Vampire: The Maskquerade - Bloodlines

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 26, 2007 4:51 pm

Определено ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sun Jul 29, 2007 6:05 pm

3 пъти ми задаваха въпроси и пак с тия Малкейвиън се падам.Бая мислене се изисква за да разбереш между какви опции в диалога избираш.Пък вече съм почнал и не ми се иска да сменям клана.Само не знам какво ще стане ако срещна някой от клана си.Ще има да мисля какво иска да ми каже... :) Иначе играта е супер и е доста детайлна за годините си.Куестовете са готини.Имаше един,в който отивам в мазето на убиец,който прави протези.Ефектът беше доста голям след като бях гледал 1 сезон на Декстър миналия ден. :) Единственият минус е,че ми насича и то доста,а съм я сложил на средно ниво детайли.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sun Jul 29, 2007 7:20 pm

Задължително си сложи неофициалния пач 3.9. Слага се веднага след официалния 1.2

Повярвай ми, има голяма разлика :)
Image

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Jul 29, 2007 7:42 pm

С малкавиан е култово :) ама е добре да не е първи герой, наистина трудно се разбира за какво става въпрос. Как си го направил да ти се падне на теста не знам обаче :)

Ако си на този куест не си много напред, можеш да почнеш и с друг
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Mon Jul 30, 2007 3:24 pm

Grumpi wrote:Задължително си сложи неофициалния пач 3.9. Слага се веднага след официалния 1.2

Повярвай ми, има голяма разлика :)
Какво променя?Самите куестове и т.н. или...?
Как си го направил да ти се падне на теста не знам обаче Smile
Може да съм ненормален,знам ли. :lol:

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Jul 30, 2007 5:28 pm

Не е тайна, че играта е ръшната зверски. Даже се стига до един момент, когато не може да се продължи без да е пачната.

Кръпките оправят хиляди бъгове, както и баланс, текстури, войс актинг, куестове и т.н.

Абсолютно задължителни са.
Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jul 30, 2007 8:13 pm

И с 1.2 играта се играе съвсем добре. Иначе с неофициалния patch е екстра, но той пък на моменти прецаква елементи на играта (точно защото са бърникали по доста повече от техническата част).

Бтв в момента преигравам за не знам кой път вече. С 2GB RAM най-накрая зарежда както трябва, но дори с X2 4600+ не може да се подкара с 30+ кадъра из градовете (тая игра е направо пословична с жаждата си за CPU покрай ужасната си оптимизация; видео картите й влияят много малко).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 30, 2007 10:38 pm

Кажи направо, че са я писали с гъзъ си ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Aug 01, 2007 11:42 am

Мдам, те затова в последствие получиха шут по въпросния гъз и сега са само спомен.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Aug 01, 2007 12:14 pm

Докато игрите на Тройка продължават да се играят, тя няма да бъде просто спомен. Play! Obey! :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Aug 01, 2007 12:54 pm

Но и ако Troika не бяха толкова технологично бездарни, колкото геймплейно гениални, може би и до ден днешен щяха да продължават да ни радват с нови игри :P За съжаление сами си изкопаха гроба.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Aug 18, 2008 4:38 pm

Изиграх я с леко закъснение от няколко години. :P Какво да ви кажа, последният път когато бях толкова зарибен по RPG май беше в края на 1998-а когато се сблъсках за първи път с Fallout 2. Нито линейността на главната сюжетна линия, нито забиванията на компа причинени от играта успяха да ме откажат да й отделя почти цялото си свободно време тия дни.

Едва ли е съвпадение, че главните тройчовци са работили и по двете игри. Ще взема пак да прoбвам Arcanum...или просто ще си преиграя Bloodlines.

Но пък ако някой иска да препоръча някое друго мега-дупер-трипер яко RPG, за предпочитане не фентъзи такова (което май изключва около 98% от жанра) - моля. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 18, 2008 4:59 pm

на мен след 3-4 забивания ми писна и си дръпнах последния пач :) при това някакъв фенски пач, продължение на официалния, който оправя доста повече неща в играта (без да прецаква геймплея).

Ако не си играл с Малкавиан - давай - задължително е просто :) Но не става за първо минаване, понеже няма да разбереш нищо. Носферату също :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 18, 2008 5:18 pm

моят съвет- преиграй- нещата са коренно различни с Малкавиан, Вентру, Тремере или носферату например даже диалозите са различни да не говорим за подходите към ситуациите. В Вентруто например почти не съм влизал в битка освен към края на играта където усетих силата на огнемета :).
Иначе за друго подобно- ами няма!- само Фолаут е подобна по усещане , донякъде и арканума - тя има някои проблеми но увлича също много.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 18, 2008 5:23 pm

С Малкавиян каот си говориш с телевизора е краят :)