Battlestar Galactica - The Official Topic (SPOILERS)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jan 30, 2008 10:09 pm

passer-by wrote:А филър нали като "пълнеж" трябва да се разбира?
За мен "пълнеж" по отношение на един сериал е нещо отрицателно, нещо излишно, а не смятам, че имаше излишни неща в трети сезон, нито впрочем в предишните два :)
Не виждам нищо лошо в развиването на персонажите отвреме-навреме :neutral:
Ице, разбираме, че много стабилно си се вманиачил по сериала, но моля те недей да ставаш сляп за недостатъците му. :roll:

И да, определено в ДЕТАЙЛИ си спомням нещо, което съм гледал преди ЕДНА ГОДИНА...

Все пак да напиша няколко конкретни неща по спомен:

-Серията с оправянето на кораба, който им прави газта или минералите или каквото беше там, но беше на свършване и пратиха чийф Тиръл при някви миньори...аре няма нужда, е бати уърлдбилдинга.
-ВСИЧКИ серии с тегобите на силоните и нон-стоп изключително дразнещото им говорене в неразбираеми гатанки, на които и сценаристите не им знаят отговора...В сравнение с тези дивотии репликата на силона от края на Рейзър беше просто ясна като зората баси...(добре, очевидно не се сещам за хубаво сравнение с ясна. "ясна като небето" е хубаво...АМА кое небе?)
-Драмите на Болтар при престоя му при Силоните....

Та това е горе-долу, което ме вади извън релси в трети сезон. Иначе да, Батълстарът мачка и е наистина великолепен, но не е като да е перфектен. Да си призная към средата на трети сезон имах епизоди на компа, които гледах по месец след като бяха излезли....Което за един див фен на сериала може да говори само за стабилен спад в качеството му. Добре, че беше процесът накрая.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Feb 09, 2008 2:21 pm

Догледах сериалът и краят беше просто ОМФГ.
ОМФГ! :shock:
Тия четиримата дали имат серийно производство, щото ако да, ще ходя да си взема една бройка Андерс за домашна употреба. :lol:
А Сол Тай тряя да го баннат от производство.

Мне, краят беше много фракд ъп с тая песен и с тоя процес. Някво много различно като усещане от Батълстар-а по принцип. Все пак от няква сай-фай спейс одисея, изведнъж почнаха Али Макбийл чекийките при тва с цялата сериозност на битието. ВТФ?
Не знам какво да мисля за него, все още се чудя дали ми хареса, или не. Но определено му липсва ударната сила на оня на втори сезон.

Иначе като изключим брилянтното начало, сред следващите епизоди имаше някои доста излишни според мен, като оня с Булдог примерно. Или с докторът-расист. За чий ни трябваше тая тъпня?

Кат умря в мъки, което ме ощастливи безмерно. Сега остава само Хот Дог - надявам се в 4ти сезон да го сполети особено мъчителна смърт.

Имаше и адски ценни епизоди, за които бих се съгласила с уърлд и керъктър билдинг теориите на Рольо - крайно време беше да научим малко повече за силоните, корабите им, хибридите и т.н. Оня епизод пък със стачката на работниците ми хареса изключително много, щото е от нещата, които създават реализъм сериала. Иначе ако всичко беше само псевдо-мистичен силонски шайт, брътвежи за богове, взети от религиозни книжки и шизофрениите на Балтар и президентката, отдавна щях да спра да го гледам.

Сега мисля да пусна Рейзъра да се точи.
Last edited by Amelia on Sat Feb 09, 2008 2:24 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 09, 2008 2:23 pm

Пращам ти линка на лично.

Иначе хубаво мнение си написала, което от втория пасаж натам се покрива с моето, процесът си мачкаше и беше това, което спаси трети сезон по един гениален начин след блудкавата среда.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 09, 2008 2:23 pm

Amelia wrote:Тия четиримата дали имат серийно производство, щото ако да, ще ходя да си взема една бройка Андерс за домашна употреба. :lol:
Аз индийката... :oops:
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 09, 2008 2:25 pm

Помислете ме за гей, ама аз ще си взема Сол Тай да си пием и да ми разказва спомени от войната!

Не, това не прозвуча ЧАК толкова цитаделско или бъркам? :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 09, 2008 2:25 pm

Бъркаш...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Feb 09, 2008 2:29 pm

Мерси за линка, точа със страшна сила.

Пропуснах да кажа, че можеха да ни спестят кучите изпълнения на Старбък - Аполо комбото. :roll:

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 09, 2008 2:30 pm

Мен Аполо принципно си ме дразни.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 09, 2008 2:32 pm

Остро се ридиймна с оная реч накрая.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Feb 09, 2008 2:51 pm

Странно, мен принципно не ме дразни, а откакто приключи купешката мелодрамичка между него и баща му от първи сезон, направо си ми харесва.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 10, 2008 11:48 pm

Я дайте повече инфо за уеб епизодчетата. Къде мога да ги намеря?

Иначе току що изгледах Рейзъра и ми беше доста скучно.

Oui. Je suis garbage.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 11, 2008 10:23 am

Roland wrote:Остро се ридиймна с оная реч накрая.
Добре че беше този момент че образа на Аполо просто беше затънал в блатото на клишето и почваше да ме дрзни супер много. 8-) Сега след като стачката свърши кога се очаква да почне сериала пак? :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Feb 12, 2008 8:22 pm

Въх! Май мястото на този пост е тук, а не в генералната тема за сериалчета. :oops: Та го поствам и тук. :wink:
Разсеяното [i]Аз[/i] wrote:Мдаааааа. А ние никъде не можем да намериме Рейзър-а!!! :? Таааа, ако някой би бил така любезен да пусне линк към един бг тракър където го имаше! (Разширената версия търсиме.) :wink: И до който аз имах достъп от чужбината; май беше арената! Ще се договорим за колко литъра или ДВД-та благодарности ще иска. :wink: :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Feb 28, 2008 10:57 am

Един сезон down, два (плюс един) to go.

Втория се дърпа в момента и дано се дръпне до довечера, че го пуснах вчера вечерта и странно, но беше едва на 20% сутринта... Бтв мразя как края на всеки сезон на всеки сериал трябва да завършва по "Особено Драматичен Начин" ТМ, но поне втория сезон е готов и няма да чакам :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Mar 01, 2008 7:54 pm

Ок, сезон 2 приключи и ОМГ никой не беше прострелян! Скоба Гаден навик на сериалите, които гледам е на края на всеки сезон някой да го прострелят (за жалост рядко е фатално (омг скоби в скобите!)) Затваряме скобата.

Та такаааа. Имало някакви уеб епизодчета, които свързвали сезон 2 и 3, The Resistance или нещо подобно. Проблемът е, че когато отидох на официалният портал scifi.com, откъдето уж са ги гледали хората, установих 2 неща:
1) Излъчвали са ги преди, вече излъчват нещо свързано с 4-ти сезон.
2) Доpи и да исках, не бих могъл да ги гледам, понеже съм в грешната "Area" и се появява едно "we are sooooo sooooo sorry but you cannot watch this"...

Та ако някой знае за какво става въпрос и откъде да ги изкопам? :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!