има ли точно такава дума/ и провлаченост, която би била оправдана само при една многотомна сага- т.е. в първата книга набутваш сумати герои, малко трудничко се чете, но по-нататък става по-лесно, вече си знаеш героите, създават се връзки и т.н. И пак искам да кажа че мнението ми е само възоснова на първата книга.
И не е дума за сложност, а по скоро както по-горе се изразих тегавост /не знам има ли точно такава дума/ и провлаченост, която би била оправдана само при една многотомна сага- т.е. в първата книга набутваш сумати герои, малко трудничко се чете, но по-нататък става по-лесно, вече си знаеш героите, създават се връзки и т.н. И пак искам да кажа че мнението ми е само възоснова на първата книга.
Не съвсем по темата, но искам да отбележа все пак: Колелото хората го купуват единствено заради ясното съзнание, че вече са се вътрили достатъчно много за около седемте килограма хартия до момента и загубата от отказването ще е по-голяма от евентуалната икономия.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.