Длъжен ли е Трип дa ми харесва преводите
хапвайте ядки повечко 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
И аз да се присъединя, че бадемът е никакъв на цвят. Когато се каже "бадемови" очи се има предвид точно формата им. Като "кръгли", "кОси", "издължени" и пр. Не знам защо някой би си направил асоциации с цвят. Когато се говори за цвят на очи се използват съвсем други прилагателни: "сини", "зелени", "черни като оникс", "пъстри" и пр. Очи с цвят на бадеми?! Хъ.
Тва бадема с черупката или без?

Тия неща трябва да се изясняват, да не остане читателя с впечатлението че примадоната е с ''вакъл'' поглед явно.
Ама като кажеш "устни като вишни" кво значи, малки червени и с костилка в средата ли
Деа и поетиката 

Тия неща трябва да се изясняват, да не остане читателя с впечатлението че примадоната е с ''вакъл'' поглед явно.
Ама като кажеш "устни като вишни" кво значи, малки червени и с костилка в средата ли

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Рол, самото споменаване на "цвета", паралелната конструкция или мястото й в конкретното изречение? За последното съм доста съгласен (може да отиде в съвсем различно изречение). За останалите не още.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Дам.
Е точно по таа причина, ако остане само формата, ше я махна и нея. Клишетата яко (ме) дразнят, освен ако не са единственият/най-добър начин да се каже нещо съществено - тогава ги промъквам някак м/у капките, възможно най-незабележими или леко маскирани.
Апропо, какъв изобщо е смисълът на "бадемовата" форма? Че са овални - а не кръгли или дръпнати, така ли? Значи почти всички красиви очи ше са "бадемови". Къв смисъл от думата тогава? Pure purple.

Апропо, какъв изобщо е смисълът на "бадемовата" форма? Че са овални - а не кръгли или дръпнати, така ли? Значи почти всички красиви очи ше са "бадемови". Къв смисъл от думата тогава? Pure purple.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Значи съвсем на място съм го изплякал, шото целта беше точно да опиша красива китайка (насред араби), без да споменавам изрично произхода й. 

- BaYa
- Forsaken
Тази форма се счита за бъдемова, при очите.!
На испански доста често се ползва израза очи лешников цвят. Но бъдемов нямаме.
А вие приемайте повечко захар нещо!!
- Spoiler: show
На испански доста често се ползва израза очи лешников цвят. Но бъдемов нямаме.

А вие приемайте повечко захар нещо!!

Last edited by BaYa on Thu Apr 24, 2008 3:35 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не беше ли нещо свързано с ориз?Moridin wrote:Югоизточни ;р
китайците са слънчогледови семки, не бадеми
Така ли?!Moridin wrote:Югоизточни ;р
китайците са слънчогледови семки, не бадеми

- Spoiler: show