Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
Ми пак зависи каква фантастика. Всеки прохожда с различни неща и се насочва към различни неща. Вкусове всякакви.
Саймък - "Градът", "Резерватът на таласъмите".
Уиндъм - "Какавидите".
Брин - "Звездна вълна се надига".
Ричард Морган - поредицата за Такеши Ковач: "Суперкомандос", "Сразени ангели", "Разбудени фурии".
Джеймс Уайт - "Галактическа болница" и двете й продължения "Космически лечители" и "Оперативна намеса".
Лукяненко - четирите "Патрула", "Лабиринтът на отраженията" и "Фалшиви огледала".
Зелазни - каквото намериш.
Бюджолд - поредицата за Майлс Воркосиган.
Орсън Скот Кард - "Играта на Ендър" и следващите.
Хайнлайн - "Луната е наставница сурова"
Бредбъри - "Марсиански хроники", "451 по Фаренхайт"
Алфред Бестър - "Унищоженият"
Тиодор Стърджън - "Повече от човешки"
Робърт Шекли - разказите му
И прочие, и прочие...
Доста са различни.
Саймък - "Градът", "Резерватът на таласъмите".
Уиндъм - "Какавидите".
Брин - "Звездна вълна се надига".
Ричард Морган - поредицата за Такеши Ковач: "Суперкомандос", "Сразени ангели", "Разбудени фурии".
Джеймс Уайт - "Галактическа болница" и двете й продължения "Космически лечители" и "Оперативна намеса".
Лукяненко - четирите "Патрула", "Лабиринтът на отраженията" и "Фалшиви огледала".
Зелазни - каквото намериш.
Бюджолд - поредицата за Майлс Воркосиган.
Орсън Скот Кард - "Играта на Ендър" и следващите.
Хайнлайн - "Луната е наставница сурова"
Бредбъри - "Марсиански хроники", "451 по Фаренхайт"
Алфред Бестър - "Унищоженият"
Тиодор Стърджън - "Повече от човешки"
Робърт Шекли - разказите му
И прочие, и прочие...

Доста са различни.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Аз от тия част съм чел, а останалите чакат ред, та не е точно за тоя топик, но просто исках да се изфукам:

- Spoiler: show

And you can't dance with a devil on your back...
Oooh, pretty!
На Уиндъм и Денят на трифидите и Чоки също препоръчвам,поне на мен ми бяха от първите sf книги.
А пък на Уайт Болницата оня ден разбрах,че имала още доста продължения всъщност,само че не са ги издавали тук
.То аз едното от преведените съм си го купила преди 100 години,а не съм стигнала до него още де 

На Уиндъм и Денят на трифидите и Чоки също препоръчвам,поне на мен ми бяха от първите sf книги.
А пък на Уайт Болницата оня ден разбрах,че имала още доста продължения всъщност,само че не са ги издавали тук

To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*
Няма да сбъркаш ако преди да прочетеш Одисеята гледаш филма. ( ако още не си )Mindcrime wrote:Хм, като се зачетох из списанието се спрях на "Дюн" и Одиеята на Кларк.

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- BaYa
- Forsaken
passer-by wrote:Ами питай все пак антикварите или пък я вземи от някоя библиотека (назаем, естественоGhibli wrote:Аз определено бих искала да си сложа ръцете върху тази книга, така че би ли ми я заел, като я прочетеш? (много съм внимателна и книги не съсипвам) Или ако може да се намери, кажи къде.
). Иначе и аз ще поразпитам, че направо бих подарил по една бройка на този-онзи.
(Ако я продават на някаква приемлива цена, де).

Минувач, ако случайно намериш някъде нещастен, сам и изпаднал екземпляр на книгата, направо ми я вземи! Моля, моля, моля!!!

Благодарско, много!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Книгата е написана след филма и макар че съм я чел отдавна и нямам много ясни спомени съм твърдо убеден, че няма как да е по-добра от него. Не че е лоша, просто филмът е прекалено добър.Mindcrime wrote:Няма ли да стане кофти споилер така?Darkling wrote:Няма да сбъркаш ако преди да прочетеш Одисеята гледаш филма. ( ако още не си )Mindcrime wrote:Хм, като се зачетох из списанието се спрях на "Дюн" и Одиеята на Кларк.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Тва е некъв необясним прецедент, значи?Darkling wrote:няма как да е по-добра от него. Не че е лоша, просто филмът е прекалено добър.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Излагам гледна точка, не ме засяга кой какво е говорил. Обобщения изобщо пък не обичам. Това, което този филм представлява трудно би могло да се пренесе на хартия с успех, а дори и да се е получило, за мен четенето на книгата няма как да замени изживяването на филма . Това, че почти не я помня въпросната книга още повече затвърждава мнението ми.Тва е некъв необясним прецедент, значи? Confused Говорили сме толкова пъти, че е НЕВЪЗМОЖНО филмът да е по-добър и ВИНАГИ се чете първо книгата.