Паметник на Сюлейман паша край Шейново?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

sauron
Paragon

Post by sauron » Tue Jun 22, 2004 7:37 pm

да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент :wink:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jun 22, 2004 7:42 pm

sauron wrote:да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент :wink:

Значи щом Сталин е избил повече руснаци от Хитлер, германската армия заслужава паметник? Не е особено смешно. По-същата логика да сложат паметник на Джак Изкормвача, защото Чикатило е избил повече хора от него.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 22, 2004 8:00 pm

Регса, нямам нищо против да проявявам добра воля спрямо турския народ - турският народ не ми е направил нищо, слава Богу. Но това е просто прекомерно. И е безобразие. Паметна плоча на падналите поробителски войски в бой за запазване на териториите си - ми хубу, що пък а не си я сложим и в Батак? Че да покажем колко сме надраснали великобългарските си шовинистични щения, а?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

johny bravo
Smallfolk

Post by johny bravo » Tue Jun 22, 2004 8:18 pm

здавеите,тва ми е първия пост щото се възмутих ужасно.Просто нещата почват съвсем да излизат извън контрол.Незнам дали някои има предства кой е бил Сюлейман паша,но аз знам че е бил голям изрод и просто е срам за нас ако го направят това с паметника! А на тези които имат по либерални възгледи бих препоръчал да прочетат репортажите на Макгахан.

sauron
Paragon

Post by sauron » Tue Jun 22, 2004 10:22 pm

Matrim wrote:
sauron wrote:да не говорим че руснаците имат много по-големи основания да сложат паметник на немските войници край Сталинград- Сталин е избил много повече свой, отколкото немците например са убили, т.е. един вид немците са били освободители. Това го пиша полунасериозно- полунашега, но има такъв момент :wink:

Значи щом Сталин е избил повече руснаци от Хитлер, германската армия заслужава паметник? Не е особено смешно. По-същата логика да сложат паметник на Джак Изкормвача, защото Чикатило е избил повече хора от него.
Идеята ми беше че, а това е истина, много украинци, да не говорим прибалтийци, а даже и руснаци /тук можем да сложим армията на Власов/ и други по-малки националности, са гледали в настъплението на германската армия освобождение от комунизма, а за някои и от руската окупация. Само че Хитлер с поведението си- избитите многобройни цивилни е отблъснал голяма част от тях, особено руснаците. Така че в този случай работата хич не е стои така елементарно.

Clio
Moderator

Post by Clio » Tue Jun 22, 2004 11:05 pm

Здравей, Джони :) И аз съм на твоето (което е и на повечето останали съфорумци) мнение... все пак се надявам да не пишеш тук само когато се възмутиш ;)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Jun 22, 2004 11:56 pm

Нямам какво толкова да кажа, съгласна с повечето народ - всякакъв паметник ще е гавра. Самата идея ми се струва връх на идиотизма.
Колкото до евентуалната малка паметна плоча със скромен текст - каква е нуждата от нея?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jun 23, 2004 9:20 am

И аз не мога да разбера. Чисто информативна? "Тук са погребани костите на Х турски войници от армията на Сюлейман паша". Сериозно ли звучи? Кому е нужно?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed Jun 23, 2004 9:23 am

На хората като мен, които обичат да дразнят останалите. :twisted: :wink:

Отказвам се да споря. За съжаление, май никой няма да получи бирата...

Едит - освен може би Дракона, заради "Опълченците...". Все пак някой обърна ли внимание на предизвикателството?
Last edited by Daggerstab on Wed Jun 23, 2004 9:41 am, edited 1 time in total.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 23, 2004 9:24 am

Освен всичко друго, за да има изобщо смисъл цялата работа, трябва да се направи шумно, за да направи изобщо някакво впечатление на Турция, нали, каквото то няма да направи. Пък като го направим шумно, вече е гавра, дори да приемем по някакви си причини, че има смисъл просто да го направим с тиха почит и стъф.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jun 23, 2004 10:24 am

Мор - като махнеш почитта всичко е наред. Просто не трябва да почитаме завоевателни/окупационни армии, а да ги избиваме до крак :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 23, 2004 11:41 am

Тъй като почит тука всъщност няма, а само мазнене, не бих казал, че всичко е наред, actually.
This is it. Ground zero.

sauron
Paragon

Post by sauron » Wed Jun 23, 2004 12:25 pm

по скоро си мисля, дали накой не прави просто някакво сондиране на мненията на българите, като се пускат такива идиотски идеи,за които е предварително ясно каква ще е реакциата и които могат да предизвикат само скандали?

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jun 23, 2004 2:27 pm

sauron wrote:
Matrim wrote:

Идеята ми беше че, а това е истина, много украинци, да не говорим прибалтийци, а даже и руснаци /тук можем да сложим армията на Власов/ и други по-малки националности, са гледали в настъплението на германската армия освобождение от комунизма, а за някои и от руската окупация. Само че Хитлер с поведението си- избитите многобройни цивилни е отблъснал голяма част от тях, особено руснаците. Така че в този случай работата хич не е стои така елементарно.
Това ми е добре известно и ако Хитлер беше просто сменил режима в СССР, щеше да си заслужи паметник, проблема е че той е направил повече зверства и от Сталин и по времето на битката при Сталинград германците са били as far from freedom fighters as possible.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu Jun 24, 2004 1:34 pm

Ох, айде да не минаваме всички репресивни режими сега, става ли? Темата не е за ВСВ!

Любопитен съм защо във форума на Сивостен нещата придобиха малко по-различна насока... Може би заради допълнителната инормация, може би защото някои хора там имат... по-балансирана преценка за нещата. (Или иначе казано, не са свръхемоционални националисти, на които мозъкът им се изключва при няколко подхвърлени кодови фрази :twisted: )

Една препоръка - който не е чел темата в Сивостен, да отива там докато е все още само три страници...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.