Пътеводителя е невероятна книга, мога да я препрочитам 5 пъти един след друг, особенно първите три. Това е любимата ми книга, не защото е най-добрата, която съм чел (не е), а просто след тази книга не бях същия, просто е луда книжка. За сравнение за Пратчет не знам, Тери е по-елегантен и стилен, докато от Пътеводителя блика на фонтани чист идиотизъм и абсурдизъм  

А, сега на темата: Прочето на "Западния фронт нищо ново" на Ремарк. Много силна, показва истината за войната във всеки аспект. Отдавна не бях попадал на нещо такова, страниците пропити с разсъжденията на автора за войната и нейната пълна безмисленост и ужас са невероятни, а внушенията са силни. Това ми е първата книга на Ремарк и сега съм извадил семейната библиотека и съм заплюл другите му книги. 
Та, сега почнах "Дърк Джентли Холистична Детективска агенция", която търся от година и нещо (прочел съм втората впрочем, не е лоша, даже кефи, особенно хладилника 

) и сега се сдобих с красивото томче на "Дамян Янков" с двете книги вътре и съм радостен като прасе в кочина. Сега отхвърлих 20 страници и още нищо не ми е ясно, но е приятна след тежичкия Ремарк.
П.П. Видях в книжарницата "Луната е наставница сурова" и искам да питам за мнение дали си заслужава и малко инфо, благодаря предварително