Паметник на Сюлейман паша край Шейново?
Moderator: Moridin
sauron wrote:да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент
Значи щом Сталин е избил повече руснаци от Хитлер, германската армия заслужава паметник? Не е особено смешно. По-същата логика да сложат паметник на Джак Изкормвача, защото Чикатило е избил повече хора от него.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Регса, нямам нищо против да проявявам добра воля спрямо турския народ - турският народ не ми е направил нищо, слава Богу. Но това е просто прекомерно. И е безобразие. Паметна плоча на падналите поробителски войски в бой за запазване на териториите си - ми хубу, що пък а не си я сложим и в Батак? Че да покажем колко сме надраснали великобългарските си шовинистични щения, а?
- johny bravo
- Smallfolk
здавеите,тва ми е първия пост щото се възмутих ужасно.Просто нещата почват съвсем да излизат извън контрол.Незнам дали някои има предства кой е бил Сюлейман паша,но аз знам че е бил голям изрод и просто е срам за нас ако го направят това с паметника! А на тези които имат по либерални възгледи бих препоръчал да прочетат репортажите на Макгахан.
Идеята ми беше че, а това е истина, много украинци, да не говорим прибалтийци, а даже и руснаци /тук можем да сложим армията на Власов/ и други по-малки националности, са гледали в настъплението на германската армия освобождение от комунизма, а за някои и от руската окупация. Само че Хитлер с поведението си- избитите многобройни цивилни е отблъснал голяма част от тях, особено руснаците. Така че в този случай работата хич не е стои така елементарно.Matrim wrote:sauron wrote:да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент
Значи щом Сталин е избил повече руснаци от Хитлер, германската армия заслужава паметник? Не е особено смешно. По-същата логика да сложат паметник на Джак Изкормвача, защото Чикатило е избил повече хора от него.
Здравей, Джони :) И аз съм на твоето (което е и на повечето останали съфорумци) мнение... все пак се надявам да не пишеш тук само когато се възмутиш ;)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
Нямам какво толкова да кажа, съгласна с повечето народ - всякакъв паметник ще е гавра. Самата идея ми се струва връх на идиотизма.
Колкото до евентуалната малка паметна плоча със скромен текст - каква е нуждата от нея?
Колкото до евентуалната малка паметна плоча със скромен текст - каква е нуждата от нея?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Daggerstab
- Arcanist
На хората като мен, които обичат да дразнят останалите.
Отказвам се да споря. За съжаление, май никой няма да получи бирата...
Едит - освен може би Дракона, заради "Опълченците...". Все пак някой обърна ли внимание на предизвикателството?

Отказвам се да споря. За съжаление, май никой няма да получи бирата...
Едит - освен може би Дракона, заради "Опълченците...". Все пак някой обърна ли внимание на предизвикателството?
Last edited by Daggerstab on Wed Jun 23, 2004 9:41 am, edited 1 time in total.
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
- Moridin
- Global Moderator
Освен всичко друго, за да има изобщо смисъл цялата работа, трябва да се направи шумно, за да направи изобщо някакво впечатление на Турция, нали, каквото то няма да направи. Пък като го направим шумно, вече е гавра, дори да приемем по някакви си причини, че има смисъл просто да го направим с тиха почит и стъф.
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Това ми е добре известно и ако Хитлер беше просто сменил режима в СССР, щеше да си заслужи паметник, проблема е че той е направил повече зверства и от Сталин и по времето на битката при Сталинград германците са били as far from freedom fighters as possible.sauron wrote:Идеята ми беше че, а това е истина, много украинци, да не говорим прибалтийци, а даже и руснаци /тук можем да сложим армията на Власов/ и други по-малки националности, са гледали в настъплението на германската армия освобождение от комунизма, а за някои и от руската окупация. Само че Хитлер с поведението си- избитите многобройни цивилни е отблъснал голяма част от тях, особено руснаците. Така че в този случай работата хич не е стои така елементарно.Matrim wrote:sauron wrote:да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
- Daggerstab
- Arcanist
Ох, айде да не минаваме всички репресивни режими сега, става ли? Темата не е за ВСВ!
Любопитен съм защо във форума на Сивостен нещата придобиха малко по-различна насока... Може би заради допълнителната инормация, може би защото някои хора там имат... по-балансирана преценка за нещата. (Или иначе казано, не са свръхемоционални националисти, на които мозъкът им се изключва при няколко подхвърлени кодови фрази
)
Една препоръка - който не е чел темата в Сивостен, да отива там докато е все още само три страници...
Любопитен съм защо във форума на Сивостен нещата придобиха малко по-различна насока... Може би заради допълнителната инормация, може би защото някои хора там имат... по-балансирана преценка за нещата. (Или иначе казано, не са свръхемоционални националисти, на които мозъкът им се изключва при няколко подхвърлени кодови фрази

Една препоръка - който не е чел темата в Сивостен, да отива там докато е все още само три страници...
Дагърстаб. Точка.