Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Mar 06, 2008 9:50 am

Поредната изцепка на Гоце. То вече няма смисъл и да псува човек. По-скоро требе да почне да точи ножа...
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=466419
Elves dig rocket launchers.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 06, 2008 12:21 pm

Стига с това тъпашко изфабрикувано от вестникарите обръщение "Гоце", изключително дразнещо е, че някой интелигентен човек може да го е възприел в речника си.

И бтв технически траурът НЕ беше в събота, не че е оправдание, но все пак...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 06, 2008 12:45 pm

Все тая, постъпката е некрасива, особено за президент, който е най-вече представителна фигура.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 06, 2008 12:57 pm

А технически не трябваше и да има траур, но това е друга тема.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 06, 2008 1:03 pm

Мен ме заинтересува. Някакви изисквания ли има за обявяването на траур?
I don't wanna die

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Mar 06, 2008 1:13 pm

Мани, аз четох като четох новината, заглавието беше: "9 горят живи, а Гоце лòви вълци". В dnes.bg ако не се лъжа.

Сега не е като да одобрявам президента, но повече се издразних на Гоце-то в заглавието. Важното е да се продава вестника обаче.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 06, 2008 2:12 pm

Ми не знам за техническите критерии, но според мен националния траур е сериозно нещо и не трябва да се обявява току така. От катастастрофата до днес има повече жертви от автомобилни инциденти отколкото във влаковия вагон.

Според мен национален траур трябва да се обявява когато загиналите са загинали в престъпление насочено срещу държавата(терористичен акт, убийства на държавни чиновници) и държавността, при форсмажорни обстоятелства в особено големи размери (цунамито в индонезия например) или при изпълнение на служебния си дълг.

Хората в този влак са загинали в следствие на многогодишна липса на поддръжка, липса на желание на персонала да си върши работата и пренебрегване основните мерки за безопасност. Може и някой от пътувалите да е спомогнал носейки бензин в туба - но траура се обяви за да не се зададат следните въпроси:

Били ли са изправни димните детектори? Имало ли ги е въобще? Защо противопожарните мерки не са се задействали, защо във всяко купе не е имало пожарогасител? Обезопасена ли е била ел инсталацията и други подобни.

Тук говорим за престъпна небрежност. Тя не е причина за траур а за наказателни и превантивни мерки.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Mar 06, 2008 2:24 pm

Пожарогасител бтв няма в никое купе, в никой влак в БГ. Наскоро пътувах със "свръхновия" влак "Златни пясъци" Варна-София (всъщност рециклирана немска мотриса отпреди 20-на г.), ами нямаше пожарогасител и на вагон, нямаше ги дори задължителните аварийни чукчета за всеки прозорец (защото пътниците ги крадяли :shock: ), тъй че за какво си говорим...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 06, 2008 3:11 pm

Драгън, от траура наистина няма никаква полза. Но да казваш, че обикновените хора, още повече жертва на скапаната държава, не го заслужават звучи гадно. А това вече пък е направо смешно:
Според мен национален траур трябва да се обявява когато загиналите са загинали в престъпление насочено срещу държавата(терористичен акт, убийства на държавни чиновници) и държавността
Наясно ли си, че в конкретния визиран случай ще има двуседмично всенародно веселие, независимо дали има обявен държавен траур? И че такова нещо (убийство на държавен чиновник) тук никога не може да се случи? Тъй като тези, които убиват, са точно тези които управляват.

Вижте и тва: http://dnes.dir.bg/2008/03/06/news27391 ... #sepultura Стават все по-нагли. :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 06, 2008 3:39 pm

Първо, съгласна съм, че звучи много грубо това, че обикновени хора не заслужават държавен траур. Въпросът е колко големи трагедии ще се считат за причина за такъв.
Останалото обаче е някъв евтин полулизъм. Първо Драгън имаше предвид държавни лидери или поне висши държавни служители, не лелята, която ти взима таксата за издаване на лична карта (която по твои думи също е убиец, разбира се). Няма държава, която да не обявява държавен траур като й застрелят премиера, най-малкото защото това е посегателство и срещу самата държава.
Второ,
И че такова нещо (убийство на държавен чиновник) тук никога не може да се случи?
Имаме убит бивш премиер, все пак. Ако си забелязал, де. Второ, има случая със залятата с киселина строителна инспекторка, която почина няколко месеца по-късно. Има и други примери, но не ми се рови. Но ти вероятно и тях не си забелязал. Защото ти е по-удобно да скандираш някви неопролетарски лозунги, вместо да се замислиш какво говориш.
Last edited by Morwen on Thu Mar 06, 2008 3:47 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 06, 2008 3:46 pm

Кога съм казал че обикновенните хора не заслужават траур?

Само че дадем ли траур за автобуса в Бяла, трябва да дадем и за всеки друг загинал при автомобилна катастрофа.

Хорицата са умрели във този влак защото цяла група хора не са си свършили работата. Както онези обгорели металурзи или миньорските трагедии. Защо за тях няма траур?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 06, 2008 3:48 pm

Е, мисля, че за миньорските трагедии имаше траур...
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 06, 2008 4:01 pm

Вижте все пак тва, ако сте пропуснали, важно и показателно е: http://dnes.dir.bg/2008/03/06/news27391 ... #sepultura

За траура казах ясно в самото начало, че е безпредметен по принцип. Чисто лицемерие на политическо ниво, нищо не променя. Просто исках да уточним дребна подробност с Драгън - сторихме го, чиста работа.

Морви, Луканов беше доста бивш премиер през '96 или когато там го очистиха, не мислиш ли? И въпреки това си беше радост за хората. Макар да означаваше просто, че по-голям убиец излиза на сцената - точно както с мутрите.

Та някъв пример все пак? Американците имат поне десетина атентата с/щу президенти, които, колкото и абсурдно да е, доказват наличието на някаква демокрация. Ти тук кво имаш?
Първо Драгън имаше предвид държавни лидери или поне висши държавни служители
А аз ВНЕЗАПНО имах нещо ДРУГО предвид, така ли?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 06, 2008 4:12 pm

Не ми се води спор, в който очевидно не ме четат, прекрояват си думите и ползват за доказателства абсурдни твърдения.

А траурът е също толкова безпредметен, колкото който и да е друг израз на уважение.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 06, 2008 4:21 pm

Тогава изобщо не го почвай спора и то точно със същото нарушение, в което обвиняваш. Нито аз, нито админите и модовете имаме излишно време и нерви.

Пак ви насочвам към важното:
20-годишната Зорница Александрова загина на място, след като бе блъсната от луксозен двуместен "Мерцедес" на бул. "Александър Малинов" в столичния квартал “Младост” около 23.45 ч., съобщи Фокус. Инцидентът е станал близо до пицария "Нова Верона". Малко по-късно спортният мерцедес е открит изоставен на около 400 метра от мястото на удара близо до магазин "Хит".
Шофьорът на автомобила е избягал от местопроизшествието, а по-късно собственикът на колата е отишъл в Седмо РПУ, за да предаде документи, че колата му е открадната. Момичето е било ударено с голяма скорост, защото долните й крайници са смазани, има счупени ребра и охлузвания по цялото тяло. От "Пътна полиция" съобщиха, че вече са уведомени родителите на Зорница, а водачът на луксозното возило още се издирва.

Казах ви, че Стависки е прецедент поне в едно отношение. А всеки такъв акселерира деградацията, води до появата на нови (вж. по-горе) и т.н. до безкрай.

Дано почива в мир момичето.