Ситуацията е следната:
- Имам два героя, основният: некромансър и другият от Kingdom (в 5-цата се наричат Haven рицарчетата с ангели).
- Имам два замъка, които са на 2 хода един от друг: единият е некрополис, другият на рицарите. Проблемът е, че в началото хейвънският е напълно неразвит, некрополиса почти неразвит.
- На моето островче има сравнително малко мини за ресурс, имам два изхода за хораби от двете страни и съответно много малки островчета с разни групички мобове (които ако са ъндеди с радост се присъединяват към моето некромансърско геройче) по тях, съкровища и ресурсни мини.
- Целта е да завладея три града (северен, североизточен и северозападен) на мейджовете и да взема от тях някакви си артефакти.
Проблемите:
- Градовете в началото са доста неразвити. Некрополисът и ъндедите са ок, защото по картата има доста безпризорни и се присъединяват към моето парти (стига да не бяха и толкова различен левъл, че да ми ги побираше военния инвентар... или там както се казват квадратчетата, които побират войсковите единици).
- Трите града на мейджовете са свързани с някакви портали и тъпаците много си помагат и се развиват много по-бързо от мен.
- Ако случайно ръшна и успея да завладея, забърсвайки по пътя ъндеди единици за каузата, един от мейдж градовете, играта ми изтърсва нов обджектив, казвайки, че ме нападат с кораб елфи и че трябва да ги убия. Междувременно ми се казва, че съм получила някакъв стаф след успешната обсада на първия мейджски град и с този стаф трябва да превърна и трите им града в некрополиси, които да дават ъндеди. Аз никъде не намерих и не разбрах как точно се превръщат тия градове в некрополиси. В геймфакс също не пише нищо такова.
- Единия от многото пъти, в които преигравах успях да убия елфите и да завладея тоя ми ти 1-ви мейджски град, но тогава гадовете от другите два ми изпратиха два героя. Единият биде убит позорно, вторият ми видя сметката с 600 стрелци и кусур, а както се досещате, след всяка битка, моите пътьом събирани войски намаляват, моят първоначален град - некрополис е на майната си и нямам време да се връщам, оставяйки завладения град безпризорен...
Та... някой играл ли го е тва и може ли да ми каже кво да правя, щото аз хем на easy играя, хем нещо не мога да се справя. При всяка битка ми изтребват стрелците, а без тях съм за никъде >.<...