Тъмната кула и други хоръризми

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Rayko
Scholar

Post by Rayko » Wed Dec 26, 2007 6:59 pm

Ето един,прозрял истината.От Тъмната Кула си спомям само как някакъв се страхува вампирите да не намерят хората с който е играл крибедж :roll: .Малазанските хроники щи ги прочета най-съвестно и ще си кажа мнението дали са по добри.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 26, 2007 7:05 pm

Хехе, аз пък само хубави работи си спомням. Брутална поредица. Огромна просто.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Dec 26, 2007 7:08 pm

Roland wrote:Хехе, аз пък само хубави работи си спомням. Брутална поредица. Огромна просто.
Ако изключим
Spoiler: show
смъртта на Ко. Бях я обикнал тая животинка :cry: Другите загинали кучета ги яли :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 26, 2007 7:10 pm

Може би трябваше да отбележа, че съм я чел до пета вкл. Е, се тая, точно за тва не ми пука особено :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Dec 26, 2007 7:11 pm

А защо не си прочел последните две, като толкова те е изкефила, ммм? :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 26, 2007 7:19 pm

Ми не съм стигнал до тях.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 26, 2007 7:42 pm

Понякога е по- добре да не четеш цялата серия за да си останеш с добри спомени (Wheel of time anyone)

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Dec 27, 2007 12:57 am

Според мен освен фентъзи друго не може да е Песента:)
Питане към феновете на Тъмната кула: много ли е страшна?
Може да звучи смешно въпроса, ама след едно малко книжле с разкази на Кинг, не можех да заспивам спокойно сумати време, а да вляза в мазе съвсем:oops: (а пък То ми хареса, само малко детска ми беше)
След въпросните разкази, (от ужас и заглавието на сборника не помня) реших, че колкото и голям майстор да е Стивън Кинг не е за мен. Та за това питам, щото сега нямам нищо за четене, а за Тъмната Кула и от други места чувам добри неща и се изкушавам

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Dec 27, 2007 1:13 am

Не е особено страшна. Но щом наричаш "То" детска, трябва да имаш доста странно виждане за детството :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 27, 2007 1:26 am

Тъмната кула не е хорър, а е някакъв тип уестърн-философско-фентъзи или и аз не знам какво, но това, че То не била страшна, а детска, бих го отдал единствено на това, че си го чела като дете, знам ли :)

бтв аз пък като малък след началото на Тъмната половина не можех да спя, а след като някой ми беше разказвал за някакъв разказ с вампир и гардероб, познайте дали държах гардероба да е винаги МНОГО затворен :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Dec 27, 2007 1:40 am

Кажете за Зиндел мнение, който чел - но бързо, че моето е доста раздвоено.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Dec 27, 2007 2:27 am

10X за бързите отговори:)
Ще пробвам щом не е хорър, защото Стивън Кинг си е старахотен автор и доста ме глождеше, че съм го баннала:)
Абе, че бях малка като го четох То, вярно си е (на 12 май бях и хич не ми се видя страшна), ама разказите дето ме наплашиха на по дърти години ги четох 15 - 16 да речем и все още ги помня като ужасяващи, а бая време мина (10 години, за да сме точни, май трябва да го препрочета:roll:). Пак 10X :)

Зиндел не съм чела сори.
P.S. или съм чела и не помня, че e било от него :oops:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Dec 27, 2007 2:50 am

Сборникът на Кинг, за който става въпрос, да не е "Нощна смяна"? Той е наистина разтърсващ и ужасяващ, иначе поне при мен романите му много рядко са успявали да ме стреснат особено.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Dec 27, 2007 3:11 am

Възможно е. Аз го помня като тънка черна книжка с ужасяващи неща който искат да изпълзят от нея:(
По разтърсващо нещо в смисала на сграбчващ те ужас не съм чела, и не държа да прочета.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 27, 2007 10:09 am

Елица wrote: Абе, че бях малка като го четох То, вярно си е (на 12 май бях и хич не ми се видя страшна), ама разказите дето ме наплашиха на по дърти години ги четох 15 - 16 да речем и все още ги помня като ужасяващи, а бая време мина (10 години, за да сме точни, май трябва да го препрочета:roll:).
Това ми беше идеята, понеже То е психологическа книга (всъщност аз не съм я чел, но май знам доста за нея вече), това, което би било стряскащо вътре, човек би могъл да оцени на по-солидна възраст :)
This is it. Ground zero.