Нали знаете за 'любопитството изяде котката'. Е... ако бях котка, досега сигурно да са ме оглозгали над 50 пъти.

Покрай многобройните положителни мнения за 'Бъфи' отново влязох в ролята на котката и сериалът определено ме изяде..., някъде към началото на 5-тия сезон обаче.
С други думи - изгледах всичко и определено оценявам повече от положително това, което видях. Прекрасен сериал, който макар и късно, успя да ме спечели благодарение на страхотните си персонажи и изкъртващ хумор. Като цяло сезони 5, 6 и 7 за мен бяха най-силни и най-интересни, макар и съвсем различни. Любими епизоди - Once more with feeling and Hush на прима виста.
Твърдо любимци до финала ми останаха
Спайк, по който не знам жена, гледала сериала, да не е проточила лига поне веднъж,
Аня с коментарите тип 'атомна бомба' (знаете, казва нещо и след това може да има само мълчание),
Уилоу, която освен, че е много красива е и яка като концепция, глас, поведение и прочие,
Друсила, която беше твърде кефеща, за да я пуснат да играе толкова малко и
Джайлс донякъде. Не искам да пропускам и нърдовете, на чиито реплики съм се заливала от смях.
Финалът като цяло ми се стори странен, не ме разплака, не си го и представях точно по този начин. Позачетох комикса-продължение и нещата са прекалено различни като идея вече.
- Spoiler: show
- Тук искам само да примрънкам жестоко, че не е честно оня ръб Ейнджъл да й е голямата любов и прочие и прочие. Харесвам Бъфи по принцип, но спрямо Спайк е нечестно невъзприемчива. Явно така му е било писано и все пак, damn, прекалено е готин.
А нека примрънкам също и че концепцията Уилоу да е лесбийка изобщо не ми хареса и до последно не ми допадаше.