Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Apr 17, 2008 3:40 pm

Питах от такава гледна точка, че съм бос в фантастиката и искам да почна с по-леки нещица един вид за прохождащи. Съжалявам, ако не съм доуточнил.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 17, 2008 3:49 pm

Ми пак зависи каква фантастика. Всеки прохожда с различни неща и се насочва към различни неща. Вкусове всякакви.

Саймък - "Градът", "Резерватът на таласъмите".
Уиндъм - "Какавидите".
Брин - "Звездна вълна се надига".
Ричард Морган - поредицата за Такеши Ковач: "Суперкомандос", "Сразени ангели", "Разбудени фурии".
Джеймс Уайт - "Галактическа болница" и двете й продължения "Космически лечители" и "Оперативна намеса".
Лукяненко - четирите "Патрула", "Лабиринтът на отраженията" и "Фалшиви огледала".
Зелазни - каквото намериш.
Бюджолд - поредицата за Майлс Воркосиган.
Орсън Скот Кард - "Играта на Ендър" и следващите.
Хайнлайн - "Луната е наставница сурова"
Бредбъри - "Марсиански хроники", "451 по Фаренхайт"
Алфред Бестър - "Унищоженият"
Тиодор Стърджън - "Повече от човешки"
Робърт Шекли - разказите му

И прочие, и прочие... :P

Доста са различни. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 17, 2008 4:16 pm

Аз от тия част съм чел, а останалите чакат ред, та не е точно за тоя топик, но просто исках да се изфукам:
Spoiler: show
Image
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 17, 2008 4:19 pm

Завид. :mrgreen:
Изглеждат много яко наредени така. :roll:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 17, 2008 4:20 pm

Е в нас не са, само за снимката ги сложих. Не обичам да имам книги от един автор, разпръснати на майната си една от друга, само щото едната е номер 4, а другата - 43 в някаква си поредица.
And you can't dance with a devil on your back...

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Thu Apr 17, 2008 4:29 pm

Oooh, pretty! :shock: :D
На Уиндъм и Денят на трифидите и Чоки също препоръчвам,поне на мен ми бяха от първите sf книги.
А пък на Уайт Болницата оня ден разбрах,че имала още доста продължения всъщност,само че не са ги издавали тук :( .То аз едното от преведените съм си го купила преди 100 години,а не съм стигнала до него още де :roll:
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Apr 17, 2008 4:43 pm

Хм, като се зачетох из списанието се спрях на "Дюн" и Одиеята на Кларк.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 17, 2008 8:06 pm

Пробвай с Дюн първо. Одисеята е малко прекалено научна. Или поне за мен беше. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Apr 17, 2008 8:12 pm

Mindcrime wrote:Хм, като се зачетох из списанието се спрях на "Дюн" и Одиеята на Кларк.
Няма да сбъркаш ако преди да прочетеш Одисеята гледаш филма. ( ако още не си ) :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Apr 17, 2008 8:32 pm

Darkling wrote:
Mindcrime wrote:Хм, като се зачетох из списанието се спрях на "Дюн" и Одиеята на Кларк.
Няма да сбъркаш ако преди да прочетеш Одисеята гледаш филма. ( ако още не си ) :wink:
Няма ли да стане кофти споилер така?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Apr 17, 2008 8:34 pm

passer-by wrote:
Ghibli wrote:Аз определено бих искала да си сложа ръцете върху тази книга, така че би ли ми я заел, като я прочетеш? (много съм внимателна и книги не съсипвам :)) Или ако може да се намери, кажи къде.
Ами питай все пак антикварите или пък я вземи от някоя библиотека (назаем, естествено :mrgreen: ). Иначе и аз ще поразпитам, че направо бих подарил по една бройка на този-онзи. :wink: (Ако я продават на някаква приемлива цена, де).
:idea:
Минувач, ако случайно намериш някъде нещастен, сам и изпаднал екземпляр на книгата, направо ми я вземи! Моля, моля, моля!!! :oops: Веднага ще ти пратя парите и ще обсъдим обратната операция, за книгата! :wink:
Благодарско, много!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Apr 17, 2008 8:38 pm

Mindcrime wrote:
Darkling wrote:
Няма ли да стане кофти споилер така?
Книгата е написана след филма и макар че съм я чел отдавна и нямам много ясни спомени съм твърдо убеден, че няма как да е по-добра от него. Не че е лоша, просто филмът е прекалено добър.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 17, 2008 8:51 pm

Darkling wrote:няма как да е по-добра от него. Не че е лоша, просто филмът е прекалено добър.
Тва е некъв необясним прецедент, значи? :? Говорили сме толкова пъти, че е НЕВЪЗМОЖНО филмът да е по-добър и ВИНАГИ се чете първо книгата.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 17, 2008 9:00 pm

За мен филмът 2001 беше огромно разочарование и то не защото съм го сравнявал с книгата (която бях чел доста години преди да го гледам и не си спомнях почти нищо).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Apr 17, 2008 9:01 pm

Тва е некъв необясним прецедент, значи? Confused Говорили сме толкова пъти, че е НЕВЪЗМОЖНО филмът да е по-добър и ВИНАГИ се чете първо книгата.
Излагам гледна точка, не ме засяга кой какво е говорил. Обобщения изобщо пък не обичам. Това, което този филм представлява трудно би могло да се пренесе на хартия с успех, а дори и да се е получило, за мен четенето на книгата няма как да замени изживяването на филма . Това, че почти не я помня въпросната книга още повече затвърждава мнението ми.