Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Mar 16, 2008 4:25 pm

...
Last edited by Interpreter on Sun Mar 16, 2008 10:14 pm, edited 1 time in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Mar 16, 2008 4:46 pm

Мартин може да е мъчил главата с Бран 6 години, но пък други сигурно ги е отмятал за по седмица, тъй че стига драми :P

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Mar 16, 2008 4:50 pm

Да го беше убил Бран още в началото, книгите щяха да са доста по-интересни и щяхме да чакаме далеч по-малко за ноите томове. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Mar 16, 2008 4:58 pm

...
Last edited by Interpreter on Sun Mar 16, 2008 10:13 pm, edited 2 times in total.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 5:18 pm

Demandred wrote:Да го беше убил Бран още в началото, книгите щяха да са доста по-интересни и щяхме да чакаме далеч по-малко за ноите томове. ;)
На мен пък Бран ми е интересен. Има доста потенциал в него и може да се развие доста добре. Само се надявам Мартин да издаде книгата тази година, че иначе не виждам кога би ги дописал въобще. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Stoly
Adept

Post by Stoly » Sun Mar 16, 2008 6:24 pm

DELgado wrote:
Demandred wrote:Да го беше убил Бран още в началото, книгите щяха да са доста по-интересни и щяхме да чакаме далеч по-малко за ноите томове. ;)
На мен пък Бран ми е интересен. Има доста потенциал в него и може да се развие доста добре. Само се надявам Мартин да издаде книгата тази година, че иначе не виждам кога би ги дописал въобще. :evil:

Първите две глави с него са интерестни
Spoiler: show
по-точно до осакатяването му,което пък е доста добре направен момент.
Най-ми е досадно за него да чета.И аз горещо се надявах да умре.
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 17, 2008 9:52 am

Изчетох си втория Темерер. Супер симпатична, ако и доволно простичка книга. Ако не ми мине до час-два, сигурно направо еш награбя третата.
And you can't dance with a devil on your back...

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Mar 17, 2008 11:48 am

Аз се опитах да чета "Игра на дама" на Хулио Кортасар, доста трудно ми върви, баси и странната книга. Така че реших да почна нещо друго, а именно най-сетне книжките за Тифани на Пратчет и страшно много се забавлявам :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 20, 2008 9:51 am

Аз в пристъп на творческо вдъхновение спрях Темерера и зачетох новата на Суонуик, която си бях купил от Ню Йорк - The Dragons of Babel. Книгата се развива в същия свят като The Iron Dragon's Daughter и е толкова потресаващо зарибяваща, че за един час опатках 1/3 от нея (стотина страници), въпреки че ми се спеше, та две не виждах...

Бтв, на Суонуик това му е закон - че още първото изречение трябв да приковава вниманието. Доколкото знам пишел по тридесетина начала на седмица и което му допаднело наистина, превръщал в разказ или книга...

В смисъл, Stations of the Tide почва така:
The bureaucrat fell from the sky.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Thu Mar 20, 2008 1:34 pm

Чета Outbound Flight отново.Взема тоя път да я прочета.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

fantasy_fan
Scholar

Post by fantasy_fan » Fri Mar 21, 2008 6:24 pm

Горещо препоръчвам Плаващите чавки от Флан О’Брайън - наистина страшно забавна книга и със сигурност в пъти по-фантастична от нещата, шестващи в момента по книжарниците, уж фентъзи, но без никаква фантазия, вложена в тях. На мен лично ми напомня на "Шлемът на ужаса" от Пелевин, но е дори по-извратена :D
Аз се опитах да чета "Игра на дама" на Хулио Кортасар, доста трудно ми върви, баси и странната книга.
Игра-та ми е най-любимата книга и щом ти е трудна за четене от началото, почни от втората книга - и без това част от нея е била написана преди останалото /всъщност първите глави от втората част са доста въвеждащи/, а ако решиш, можеш и да си четеш безразборно кой да е фрагмент, защото всяка глава си е завършено произведение и не са особено свързани сюжетно.
“Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.”

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sat Mar 22, 2008 1:30 am

Прочетох "Автентичната котка" на Пратчет :lol: :lol: Задължителна,особено за хора с котки!Аз установих,че моята е доста Истинска,само дето нещо с хранителните й предпочитания не е наред 8-)

Прочетох също The Virtu и The Mirador на Sarah Monette и...никъде не видях информация по въпроса-статии за Непреведено само от екипа ли могат да се пишат?Или да кажем,ако някой е в ентусиазираната фаза след завършване на хубава книга,може да се пробва... :oops: ?
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 25, 2008 9:42 pm

Подхванах Книга на черепите на Зилберверг. Поздрави за колегата, за момента много ми допада преводът, само
мацорана = мацка

цицорана = мацка с цици (големи, тежки, напращяли, меки - бел. Трип), а НЕ на... ъъм... цица
За самата книга още ми е рано да си кажа мнението, но зарибява много. Подозирам, че ще си остане точно толкова НЕфантастична, колкото е и в момента, но това не ми пречи особено.

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Wed Mar 26, 2008 6:05 pm

Довърших си "Сарантийската мозайка". Ммм,страхотна е,страхотно страхотна.Начинът на писане на автора много ми хареса, историята си беше много добре измислена.Краят ми дойде малко отникъде,но като ми се поуталожи сигурно ще ми хареса много. :)
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 28, 2008 1:20 pm

Добре, изчетох я Книгата на черепите. Като цяло ми хареса, макар и да ме поразочарова това, че дори намек няма за това, че случващото се може и да е истина.
Освен това супер много се разочаровах как приключи хавата с Оливър, който ми беше тройно по-симпатичен то всички останали. Някакси предвидимо ми беше, че така ще стане, още когато Нед в самото начало даваше предвиждания кой ще оцелее и кой ще умре.