Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jan 25, 2008 11:04 am

Бахти много сте зли. Дайте им малко въздух на тия студенти. :twisted: Все едно не сте били такива и не знаете че всеки студент изпитва психическа необходимост да преписва. :mrgreen:
Last edited by DELgado on Fri Jan 25, 2008 11:49 am, edited 1 time in total.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 25, 2008 11:47 am

...и да стане поредният посредствен дюд завършил рандъм висше с 3 или 4? Аре няма нужда.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 25, 2008 1:03 pm

Валери, основният проблем при мен беше малко по-различен :) Начи виж с'а, не съм точно зъл, всъщност много лабаво им пускам на студентите (и по Perl, и по Мрежова сигурност, и какво ли не) и затова от време на време дори почти сме се сръфвали с Маниакса, когато той се чуди как може да седя един час и да борим заедно със студент курсов проект, който уж е написан както трябва, ама *не работи*, и накрая да пиша на студента шестица на неработещ проект, защото и аз самият не разбирам ЗАЩО това не работи :) (хм, а въпросният студент дори може би чете тези редове... и си спомня забавни случки отпреди много години :D)

Ръмженето ми е за друго. Моето ръмжене е само когато попадам на курсови работи и проекти и въпроси, които показват пълна незаинтересованост и нежелание на студента да научи каквото и да е - със силното и важно уточнение, че аз преподавам ИЗБИРАЕМИ ДИСЦИПЛИНИ - курсове, които студентите са РЕШИЛИ да запишат, защото това им е интересно, защото смятат, че ще имат полза точно от това, защото смятат, че това ще им е по-забавно, отколкото другите избираеми курсове... е хубу де, не мога ли поне в избираема дисциплина да очаквам хората да проявяват мъъъъничко поне старание? :) Ръмженето ми е само когато очевидно - очевадно - двуочеизвадно - попадам на студент, който е записал Мрежовата сигурност, защото му трябват кредити, трябва да запише *някаква* избираема дисциплина, и е избрал тази, защото "там преподават некви такива, почти студенти, абе наши хора, ще минем лесно". Ми... не, няма да минат лесно :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 25, 2008 1:07 pm

Roamer wrote:Валери, основният проблем при мен беше малко по-различен :) Начи виж с'а, не съм точно зъл, всъщност много лабаво им пускам на студентите (и по Perl, и по Мрежова сигурност, и какво ли не) и затова от време на време дори почти сме се сръфвали с Маниакса, когато той се чуди как може да седя един час и да борим заедно със студент курсов проект, който уж е написан както трябва, ама *не работи*, и накрая да пиша на студента шестица на неработещ проект, защото и аз самият не разбирам ЗАЩО това не работи :) (хм, а въпросният студент дори може би чете тези редове... и си спомня забавни случки отпреди много години :D)
Ама не знаех, че съм ти създавал проблеми с Маниакса :oops: :oops: :oops: Не работеше, защото компютрите смучат. Това е ясно :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 25, 2008 1:14 pm

Бе чак проблеми не бяха :) Просто той гледаше странно, а освен това сигурно си спомняш, че беше вече шест часа и всички бяхме гладни и уморени и гладни и изнервени и гладни и ни беше омръзнало и бяхме гладни... и така :) Просто той от време на време ме бъзика за тоя случай :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Jan 25, 2008 2:08 pm

Roamer wrote: Ръмженето ми е за друго. Моето ръмжене е само когато попадам на курсови работи и проекти и въпроси, които показват пълна незаинтересованост и нежелание на студента да научи каквото и да е - със силното и важно уточнение, че аз преподавам ИЗБИРАЕМИ ДИСЦИПЛИНИ - курсове, които студентите са РЕШИЛИ да запишат, защото това им е интересно, защото смятат, че ще имат полза точно от това, защото смятат, че това ще им е по-забавно, отколкото другите избираеми курсове... е хубу де, не мога ли поне в избираема дисциплина да очаквам хората да проявяват мъъъъничко поне старание? :) Ръмженето ми е само когато очевидно - очевадно - двуочеизвадно - попадам на студент, който е записал Мрежовата сигурност, защото му трябват кредити, трябва да запише *някаква* избираема дисциплина, и е избрал тази, защото "там преподават некви такива, почти студенти, абе наши хора, ще минем лесно". Ми... не, няма да минат лесно :)
Причината трябва да ти е ясна. Има твърде много хора записали висше, просто за да го имат. Никой не е казал, че от всички избираеми дисциплини има поне една която ти харесва - съответно студентите избират по-малкото зло, пътя с предполагаемо най-малко съпротивление и по-малко зор. Не ги оправдавам, просто това са причините.
В Техническия, откъдето ми е опита пък е малко по-различно. Ми сори, обаче като съм записал КСТ и ме карат да правя курсов проект по Техническо документиране - да чертая разни сглобки и т.н. разбира се, че ще го претупам. Или трябва да пиша протокол по Машинознание, разбира се, че ще го препиша, щом това минава. Да не говорим, че за смислените предмети или по-скоро смислено звучащите такива се преподават от преподаватели на по 60-70-80-90 години, чийто разбирания са от преди да се родя и няма нищо полезно, което можеш да научиш в курсовите задачи/дипломните работи.
С ръка на сърцето си мога да кажа, че интересните предмети, които съм учил (като не броя математиките и физиката), са максимум седем-осем, а полезните такива - два.
Бтв знам, че последните два параграфа са ирелевантни с темата, просто си мрънкам. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 25, 2008 2:45 pm

А язе мислим да си останем прост среднист исхранвашт се от ренти :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 25, 2008 2:50 pm

Еми който чувства, че може да претупа Строеж на веществото, щото си е записал висшето ей така за да има някво, или щото не вижда смисъл от него (което е малко особено щото това им е от основните предмети, които адски им трябват занапред, ако ще се занимават с химия), просто ще си получи подобаващата ниска оценка и толкова. Аз поне не си спомням да съм имала предмет от основните, които да нямат смисъл и да не са ми нужни за по-нататък, дори след като специализирах Квантова химия. Непрекъснато ми се налага да прибягвам до информация получена в аналитичната химия, органичната, неорганичната, физикохимията и т.н.

Иначе нямам състрадание към студентите - аз съм полагала усилия и като студент и сега като преподавател и очаквам същото и от тях. Ако това не им се учи - никой не ги насилва. Губят и моето и своето време. И още по-зле - съсипват ми нервите. Адски е демотивиращо да си се чекнал цял семестър на дъската, за мизерни пари, опитвайки се да научиш околните на нещо и правейки всичко по силите си, за да им обясниш така че дори най-тъпите сред тях да разберат, и те накрая да ти се изсерат на целия труд. Никва милост! :x
Слава богу моите са си разбрали и написали материала в общи линии, така че не е толкова болка. За съжаление неграмотността е потресаваща. Стават все по-зле с всяка изминала година...

Бтв Валери, аз съм преписвала един единствен път в живота си, в 12ти клас на едно контролно по Астрономия. Не ми говори кой ква потребност имал.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 25, 2008 2:57 pm

Николов рути много брутално!

За преписването - когато знам, че работата ми наистина ще бъде ЧЕТЕНА след 3тия ред - не, не бих преписал. Но иначе просто няма защо да си губя времето с монументални за развитието ми предмети като Защита Правата на ЧОвека и Философия на Правото. Който са и единствените два изпита (от 22 дотук), на който съм преписвал. И двата са избирателни.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 25, 2008 2:58 pm

Защита правата на човека не е ли ДОСТА фундаментален всъщност?

Аз си преписвах на матурата за завършването на училище, но не го броя за преписване, щото преписвах от мой си текст :mrgreen:
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 25, 2008 2:59 pm

Нищо не разбирам, освен че преподавателството се оказва поредната кастъм професия в Шедоуденс средите, наред с преводачеството, информатиката и новинарството. :idea:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 25, 2008 3:03 pm

Да, цели трима се занимават с него...
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 25, 2008 3:06 pm

Moridin wrote:Да, цели трима се занимават с него...
И по трима и от останалите споменати - и ей ви на. :) Да не забравяме и държавния служител. Ако пропускам някого, да ме прощава.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 25, 2008 3:08 pm

Ей ни на какво? Така и не разбрах нито каква е целта на репликите, нито какво общо имам като (много-зъл-по-подразбиране) държавен служител?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jan 25, 2008 3:29 pm

Не бе, Морв, кефя се просто. Хубаво е така, като са от една порода хората. Не например стриптизьор, ватманка, PR-ка и електроженист.

Мор, аз имах доста успешна школа по английски език в продължение на 2-3 години, брой ме и мен. :)