Vampire: The Maskquerade - Bloodlines

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 26, 2007 4:51 pm

Определено ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sun Jul 29, 2007 6:05 pm

3 пъти ми задаваха въпроси и пак с тия Малкейвиън се падам.Бая мислене се изисква за да разбереш между какви опции в диалога избираш.Пък вече съм почнал и не ми се иска да сменям клана.Само не знам какво ще стане ако срещна някой от клана си.Ще има да мисля какво иска да ми каже... :) Иначе играта е супер и е доста детайлна за годините си.Куестовете са готини.Имаше един,в който отивам в мазето на убиец,който прави протези.Ефектът беше доста голям след като бях гледал 1 сезон на Декстър миналия ден. :) Единственият минус е,че ми насича и то доста,а съм я сложил на средно ниво детайли.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sun Jul 29, 2007 7:20 pm

Задължително си сложи неофициалния пач 3.9. Слага се веднага след официалния 1.2

Повярвай ми, има голяма разлика :)
Image

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Jul 29, 2007 7:42 pm

С малкавиан е култово :) ама е добре да не е първи герой, наистина трудно се разбира за какво става въпрос. Как си го направил да ти се падне на теста не знам обаче :)

Ако си на този куест не си много напред, можеш да почнеш и с друг
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Mon Jul 30, 2007 3:24 pm

Grumpi wrote:Задължително си сложи неофициалния пач 3.9. Слага се веднага след официалния 1.2

Повярвай ми, има голяма разлика :)
Какво променя?Самите куестове и т.н. или...?
Как си го направил да ти се падне на теста не знам обаче Smile
Може да съм ненормален,знам ли. :lol:

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Jul 30, 2007 5:28 pm

Не е тайна, че играта е ръшната зверски. Даже се стига до един момент, когато не може да се продължи без да е пачната.

Кръпките оправят хиляди бъгове, както и баланс, текстури, войс актинг, куестове и т.н.

Абсолютно задължителни са.
Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jul 30, 2007 8:13 pm

И с 1.2 играта се играе съвсем добре. Иначе с неофициалния patch е екстра, но той пък на моменти прецаква елементи на играта (точно защото са бърникали по доста повече от техническата част).

Бтв в момента преигравам за не знам кой път вече. С 2GB RAM най-накрая зарежда както трябва, но дори с X2 4600+ не може да се подкара с 30+ кадъра из градовете (тая игра е направо пословична с жаждата си за CPU покрай ужасната си оптимизация; видео картите й влияят много малко).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 30, 2007 10:38 pm

Кажи направо, че са я писали с гъзъ си ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Aug 01, 2007 11:42 am

Мдам, те затова в последствие получиха шут по въпросния гъз и сега са само спомен.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Aug 01, 2007 12:14 pm

Докато игрите на Тройка продължават да се играят, тя няма да бъде просто спомен. Play! Obey! :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Aug 01, 2007 12:54 pm

Но и ако Troika не бяха толкова технологично бездарни, колкото геймплейно гениални, може би и до ден днешен щяха да продължават да ни радват с нови игри :P За съжаление сами си изкопаха гроба.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Aug 18, 2008 4:38 pm

Изиграх я с леко закъснение от няколко години. :P Какво да ви кажа, последният път когато бях толкова зарибен по RPG май беше в края на 1998-а когато се сблъсках за първи път с Fallout 2. Нито линейността на главната сюжетна линия, нито забиванията на компа причинени от играта успяха да ме откажат да й отделя почти цялото си свободно време тия дни.

Едва ли е съвпадение, че главните тройчовци са работили и по двете игри. Ще взема пак да прoбвам Arcanum...или просто ще си преиграя Bloodlines.

Но пък ако някой иска да препоръча някое друго мега-дупер-трипер яко RPG, за предпочитане не фентъзи такова (което май изключва около 98% от жанра) - моля. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 18, 2008 4:59 pm

на мен след 3-4 забивания ми писна и си дръпнах последния пач :) при това някакъв фенски пач, продължение на официалния, който оправя доста повече неща в играта (без да прецаква геймплея).

Ако не си играл с Малкавиан - давай - задължително е просто :) Но не става за първо минаване, понеже няма да разбереш нищо. Носферату също :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 18, 2008 5:18 pm

моят съвет- преиграй- нещата са коренно различни с Малкавиан, Вентру, Тремере или носферату например даже диалозите са различни да не говорим за подходите към ситуациите. В Вентруто например почти не съм влизал в битка освен към края на играта където усетих силата на огнемета :).
Иначе за друго подобно- ами няма!- само Фолаут е подобна по усещане , донякъде и арканума - тя има някои проблеми но увлича също много.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 18, 2008 5:23 pm

С Малкавиян каот си говориш с телевизора е краят :)