Знам, че мястото на тази тема не е точно тук, при игрите, но това е най-близката категория.
Обръщам се към почитателите на предизвикателствата (challenges), някъде наричани общо war games или hacker games.
Ако обичате да решавате проблеми от областите логика, програмиране, криптография, математика, стеганография, интернет сигурност, hackit, crackit и т.н., сигурно ще ви бъде интересно и забавно да опитате задачките в www.rankk.org.
За разлика от някои подобни сайтове, играещия няма достъп до всички задачи, а само съгласно ранга си. Има 9 нива и за да се изкачиш на следващото, трябва да решиш определен брой задачи - 9 за 2-ро, 8 - за 3-то и т.н. до 9-то ниво, което има само една задача. За съжаление аз още не съм стигнал до там (аз съм само фараон с ранг 8.1

В момента rankk има 241 задачи и 1539 потребители. Като разглеждах ранклистата, успях да открия само 3-ма, които са посочили България за своя страна. Затова ще се радвам, ако сред вас открия още съмишленици.
Администратора на Rankk (Sphinx) има голямо желание за развитие на сайта и като краткосрочен план е заложил достигането на 300 задачи (естествено не за сметка на качеството на проблемите), а като дългосрочен - цели 500! Затова се приемат и задачи, съставени от потребители на сайта.
Освен чистото забавление и удовлетворение от разплитането на загадки, играта в Rankk ще ви донесе и много нови знания - няма играч, решил всичките задачи - дори и quangntenemy, TheHiveMind и Caesum (създателят на Electrica) - за тези, които са ги чували.
Макар и целта на моя пост да е рекламна, не искам да го приемате като евтина реклама на перилни препарати или банкови кредити. Ако имате желание - опитайте и сами решете дали това е за вас или не. И не забравяйте, че води до пристрастяване