Challenge - www.rankk.org

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

gal.eon
Adept

Challenge - www.rankk.org

Post by gal.eon » Wed Sep 24, 2008 1:52 pm

Здравейте,

Знам, че мястото на тази тема не е точно тук, при игрите, но това е най-близката категория.
Обръщам се към почитателите на предизвикателствата (challenges), някъде наричани общо war games или hacker games.
Ако обичате да решавате проблеми от областите логика, програмиране, криптография, математика, стеганография, интернет сигурност, hackit, crackit и т.н., сигурно ще ви бъде интересно и забавно да опитате задачките в www.rankk.org.
За разлика от някои подобни сайтове, играещия няма достъп до всички задачи, а само съгласно ранга си. Има 9 нива и за да се изкачиш на следващото, трябва да решиш определен брой задачи - 9 за 2-ро, 8 - за 3-то и т.н. до 9-то ниво, което има само една задача. За съжаление аз още не съм стигнал до там (аз съм само фараон с ранг 8.1 :) )
В момента rankk има 241 задачи и 1539 потребители. Като разглеждах ранклистата, успях да открия само 3-ма, които са посочили България за своя страна. Затова ще се радвам, ако сред вас открия още съмишленици.
Администратора на Rankk (Sphinx) има голямо желание за развитие на сайта и като краткосрочен план е заложил достигането на 300 задачи (естествено не за сметка на качеството на проблемите), а като дългосрочен - цели 500! Затова се приемат и задачи, съставени от потребители на сайта.
Освен чистото забавление и удовлетворение от разплитането на загадки, играта в Rankk ще ви донесе и много нови знания - няма играч, решил всичките задачи - дори и quangntenemy, TheHiveMind и Caesum (създателят на Electrica) - за тези, които са ги чували.
Макар и целта на моя пост да е рекламна, не искам да го приемате като евтина реклама на перилни препарати или банкови кредити. Ако имате желание - опитайте и сами решете дали това е за вас или не. И не забравяйте, че води до пристрастяване :)
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 24, 2008 2:24 pm

Звучи интересно.

Абе как се казваше страницата от дето стана по-известно ей туй? грррр на езика ми е.
http://pontomidia.com.br/ricardo/greatw ... dragon.jpg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Sep 24, 2008 2:40 pm

Че е off-topic, off-topic е, ама все пак, Ксел, да нямаш предвид http://www.grand-illusions.com/ ?

А иначе Rankk изглежда наистина интересно, ще видим :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 24, 2008 2:42 pm

Не подобна ''логическа'' игра където това беше в една от стъпките.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 24, 2008 3:21 pm

Минах първите 2 въпроса, I am so good. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Sep 24, 2008 3:36 pm

Само така, Демандред! Продължавай в същия дух!
И аз тъкмо се мъча с една задачка, да се надяваме, че след малко ще и видя сметката - малко ми остава!
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Sep 24, 2008 3:58 pm

Реших първата и оттам нататък всичките ми се видяха много сложни. Дразни ме това, че са ориентирани към програмисти - задачи от типа "тука трябва да отвориш картинката с еди коя си програма" и "я да видим знаеш ли тоя програмен език" не ме кефят. Разбира се, може и гроздето да ми е кисело :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Sep 24, 2008 4:14 pm

Да, повечето са ориентирани към компютърджии и програмисти

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 24, 2008 4:16 pm

Ами то това е идеята- задачи за програмисти- доколкото ги разгледах са само такива- математическите са от такъв тип че са типични задачи по информатика които само с писане се решават много трудоекмо а със един прост скрипт- много лесно.

А аз само да отбележа- не всеки компютърджия е програмист както не всеки програмист решаващ математически задачи разбира от хардуер и т.н.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Sep 24, 2008 4:26 pm

RRSunknown: разбира се, че не всеки компютърджия е програмист. Има много задачи по мрежова сигурност - там трябва да разбираш не толков от програмиране колкото от мрежови протоколи, браузъри и т.н.
А иначе не всички задачи са за програмисти :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 24, 2008 4:42 pm

я кажи някоя за непрограмист :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 24, 2008 5:48 pm

В тоя ред на мисли помните ли ей тва -
:ninja: http://en.wikipedia.org/wiki/Uplink_(computer_game)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Sep 24, 2008 5:58 pm

беше тъпо тва :)
довечера ще видим този ранкк :) напомня ми на хаккуест по описанието, а там бях доста напред
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Sep 24, 2008 8:16 pm

RRSunknown: пробвай това: www.freestuffhotdeals.com/hacker/1.html
Само че не съм сигурен дали това е оригинала. Когато го играх преди време, нямаше тези обяснения по страниците...

thunder: Да, сайта е подобен на хаккуест

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 24, 2008 11:09 pm

Пробвах го и стигнах до sept което се пада 9 но нищо не ми говори засега :)
иначе много добра идея- по принцип приветствам подобни сайтове и също този който и дал в началото- просто перфектен ако се интересуваш от информатика.
За съжаление при мен отдавна мина времето и в момента със забравил доста неща , а пък неща като Java никога не съм ги знаел.