Така. Първо. В криогенната камера на Георги Димитров беше спазено златното сечение и си беше пропорционална, спретната сграда. Ок. Баща ми, който е архитект, смяташе, че е хубава, така че се доверявам на професионалното му мнение. Но аз лично не харесвам неокласицизъм ни най-малко и ми беше просто едно гигантско изсушено кучешко ако с неестествена форма. Тъй че на. Въпрос на вкус.
Това, което не може да се отрече, е, че беше плод на зашеметяваща грандомания отвъд всякакви граници и всичките мраморни галерии, които бяха изкупени, за да се облицова, бяха заплатени с държавни пари, за да се чувства по-добре маринованият труп на един изрод. Демек - сграда с лошо предназначение, чието строителство засмуква излишни ресурси. Ма това хубаво, все пак всеки партиен могул си мечтаеше да си построи неразрушима кутия за обувки, в която да се прави на Спящата красавица няколко петилетки, после да рипне изведнъж, да разбута ятото поклоннички с червени забрадки и сърпове в ръце, които правят бесен ритуален секс с трупа му, и да завари нов световен ред, над който да властва. Беше си професионално изкривяване, един вид, не можем да ги съдим.
Обаче тая пирамидка я цвъкнаха абсолютно не където трябва. И градоустройствено погледнато, тя трябваше да се разкара. Просто защото стоеше грозно на онова си място. Доминираше пейзажа като стар хладилник насред пустиня. Сега мястото е безкрайно по-приятно, затова много се радвам, че я разкараха. Просто от любов към София.
Last edited by
Lubimetz13 on Wed Sep 03, 2008 1:03 pm, edited 1 time in total.