Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Dec 15, 2008 4:52 pm

Чакай да предположа - гледал си някой там друг епизод по някой Фокс канал, дублиран на български, нали? ;)

въпрос - какво значи "псевдо-артистичен" и по какъв точно начин това определение представлява "реалният вариант" при положение, че "посредствен" е най-добрият?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 15, 2008 8:33 pm

Бате Емо, евала за тоя ти пост, има да го срича три дена :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 15, 2008 9:16 pm

E, пък и вие. Никой не е длъжен да харесва сериала все пак.

Иначе за мен той не е посредствен в никакъв случай. Причини бол - като се почне от би-мууви концепцията, разтеглена в цял сериал (обичам), премине се през странното, но много добре направено съжителство между хумора и драмата, та се стигне до брутално яките, супер реалистични персонажи. Няма нищо посредствено в тоя сериал. Понякога нещата изглеждат посредствени, ама като се вгледаш - не са. Но наистина си трябва повече последователно гледане и то с оригинален дублаж, щото иначе все едно нищо не си видял.

Първото може да се приеме като отрицателна черта на сериала - малко е тъпо да го изгледаш целия, за да можеш да го харесаш. По-адекватно и похвално ще е да получиш достатъчна идея за качеството му от няколко серии, което тук не става. Има прекалено много псевдо-некачествени филъри, които зариват главната сюжетна линия и пречат да се съсредоточиш върху персонажите. В 5ти сезон това го нямаше, може би затова му се кефя толкова.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Mon Dec 15, 2008 10:19 pm

Xellos wrote:Бате Емо, евала за тоя ти пост, има да го срича три дена :)
Направо седмица :roll: Уви, обаче няма. И да логично е Трип, че когато обикновено човек не хареса нещо от няколко серии няма да го гледа. Още по- логично и да не го тегли, но за твоя изключително огромна изненада гледах тази глупост цяла седмица, когато бях в Италия лятото. Да дублиран, защото хората от това там правят пари, а това определение е извинение, т.е. лош вкус на режисьорите. Хайде със здраве, и дано разберете, че заяждайки се с някой, който не мисли като вас е повече от смешно, особено когато се аргументирате с догатки.
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 15, 2008 10:21 pm

Всъщност Трип не се заяждаше с теб, а ти зададе въпроси, на които ти прочее не отговори, с цел да ти разбере мнението. Ако влизаше в тоя форум малце по-често, щеше да забележиш, че той никога с никого не се заяжда.

Както и да е, Джос Уидън не се гледа дублиран и както е написано около 200 пъти в този топък, Бъфи или се гледа от първи епизод без пропуски, или не се гледа изобщо.
And you can't dance with a devil on your back...

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Tue Dec 16, 2008 2:20 am

Бодем комикса ма... друго е ;(
Нали? Нещо не мога да го възприема това като canon колкото и да се старая... (тва за Angel де, на Buffy не съм чела достатъчно още)

Мдам, с няколко епизода не става :roll: Не че не може пак да не ти хареса, ама от няколко епизода не можеш да придобиеш представа за преценка.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 16, 2008 8:44 am

Roland wrote:Бъфи или се гледа от първи епизод без пропуски, или не се гледа изобщо.
Аз пък я гледах с доста пропуски и това никак не ми попречи. :roll:

Бтв в момента зяпкаме Ейнджъл и честно казано ме кефи повече от Бъфарата. В собствения си сериал е много по-малко емо, а и когато е емо, мяза на тъжно мече, а не на ЗОМГ ЗЕ ДРАМА. Както виждам нещата, Ейнджъл е това, което Бъфи беше в по-началните сезони - забавен сериал, който избягва да се взима прекалено насериозно. А и кастът е доста по-зрял, с което ми пасва повече от скуби генг. Тоя арк, в който ходиха в друг дайменшън, го изгледах целия и беше право в десятката! Хуморът беше на макс, майката на зеления беше омфг осъм, както и оня героестия пич с усмивката за милиони и нещастно напращелите мускули.
Основният проблем на сериала е, че вкарват някои наистина тъпеещи епизоди, примерно с худлъм френдовете на Гън. Но как да е, адски освежаващо ми идва несериозността на цялото нещо и наличието на емо-мечо вместо емо-патка.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 16, 2008 9:43 am

Естествено, че ти е попречило.

А Ейнджъл има точно обратната цел на това, което си писал - опитва се да е по-сериозен, по-реалистичен и по-мрачен. Взима се много по-малко ненасериозно от Бъфи и има един жесток проблем, който другият сериал няма - твърде малък каст има в първите си сезони (не знам накрая как е). Липсва динамика между персонажите, няма какво толкова да се случи между тях. Определено ме кефи де, просто не съм съгласен с... ъм... нищо от това, което каза :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 16, 2008 11:27 am

A каста си става тамън след 3ти :) Поне по-лесно се следят нещата. Но поредността помага, квото и да твърдят зевзеците. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 16, 2008 11:43 am

Something for all the Cordelia fans.

http://atlas0shrugged.wordpress.com/200 ... ter-buffy/
Spoiler: show
Ма са силиконови, въй.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 16, 2008 12:17 pm

True higher being :) :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 16, 2008 5:14 pm

Това за каста на Ейнджъл може да се отчете и като плюс. Няма нужда между персонажите да се случват чак толкова неща. Уедън беше прекалил в Бъфи. Аз не искам Уесли и Гън да обърнат резбата примерно и всички да умрат поне по веднъж, за да им се насили няква мелодрама. Тук Ейнджъл е главният и достатъчно го развиват. Останалите също търпят промени, без това да ни се навира в носа. Дразни много по-малко.

Само че така Ейнджъл става просто един средностатистически сериал. А Бъфи не беше. Все още не мога да реша дали това е добре или зле.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Dec 17, 2008 9:36 am

Дарла е изхранила достатъчно бебето, за да порастне кат за 18 месеца, но няма достатъчно джус, за да го изхвърли?! Some schmuck writer needs to get fired.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Dec 24, 2008 1:04 am

Нали знаете за 'любопитството изяде котката'. Е... ако бях котка, досега сигурно да са ме оглозгали над 50 пъти. :roll: Покрай многобройните положителни мнения за 'Бъфи' отново влязох в ролята на котката и сериалът определено ме изяде..., някъде към началото на 5-тия сезон обаче.

С други думи - изгледах всичко и определено оценявам повече от положително това, което видях. Прекрасен сериал, който макар и късно, успя да ме спечели благодарение на страхотните си персонажи и изкъртващ хумор. Като цяло сезони 5, 6 и 7 за мен бяха най-силни и най-интересни, макар и съвсем различни. Любими епизоди - Once more with feeling and Hush на прима виста.

Твърдо любимци до финала ми останаха Спайк, по който не знам жена, гледала сериала, да не е проточила лига поне веднъж, Аня с коментарите тип 'атомна бомба' (знаете, казва нещо и след това може да има само мълчание), Уилоу, която освен, че е много красива е и яка като концепция, глас, поведение и прочие, Друсила, която беше твърде кефеща, за да я пуснат да играе толкова малко и Джайлс донякъде. Не искам да пропускам и нърдовете, на чиито реплики съм се заливала от смях. :mrgreen:

Финалът като цяло ми се стори странен, не ме разплака, не си го и представях точно по този начин. Позачетох комикса-продължение и нещата са прекалено различни като идея вече. :roll:

Тук искам само да примрънкам жестоко, че не е честно оня ръб Ейнджъл да й е голямата любов и прочие и прочие. Харесвам Бъфи по принцип, но спрямо Спайк е нечестно невъзприемчива. Явно така му е било писано и все пак, damn, прекалено е готин.

А нека примрънкам също и че концепцията Уилоу да е лесбийка изобщо не ми хареса и до последно не ми допадаше.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 24, 2008 9:28 am

Спайк е твърде добър за Бъфи ениуей. Заслужава нещо по-добро и се надявам да го намери в комикса. Ако не - ще напиша някой фенфик.

Ейнджъл между другото рулира, само че в собствения си сериал. Почвам да си мисля, че и той е твърде добър за Бъфи.

А сме на едно мнение за секс изпълненията на Уилоу. Но Уидън, бидейки малкият перверзник, който е, просто се празни на лесбийство и малоумен феминизъм. Между другото, за да не остане нищо свято в Бъфивърса, се оказва, че Ейнджъл и Спайк са се прибоднали нейде по трасето. Според интервюта на Уидън, било нормално, двамата били отворени към експерименти, толкова години били заедно и т.н. Еми, блях? А истината май е просто, че Уедън не може да живее, ако не завре някоя девиация в персонажите си. Сигурно мисли, че така са по-интересни. Аз почвам да ставам все по-сигурна, че Спайк се е получил толкова гениално як случайно и да се радвам, че Файърфлай свърши преди Джейн да почне да чука доктора, пилота и жена му да се разделят с гръм и трясък заради Мал, а Кейли да умре и да възкръсне, за да има от какво да се сдуха. А, да, и Инара да забременее, щото трябва да има и родителски тип отговорности.

Ние между другото изгледахме Ейнджъл. Жесток сериал, въпреки огромните количества латино страсти. ОМГ. Само дето никой не ослепя. То бяха бременности, загуби на памет, смърти, предателства, мелодрами, излагации... Взаимоотношенията в Бъфи бяха доста по-добре предадени. Но идеята за лошковеца в 4ти сезон беше много яка. От най-яките. В 5ти сезон също беше мега яко как извъртяха нещата.
Само не разбрах, защо в 20ти епизод на 5ти сезон трябваше да гледаме супер комедия и след това да ми направят нема такъф Апокалипсис в 2 епизода. Дъ? Италианската серия трябваше да е по-назад, за да не ни нацепват действието на финалната права. Така и без това супер пришпорения финал почна да изглежда още по-пришпорен. И някой няма ли да намери кинти за още серии? Екшънът тепърва почва и по двете линии - Бъфи и Ейнджъл. Защо са ги отрязали така? Или да направят анимационен филм поне? Спайк е 80% глас ебати, на комикс все едно го няма.

А в манга магазинчето продават мъпет кукличка на Спайк...

Обичам Фред. Обичам и Илирия. Мисля, че обичам Фред повече обаче.

Oui. Je suis garbage.