Heroes V

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Elayne
Elder God

Heroes V

Post by Elayne » Wed Feb 27, 2008 11:24 pm

Абе, покрай демонстрацията, която Никола ми направи на 3-ката се зарибих и си пуснах 5-цата (само заради графиката, знам, че тройката се води най-добрата) и играх две кампании и половина и зверски се запънах на едно място :(. Преигравам го за 5-ти път вече и не мога и не мога да мина. Чудя се къде бъркам, хем играя на easy, а ме пребиват като куче. В gamefaqs дори не пише нищо особено.

Ситуацията е следната:

- Имам два героя, основният: некромансър и другият от Kingdom (в 5-цата се наричат Haven рицарчетата с ангели).

- Имам два замъка, които са на 2 хода един от друг: единият е некрополис, другият на рицарите. Проблемът е, че в началото хейвънският е напълно неразвит, некрополиса почти неразвит.

- На моето островче има сравнително малко мини за ресурс, имам два изхода за хораби от двете страни и съответно много малки островчета с разни групички мобове (които ако са ъндеди с радост се присъединяват към моето некромансърско геройче) по тях, съкровища и ресурсни мини.

- Целта е да завладея три града (северен, североизточен и северозападен) на мейджовете и да взема от тях някакви си артефакти.

Проблемите:

- Градовете в началото са доста неразвити. Некрополисът и ъндедите са ок, защото по картата има доста безпризорни и се присъединяват към моето парти (стига да не бяха и толкова различен левъл, че да ми ги побираше военния инвентар... или там както се казват квадратчетата, които побират войсковите единици).

- Трите града на мейджовете са свързани с някакви портали и тъпаците много си помагат и се развиват много по-бързо от мен.

- Ако случайно ръшна и успея да завладея, забърсвайки по пътя ъндеди единици за каузата, един от мейдж градовете, играта ми изтърсва нов обджектив, казвайки, че ме нападат с кораб елфи и че трябва да ги убия. Междувременно ми се казва, че съм получила някакъв стаф след успешната обсада на първия мейджски град и с този стаф трябва да превърна и трите им града в некрополиси, които да дават ъндеди. Аз никъде не намерих и не разбрах как точно се превръщат тия градове в некрополиси. В геймфакс също не пише нищо такова.

- Единия от многото пъти, в които преигравах успях да убия елфите и да завладея тоя ми ти 1-ви мейджски град, но тогава гадовете от другите два ми изпратиха два героя. Единият биде убит позорно, вторият ми видя сметката с 600 стрелци и кусур, а както се досещате, след всяка битка, моите пътьом събирани войски намаляват, моят първоначален град - некрополис е на майната си и нямам време да се връщам, оставяйки завладения град безпризорен...

Та... някой играл ли го е тва и може ли да ми каже кво да правя, щото аз хем на easy играя, хем нещо не мога да се справя. При всяка битка ми изтребват стрелците, а без тях съм за никъде >.<...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 28, 2008 12:14 am

Мисията е лесна - цаката е героя некромансър да увлече героите на вразите (ония с титаните) в преследване- той БИ трябвало да е по бърз от тях. След като те подгонят си излизат от градовете (те са 3 града на големия остров) , минаваш им през градовете- единствено в тази мисия имаш възможност да им срутиш града и да го направиш некромансърски- опцията е в интерфейса на града( трябва да си със стафа) . Веднъж срутени е по-лесно. Рицарите само на защита стоят, Markal върши работата. Даже още по-добре да превръщаш целия рицарски замък на undead единици за бърза армия. Най-лесния замък е този отляво и на северозапад, след като го завземеш, рутиш го,причакваш елфите с Маркал- и воала, имаме си армия от ъндеди.
П.С. Има една камара неутрални ъндеди които само чакат да се присъидинят- ако не се лъжа на север от северозапдния град имаше едни Death Knights които не могат да се строят по принцип- земеш ли ги мисията става повече от елементарна- равни са на последен левел единица.
П.С.С 2000 скелети стрелци трудно ще ти ги избият при правилно развитие!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 28, 2008 12:23 am

Е аз все напъвах първо от североизток да започна. А героите на мейджовете имат повече войни от мен. Аз в интерфейса на градовете нещо не мога да видя за превръщане в некрополис на град, хм... пак ще погледна, странна работа. Ако е възможно ще е екстра. 2000 стрелци не мога да събера :?, най-много бяха 600 и пак ми ги избиват, щото са ми на едно място, не знам как да ги разделя (във военния инвентар няма място за повече единици като сложа от всяка ъпгрейдната).

Btw, без стафа има ли как да направя хейвънския град некрополис?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 28, 2008 12:58 am

Heaven-ския град НЕ може да стане некрополис, може да превърнеш войските му в некромансърския.
НИКОГА не вземай зомбита в армията- бавят много и нямат полезна функция- дръж ги само за защита- така ще имаш място за скелетите.
2 отряда скелети се слагат в двата ъгъла на картата. Плътно пред тях духчетата - горе, вампирите - долу.
Косата - точно под този горе - така няма как да му влязат в меле.
Лича - над този долу. Схемата е следната:
скелет--духче--------
----Wraith--------------
-------------------------
---Drakon(ако има)---
-------------------------
------------------------
-----Lich---------------
--скелет---вампир----
Ако се биеш с неутрални стрелци или магове: въобще не разполагай скелетите на бойното поле!!!!!!
За да не ти убиват скелетите трябва да имаш следните скилове:
Атака-battle frenzy,archery
Логистика-това е най- важното просто!
Защита- vitality, protection
От магиите- задължително Summoning Magic за raise death
задължително магиите са за защита на скелетугите - endurance, shield.
С такава тактика и necromancy на 3 левел скелетите се събират лесно и газят.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 28, 2008 1:06 am

Звучи доста :) добре. Аз играя от 3 дни някъде и тънкостите не са ми много ясни. Бтв, това наистина не го разбирам:
Heaven-ския град НЕ може да стане некрополис, може да превърнеш войските му в некромансърския.
Как превръщаш войските на хейвън в некрота в некрополиса?... Отиваш си с героинята рицарка до некрополиса и нещо става или не се разбрахме, т.е. аз теб.

Зомбита не взимам, но установявам, че онези гаргоили ли са, какво са, които си носят плочите пред себе си и са нещо като летялки-меле на мейджовете са голям pain in the ass. Бтв как точно разделяш на две наличните скелети стрелци, че да ги разположиш на двата края на полето? Аз не съм разбрала как става. Никола го правеше в 3-ката, но аз не видях с какво точно...

Колкото до скиловете... логистиката я имам, другото да ти кажа не го помня, протекшънските неща обаче мисля, че не съм ги взимала. Това за вдигане на мъртвите единици го имам, но не вдига особено много. Май прецаквацията идва оттам, че не съм много наясно как да събирам и подбирам добри скилове и умения и най-вече при разполагането на бойното поле. Изобщо, трудно ми е да опазя 500-600 стрелци като насреща има високоморални мейджове и противникови стрелци (и двете стрелят), меле единици, които застават в обсега на моите стрелци и така те не могат да стрелят. Драконите пък колкото са мощни толкова и лесно мрат нещо... Хм...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 28, 2008 1:25 am

значи:
1. В некро града има една сграда- shrine of netherworld се казва- имаш ли в интерфейста на мястото в центъра( където е като звезда) се появава бутно за трансформ. Оттам нататък ще се оправиш :)
2. Със Shift се клика на войската и се разделя на колкото искаш групи.
3. Гаргойлите са слаби- силата им е че са силно защитени срещу магии- не ги бий с личовете , тъй като вземат малко - остави го за последно.
Едно Slow ги изхвърля лесно от играта. Най добре ги дънят скелетите стрелци , човека с косата след тях, духчетата на последно. Вампирите не ги пращай срещу гаргойли тъй като не могат да точат живот!
Ако следваш схемата която дадох не е възможно да стигнат стрелците ти.
4. Вместо да ти обяснявам как се играе от А и Б виж тоя сайт:
http://www.celestialheavens.com/viewpage.php?id=410
От тук по добре не мога да го обясня и да искам :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 28, 2008 2:22 am

Абе, опитах се пак, завзех левия замък, но геройчето, което беше от него замък слезе долу и ми взе хейвън града. Моята патка не можа да генерира достатъчно войска за времето, в което седеше и само пазеше... Това едно на ръка, нея я спасих като я преместих в некрополиса в съседство. Пратих некро героя да бие елфите и те ме пребиха... 200 блейд дансъра ми убиха и драконите и вампирите. Явно не мога да го играя тва и туй то >.<...

Едит: След още известно количество игране успях да си върна хейвън замъка като убих бая голяма армия на оня кретен, но той почти уби и моята. След битката можех да вдигна доста нещо, но нямах достатъчно точки >.<... Поне тоя си замина, сега имам да си чакам в некрополиса за войска... :evil:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 28, 2008 3:16 am

200 блейд дансера да ти убият армията? По план трябва да ги избиваш с първия залп на скелетите. Не трябва да им позволяваш да ти влизат в близък бой- само със скелети, след като повалиш дансърите се заемаш със друидите(със вампири + стрелба)- а лича стреля по стрелците на елфите. Ония с косите имат голям бонус срещу високия левел единици. Ако ти пребият някой - Raise death и всички са като нови. не барай пикситата- те са аптечките на вампирите- ако ти намалят вампирите ги зареждай с пикситата.
Преди да завземеш първия замък убий героя! той е слаб в сравнение с онзи отляво който има- 50-60 титана. Обирай всичко възможно неутрално с некрото- за да правиш армия. изабел я дръж в бокса като снабдител на пушечно месо за некрото- ако питаш мен дори не развивай изобщо рицарския замък-само сградите за пари и селяни му вкарай и това му стига , всички селяни на скелети. След като развиеш некро града тогава може да премислиш за грифони- които стават на вампири. Един съвет за некро града- не бързай с драконите , правят се само след като имаме ресурс за тях И сме изкупили всички скелети, вампири, wraiths, личове- в този ред се купуват. Също не се бърза с ъпгрейдите на войските- само за вампирите и скелетите е важно. По важното е да се натрупат войски в града па ако ще да няма пари за тях.
Edit- пази си хевън замъка със зомбита от некрото + арбалетисти- зомбитата разделени на 2-да пазят стрелците.+духчета от некро града- стигат ти 4 разделени на 4 групи по 1 : със бонуса си за 50% избягване на атака даже и 1 да е пак стига да спечели един ход повече който може да е решаващ! Със 4 такива гада можеш да пропилееш 2 стрелби на стрелците на врага. (да знаеш обаче че скила им не действа срещу магове!

П.С. Малееее, колко съм изписал :lol: , дали не съм маниак на тема Хироус и дали Некрото не са ми favorite раса а? :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 28, 2008 12:02 pm

И на мен започват да ми харесват много некротата. При елфарите проблемът беше резистанса и дивайн стрент, който героят елф каства на друидите, примерно или на блейд денсърите. Като ми влязат дори на wraiths пак успяват да избият доста. Сега сигурно ще поседя малко в некрополиса, за да си набера войска (просто ако седя две седмици там и елфарите ще заякнат, което не е хубаво) и ще ходя да бия елфчетата. Първият завладян град бтв не ми дава оня стаф, а някаква броня, та още не мога да превръщам градовете в некрополиси...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 28, 2008 3:33 pm

Стафа го дава града отдясно - само че там е и гадния герой на академията- за можеш успешно да минеш оттам тряба да имаш логистика развита на максимално ниво. Raise death може да насмогне на щета нанесена с Divine strenght.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Feb 28, 2008 10:14 pm

Уф, успях да я мина след много мотаене и 6 героя на картата, но пък имам 2к стрелци накрая и 100 лича, та животът беше песен. :roll:

Продължаваме нататък :), играта много ме радва.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 29, 2008 12:03 am

Браво :) , видя колко лесно става като натрупаш скелети нали?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Feb 29, 2008 12:14 am

Да, то стрелците са си най-полезни, само дето най-първи ги избиват ^^ също.

Ся мъча следващата, трябва да се науча по-често да каствам Райз дет...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 29, 2008 12:22 am

Цаката за събиране на голяма армия скелети е в това във всички битки с неутрални единици -стрелящи или магове въобще да не се изкарват на бойното поле- за такива се вадят САМО вампири+косачи или дори вампирите разделени на две групи тъй като стрелците и маговете (особено друидите) винаги, ама винаги стрелят по скелетите и дори и да умрат успяват да източат бая скелети( капка по капка ама намалят :) ) а вампирите се зареждат именно от такива стрелци и магове.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Feb 29, 2008 12:28 am

А защо просто не комбинира стрелящите скелети с рейздет-ващите личове + рейзващ герой и поне при мен рядко има големи загуби на скелети.
Играя кампаниите на втория експанжън и некротата изкъртват всичко :)
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE