Мъглата

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Stoly
Adept

Post by Stoly » Mon Mar 17, 2008 7:17 pm

Найстина беше доста кефски филмеца.Тъй де,Кинг няма да спре да бъде филмиран.Филма впечатлява по-скоро с дълбочина,отколкото с хорър елементи.И ако филма е за 8/10 ,то финала си е за 10/10.Много покъртващ.
Image

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Thu Mar 20, 2008 3:16 pm

И аз го гледах вчера и ме е яд,че явно не бях в подходящото настроение за такъв филм :neutral:,защото можех да се изкефя много повече.Иначе филмът е супер,актьорите играят добре (леле как ме израдва,когато накрая оня очилатия знаете какво направи :P ),ефектите не са невероятни на моменти,но не са те най-важното.Единственото,което мен лично ме подразни леко е,че хората бяха изкарани малко прекалено прости и тъпи.Вярно стрес,психология на тълпата и т.н.,не казвам че трябваше да има супергерои или гении,ама чак толкоз... :roll:
А края кърти :mrgreen: .Точно се чудех няма ли така да стане и то стана :twisted:
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Mar 20, 2008 10:05 pm

Nyn wrote:А края кърти :mrgreen: .Точно се чудех няма ли така да стане и то стана :twisted:
Me too.Въпреки,че предполагах подобен край,тотално ме покърти.
Image

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Mar 21, 2008 9:02 am

Е как точно сте предполагали че така ще свърши? :shock: Явно не сте чели новелата на Кинг. :D
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

scarlet_witch
Smallfolk

Post by scarlet_witch » Wed Apr 02, 2008 9:06 pm

Оххх аз го гледах преди малко и като свърши се усетих че гледам през прозорците дали има мъгла...иначе отдавна не съм се кефила толкова на филм...многа ме изкефи началото този (как му беше името) главният герой рисуваше картина на СТРЕЛЕЦАААА! :heart: :heart: :heart:
Spoiler: show
Накрая като тръгнаха с колата си знаех че ще стане нещо такова-при Кинг няма хепи енд за главните герои. Не знам според мен трябваше да остане със отворен финал-точно когато минаваха с колата покрай магазина и осветиха прозорците и онези гледаха вътре...останалото според мен беше само с цел скъсяването на живота на публиката...
From all the things I`ve lost
I miss my mind the most.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Apr 02, 2008 9:26 pm

Още един харесал филма. :lol: Аз задължително ще го вкарам и на кинце. Иначе това с плакат вярно че беше Стрелеца. Аз се чудих на какво ми прилича. :oops:
scarlet_witch слагай само сполери за тези, които още не са изгледали филма плс.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Wed Apr 02, 2008 9:34 pm

Не знам според мен трябваше да остане със отворен финал-точно когато минаваха с колата покрай магазина и осветиха прозорците и онези гледаха вътре...останалото според мен беше само с цел скъсяването на живота на публиката...
Ако му се махне страхотния край филмът ще остане поредния посредствен хорър с напъни за нещо повече. :neutral:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Wed Apr 02, 2008 10:49 pm

Darkling wrote:
Не знам според мен трябваше да остане със отворен финал-точно когато минаваха с колата покрай магазина и осветиха прозорците и онези гледаха вътре...останалото според мен беше само с цел скъсяването на живота на публиката...
Ако му се махне страхотния край филмът ще остане поредния посредствен хорър с напъни за нещо повече. :neutral:
ходи си бе!!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Apr 02, 2008 11:04 pm

Дарклинг много си зле. С това изказване на ниво от предучилищната. :evil:
То и Шесто Чуство, ако накрая Брус Уилис не се беше оказал мъртъв, сигурно щеше да е доста посредствен филм. :mrgreen:
Как изобщо можеш да оценяваш някой филм без края му или пък само първите петнадесет минути например. :shock:

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Wed Apr 02, 2008 11:21 pm

Кое му е толкова специалното на филма (преди финала)? Фанатичката си я биваше, друго няма. Попрекалявате със суперлативите май. Вярно че не излизат много качествени филми напоследък, но това значи ли, че трябва да си снижаваме стандарта дотолкова че да обявим рандъм сървайвъл хорър с оригинален край за шедьовъра на десетилетието?
Как изобщо можеш да оценяваш някой филм без края му или пък само първите петнадесет минути например.
Имаше негативен коментар по повод финала по-горе, а тъй като той на практика изнася целия филм на раменете си, нямаше как да не го защитя.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Apr 02, 2008 11:39 pm

Никой не твърди че филма е шедьовър на десетилетието. Просто е един от ужасно малкото хубави хоръри, които съм гледал. Колкото и да се кефя на жанра знам, че едно 99% от него са пълни боклуци (което не пречи да си ги гледам, разбира се). И когато се появи филм подобен на Мъглата се радвам супер много. Извинявай ако съм те засегнал нещо - всеки си има право на мнение все пак - просто се издразних на това как можеш да оценяваш филма без края му. Сега като ти прочетох мнението пак, разбрах че всъщност си защитавал филма, а не оплювал.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Thu Apr 03, 2008 11:20 am

Е как точно сте предполагали че така ще свърши? Shocked Явно не сте чели новелата на Кинг. Very Happy
Не съм я чела,наистина 8-) Ама в момента,когато тръгнаха с колата и почнаха да разбират мащаба на тва,което е станало,взех да подозирам :P Нали трябва да се изгаднее накрая :lol:
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 03, 2008 12:13 pm

Добре че нямам чак толкова развито въображение и филмите успяват все още да ме изненадат. :lol:

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 03, 2008 12:28 pm

рандъм сървайвъл хорър с оригинален край
Ами никак не е "рандъм сървайвъл хорър", защото нито фокусът е върху сървайвъла, нито каквото и да е в този филм е "рандъм". Цялата история с мъглата и ужасните животини е просто един адски въздействащ фон, но доминиращата идея не е дали ще оцелеят героите и дали двете гаджета тийнейджъри ще се целунат преди надписите, след като останалите от випуска са размятали карантиите си по тавани и мазета, както е в повечето "рандъм сървайвъл хоръри". Краят е брутален, да, но за мен и той не е в центъра на сюжетната идея освен, че просто заковава цялостното впечатление от филма.

На първо място имаме Франк Дарабонт, който пренася произведение на Стивън Кинг на екрана като режисьор и сцеанрист. Предните му два опита са "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път", като първият редовно си сменя челната позиция с "Кръстника" за най-добрия филм на всички времена според класацията на IMDB. При тези хора - случайни бози няма.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

scarlet_witch
Smallfolk

Post by scarlet_witch » Thu Apr 03, 2008 3:32 pm

Darkling wrote:Кое му е толкова специалното на филма (преди финала)? Фанатичката си я биваше, друго няма. Попрекалявате със суперлативите май. Вярно че не излизат много качествени филми напоследък, но това значи ли, че трябва да си снижаваме стандарта дотолкова че да обявим рандъм сървайвъл хорър с оригинален край за шедьовъра на десетилетието?
Как изобщо можеш да оценяваш някой филм без края му или пък само първите петнадесет минути например.
Имаше негативен коментар по повод финала по-горе, а тъй като той на практика изнася целия филм на раменете си, нямаше как да не го защитя.

Коментара не беше негативен ! (поне не изцяло) да края беше добър но гаден ...щеше ми се да има поне надежда за хепи енд :roll: целия този зор пък накрая пак нищо...
Четох в уикипедия че май света от който идват тези същества е същия в който се озовава Стрелеца във втората книга-там на плажа с раците.Най много ми харесва във Кинг че всичко е свързано-както Флаг се появява във Сблъсак и в Очите на дракона...както и да е много се разписах.
Но като цяло филма ми хареса.Много.
From all the things I`ve lost
I miss my mind the most.