The Dark Knight
Абе, малко странно, но май много хора отбелязват "мрачността" и "бруталността" на филма сред централните плюсове и малко покрай това им се изкривява перспективата.
В смисъл, филтърът (буквално, но и образно казано) на филма е въпрос на стилистика. Останалите неща действат през нея, но тя самата не представлява цел сама по себе си. Не може сюжетни елементи да са подчинени на стилистиката, това е оксиморон за мен.
Затова ми интересно да чуя едно мнение, как, от естетическа, "цялостен ефект върху зрителя"-гледна точка
Как би се вързало това със станалото преди това, как щеше да повлияе на ставащото после, как щеше да допълни/измени цялостният смисъл на филма и смисълът на сцените дотогава, също и посланията, които бъкаха (понякога отявлено) във филма?
Това, естествено, е за който иска. Пускам тоя пост без свое мнение, щото съм си патил
, та искам първо да осмисля нечии други.
И ако може, дайте да пишем цялостни неща, не да си разменяме заядливи постове за тоя или оня детайлец, щото така се губи цялостната картина.
В смисъл, филтърът (буквално, но и образно казано) на филма е въпрос на стилистика. Останалите неща действат през нея, но тя самата не представлява цел сама по себе си. Не може сюжетни елементи да са подчинени на стилистиката, това е оксиморон за мен.
Затова ми интересно да чуя едно мнение, как, от естетическа, "цялостен ефект върху зрителя"-гледна точка
- Spoiler: show
Как би се вързало това със станалото преди това, как щеше да повлияе на ставащото после, как щеше да допълни/измени цялостният смисъл на филма и смисълът на сцените дотогава, също и посланията, които бъкаха (понякога отявлено) във филма?
Това, естествено, е за който иска. Пускам тоя пост без свое мнение, щото съм си патил
И ако може, дайте да пишем цялостни неща, не да си разменяме заядливи постове за тоя или оня детайлец, щото така се губи цялостната картина.
Бе не е лошо да се пише за филма без да минавате през призмата на междуличностните отношения. Иначе точно момента с корабите мене ми дигна +3 поне точки. Ако някога седна да пиша оценки де.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
John Scalzi
пише за прилепския филм и за наградите Оскар.
пише за прилепския филм и за наградите Оскар.
Да се опитам да отговоря на Емо.
- Spoiler: show
Начи, ако филма беше свършил преди сцената с корабите, може би наистина щеше да е по-добре. Въпросната ситуация едва ли ще липсва на много хора. Но след като я има, според мен е абсолютно все тая, дали оцеляват хората или не.
Нямаше да стане по-дарк филма, ако имаше взривен кораб, нито пък, от друга страна, щеше да повлияе на сюжетната линия в бъдещите батмани. Въобще нищо нямаше да се промени. Its all in your head, хора
.
Искате ли обаче да знаете, кое щеше да доведе до един по-мрачен батман(и оттам филм)? Еми ако не беше такъв кеърбеър, както впрочем всички от ДЦ вселената и за разнообразие от време на време пречукваше по някой друг тип, дето е крайно ясно че си го заслужава.
Нямаше да стане по-дарк филма, ако имаше взривен кораб, нито пък, от друга страна, щеше да повлияе на сюжетната линия в бъдещите батмани. Въобще нищо нямаше да се промени. Its all in your head, хора
Искате ли обаче да знаете, кое щеше да доведе до един по-мрачен батман(и оттам филм)? Еми ако не беше такъв кеърбеър, както впрочем всички от ДЦ вселената и за разнообразие от време на време пречукваше по някой друг тип, дето е крайно ясно че си го заслужава.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Аз пък се надявах да разбера от какво са белезите на Жокера, не че има значение, ама ме заинтригува - все пак тоя никой не го е бутал в кацата с киселина. Много е култов обаче като злодей. Аарон Екхарт също много ме кефи - от момента в който гледах Thank You for Smoking. А Крисчън Бейл има чувството че може да изиграе всико, най-вече ако има лека психо-нотка.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams