Добре де, RRS, има нещо, което не разбирам съвсем. Ти опитваш ли се наистина да твърдиш, че в Библията *няма* изказани в прав текст наставления за това точно как човек да си живее живота?
От една предишна тема имам спомени, че от Новия завет признаваш само четирите евангелия, а не всякаквите други писма и какво ли не. Това как да е, това го разбирам, а и Maledictus те подкрепи донякъде тогава.
Само че... само че и Стария завет ли не признаваш? Или го признаваш само частично? И внимавай какво точно ще ми отговориш, защото ако се окаже, че признаваш Втора книга Моисеева ("Изход"), в чиято двадесета глава са изложени десетте Божи заповеди:
Мойсей (в Изход, глава 20) wrote:1. Тогава Бог изрече (към Моисея) всички тия думи, като каза:
2. Аз съм Господ, Бог твой...
и т.н.
...а НЕ признаваш Пета книга Моисеева ("Второзаконие"), ще трябва да ми обясниш защо е така

А ако се окаже, че признаваш и Второзаконието... просто ще те помоля да си намериш - ама наистина да си намериш - текста му, да го прочетеш внимателно и да обърнеш особено внимание на двадесет и втора глава - тази, която започва с:
Пак Мойсей (Второзаконие, глава 22) wrote:1. Кога видиш вола на брата си или овцата му загубени, не ги оставяй, а ги закарай на брата си.
...и продължава нататък, продължава през наставленията какво се случва, когато...
И още Мойсей (Второзаконие, глава 22) wrote:13. Ако някой вземе жена, и влезе при нея, и я намрази,
14. па я набедява в порочни дела и пусне лоши думи за нея, и каже "взех тая жена, влязох при нея, и не я намерих девица"
...
20. Ако ли казаното излезе истина, и момата не бъде намерена девица,
21. то нека доведат момата при вратата на бащината й къща, и градските жители я пребият с камъни до смърт, понеже е извършила срамно нещо...
И ще те помоля да почетеш и нататък, до края на двадесет и втора глава, за разликата между града и полето и какво ли още не. Да, тенденциозно избрах само тази глава от Второзаконието, но и в другите глави на тази книга има още много, много "съвети" за всички области на живота.
Та... действително - като говориш за християнство, приемаш ли и Стария завет, и в цялостта му ли го приемаш, и още ли твърдиш, че там няма строги указания за водене на праведен живот?

Аз все пак като че ли съм на мнение, че и християнската Библия съдържа и доста други такива указания, които просто
хората решават да не следват буквално.
Добавено: Само да спомена, че всякакви неточности и грешки в цитатите са изцяло по моя вина - преписвах на ръка от истинска, хартиена Библия тук, до мен, на бюрото ми, не съм copy/paste-вал от някое онлайн-издание.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.