Длъжен ли е Трип дa ми харесва преводите
- PrivateRaio
- Misting
Тя е книжка с митове и легенди, както и с епосите на Омир, преразказани в четивен стил проза. Тя не е научен анализ на митовете, нито проследява тяхната история. Ако я свързваме с някаква научност, би трябвало да е единствено в увода, евентуално, който не мога да разгледам, защото книгата не е в мен. Така или иначе не знам някой да коментира книгата като научна разработка, а като наложил се пример как в българската преводна литература, свързана с гръцката митология, са се наложили имената на древногръцките митологични герои.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
А колко по-просто щеше да е, ако беше използвана думата "бадемовидни", за да се избегнат подобни двусмислици. 
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
- Interpreter
- Forsaken
Ами, предполагам, че е въпрос на възприемане. Аз като видя "бадемови", първо се сещам за цвят, а после за форма.
Но не виждам какъв е проблемът с "бадемовидни" - думата си е съвсем легална, има я в речника и е най-точното съответствие на "almond-shaped".
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
----------8-)Момичето сведе очи с форма и цвят на бадеми. Градът лежеше в краката й, безкраен и изпълнен с изкушения.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.