The Series Topic, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 19, 2008 11:21 am

А абсолютна финалната сценка с "About your father...", A? :lol:

Омазващо си е. Емо, аз Journeyman заради това го пусках в началото, но е ужасен.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 19, 2008 2:24 pm

Изгледах последния (за следващияте поне 2-3 месеца) епизод на Призън Брейк, сезон 3. Все още има много нелогични и направо глупави сценарни решения, както и изкуствено поддържане на напрежение, но за разлика от предните 6-7 отвратителни епизода този го изгледах на един дъх. Почти като преди...Да не говорим, че финалните кадри и песента, която им беше фон, бяха просто фантастични.

Накратко какво се случва в този 13ти епизод на трети сезон, за който не му се минава през 5-6 епизода абсолютна плява преди това:
Spoiler: show
Е, ИзБЯГАХА в крайна сметка. Направиха размяната Уислър с/у LJ. София беше ранена и очевидно по-натам ще се тракат люташката с Линк. Т-Бег стана нещо като шефче в Сона, на мястото на негъа, който уби. Майкъл тегли една майна на Линк и тръгва сам да мъсти за Сара, докато Сукре е затворен в Сона.
За РИМ: Не забравяйте и натращващата се интоксикираща начална мелодия:).

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 19, 2008 3:18 pm

Стига с Рим. :evil: Че ще го почна пак. Просто няма толкова як сериал. :cry:

Иначе Призън Брейка довечера ще го почна втория сезон. Поне в началото всички казвате че е хубав. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Feb 19, 2008 5:46 pm

passer-by wrote:Гледах пак първата част на фантастичния минисериал V (The Visitors).
[...]
Ще се хареса на фенове на фантастиката, които, ако им се налага да избират, предпочитат добра история и елементарни спецефекти, отколкото обратното. (В тази връзка - пак ми се догледа "Седморката на Блейк")
Е, най-добре всичко да е на 6, естествено. Ама не може всеки сериал да е Батълстар Галактика. :mrgreen:
:shock: :shock: :shock:
Уеуееееееее!! Минувач започваш да си проличаваш като един от опасните тук!! :wink: Как ти се стори Robert Englund като младичък??!? :mrgreen:
Ето, за по-любознателните.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Feb 20, 2008 7:11 pm

Muad_Dib wrote:А пък и като се замисля сериал май втори път не съм гледал какъвто и да е... :roll:
Ами ако имаш непотребни за теб сериали, спомени заглавия. Аз съм насреща да те отърва от тях. :lol:

Аз пък продължавам с 4-ия сезон на 4400. Изгледах първите 8 епизода. Все така ме кефи. Определено ще си го купя.

Понеже тук-там се споменаваха 4400 и Хироус като сходни за жанра, моето мнение за двата в съпоставка:

И двата ми харесват еднакво като персонажи и като послание. То посланието и при двата е доста подобно, де :wink: - как реагираме на различните, отхвърляне, омраза, толерантност, алтруизъм. Който е чел Х-Мен, знае за какво иде реч :mrgreen:. Макар че според мен това послание е доста по-добре предадено в 4400.

Смятам обаче, че 4400 води с по-интересна обща история, много добри стенд алоун епизоди и по-интересни (и разнообразни) свръхспособности. Така че за мен 4400 е по-добрият сериал от двата.

Слагам го на трето място в любимите си фантастични сериали след Battlestar Galactica и Dark Angel.
Last edited by passer-by on Wed Feb 20, 2008 8:05 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 20, 2008 8:05 pm

Ице, както е тръгнало прасни направо де що има сериал. След като ти е харесал ЧЕТВЪРТИ сезон на 4400 имаш доста висок праг на търпимост. :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Feb 20, 2008 8:07 pm

Не бих казал. Не харесах Декстър и Суперначъръл. От първия издържах 10 минути, от втория - 1-2 епизода с мощно превъртане. За Рим и Карнавал вече казах.:lol:
Просто историите не ме вълнуват.

Освен това не ми допаднаха Файърфлай (много плямпат и твърде малко действие, дреме ми, че диалозите са на Джос Уедън) и Вавилон 5 (страхотен сценарий, но актьорската игра е абсурдно мелодраматична, все едно са на театрална сцена, и тази неадекватност ми развали впечатлението).

Разни вкусове, какво да правиш. Абе разнообразие да има. :wink:
Last edited by passer-by on Wed Feb 20, 2008 8:12 pm, edited 1 time in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Feb 20, 2008 8:12 pm

Меко казано ме изненадваш... диаметрално различни вкусове имаме, явно. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Feb 20, 2008 8:13 pm

А защо пък трябва да се изненадваш? За всеки влак си има пътници, за всеки сериал - фенове. :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 20, 2008 8:17 pm

Моето наблюдения е, че ти си по-скоро на вълни - от които има генерални вълни и подвълни. В момента генералната вълна е сериали, а подвълната - серия за хора със способности :lol:

И бтв НЕ МОЖЕ да си издържал 10 минути от Декстър, просто НЕ ТИ ВЯРВАМ.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Feb 20, 2008 8:23 pm

passer-by wrote:А защо пък трябва да се изненадваш? За всеки влак си има пътници, за всеки сериал - фенове. :)
Защото не допускам (въпреки, че ми е ясна постановката 'всеки според вкуса си' или 'вкусове бол' или 'за всеки влак си има пътници'), че един сериал, който за мен е откровен боклук за теб е нещо много по-хубаво от друг, който за мен по всеки начин е по-добър от първия... Затова се изненадвам, ей така за себе си. А то не и за един сериал , ами за доста.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Feb 20, 2008 8:24 pm

Muad_Dib wrote:Моето наблюдения е, че ти си по-скоро на вълни - от които има генерални вълни и подвълни. В момента генералната вълна е сериали, а подвълната - серия за хора със способности :lol:

По първия ти параграф - шанс за теб, че се обади в нужния момент. :wink: :lol:

По втория - МОЖЕ, МОЖЕ. Нито главният актьор ми харесва, нито това, което видях в първите 10 минути. Освен това фабулата на Декстър ми я разказахте ти и още няколко души, така че имам поне обща представа за какво иде реч. Ама рекох да пробвам за всеки случай.

Дима, на мен 4400 ми "говори" много повече от Хироус, който ми е... лековат и симпатичен. Просто в 4400 имаше сума ти епизоди, които ме карат да се позамисля за различията между хората в доста отношения.
Last edited by passer-by on Wed Feb 20, 2008 8:26 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 20, 2008 8:26 pm

Докато не си самоцелно алтернативен (надявам се да не си) в мненията си, разрешавам да пишеш каквото искаш :lol: :lol: :lol:

Сериозно - това по-горе за 4400 и по-специално за сравнението с Хироус е на границата на абсурда като мнение, ама ние пак си те обичаме. :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Feb 20, 2008 8:27 pm

БЛАГОДАРЯ!!! ТРОГНАТ СЪМ ДО СЪЛЗИ!!! :lol: :lol: :lol:

П.П. Явно все още слабо ме познаваш щом дори леко ме подозираш в самоцелна алтернативност. :wink:
И по други поводи съм казал, че просто споделям мнението си, пък който както иска да го приема. :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Feb 20, 2008 8:28 pm

passer-by wrote:
Muad_Dib wrote:Моето наблюдения е, че ти си по-скоро на вълни - от които има генерални вълни и подвълни. В момента генералната вълна е сериали, а подвълната - серия за хора със способности :lol:

По първия ти параграф - шанс за теб. :wink: :lol:

По втория - МОЖЕ, МОЖЕ. Нито главният актьор ми харесва, нито това, което видях в първите 10 минути. Освен това фабулата на Декстър ми я разказахте ти и още няколко души, така че имам поне обща представа за какво иде реч. Ама рекох да пробвам за всеки случай.

Дима, на мен 4400 ми "говори" много повече от Хироус, който ми е... лековат и симпатичен. Просто в 4400 имаше сума ти епизоди, които ме карат да се позамисля за различията между хората в доста отношения.
На мен Хироус ми говори по доста по-малко сантиментален и сапунест начин за същите неща. Обратите в сюжета, самата история, героите, актьорската игра са доста по-шлифовани, доста по-грабващи. Да ползвам твоите думи :) 4400 за мен е лековат и симпатичен донякъде.

Понякога наистина си мисля, че си наопаки на всичко ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around