За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 12, 2009 4:51 pm

битката с Инструктура винаги си е била мъка за прийстовете още от времената на Накс 40, мило... и да не ти пука - не можеха да очакват от теб да се справиш веднага с нещо, което никога преди не си правила... аз силно се подразних на предупреждението на Еио, да си внимавала, че до онзи момент още никой не бил умирал от рейда, та да се пънем за за ачийвмънта и титлата Immortal... наистина се подразних... ако идеята бе да се прави рейд за ачийвмънта, нямаше да поверяват такава задача на човек, дето няма опит в това... :evil: ама не, трябваше да те стресират допълнително с подобни изявления! :evil:

както и да е, аз снощи се депресирах от дпс-то си и се чудя вече какво да правя... дпс-то на аркейн-магето ни снощи на Патч бе към 6 к, докато аз едва 4.5 к докарах и то при максимална концентрация... нямам желание вече ни луут да гледам, ни форуми да чета за импруувване, ни нищо... повече от това не мога.. явно или нещо не правя като хората, или екипировката ми куца в аспекти, дето междувременно са станали пак важни... не знам, но в момента нямам вече и желание за рейдване... само се подтискам...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 12, 2009 5:43 pm

Лелееее... добре, че не съм го чула Ео вчера, че каквато бях манийна, вероятно щях много жизнерадостно да го сдъвча с все перата и да съжали, че се е обадил. Ех.. даже сега ме е яд, че съм го пропуснала :twisted:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Feb 12, 2009 6:16 pm

Трябва си отпускаща терапия за вас явно! :wink: Силно препоръчвам дейлито на Френзи-тата в Басина - ловене на ... кокошки :lol: Голяма забава пада, кокошките им избягали и ти тичаш след тях с една мрежа в ръка да ги ловиш :lol: :lol: Това ми е любимия дейли куест за момента 8-) Определено на Френзитата куестите са много по-весели от тези на Оракулите (аз станах екзалтед с Оракулите, ама сега смених фракцията и вече се добутах до Реверед с Френзи-племето; от Оракулите ми остана спомен една птичка и едно яйце дето още го мътя под щита си :wink: )

Уинтергасп също е много отпускащо, аз така и още не разбирам какво трябва да правя, търча напред назад, веднъж се метнах дори на един танк и се сборихме с човека вътре кой да го контролира :shock: После пуцах от едно оръдие... ама Ордата беше в другия край на крепоста и никой не убих :lol: :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 13, 2009 12:35 am

И нека се изфукам с видеото от първия кил на Sarth 3d, на моята гилдия :D

http://files.filefront.com/Triturate+vs ... einfo.html

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Feb 13, 2009 12:17 pm

ееех, блазе ви... добре сте го и озвучили :D само дето явно танка го е правил, та почти нищо не виждам от баш битката с дрейковете :D

ние снощи имахме най-сетне наистина сериозен прогресив-рейд... пълен състав, народа подготвен психически за уайпове, 3-4-ма се редувахме да сервираме Fish Feast-a :lol:
Маги го гътнахме от раз и цяла вечер на ОС с 3 дрейка... аз бях подшушнала на маге-офицера ни онази полезна идея, дето видях от на Amikae поста, че първо убиват 2-та дрейка, а след това правят аое на аддовете... и след първите уайпове пак напомних на офицера ни за нея... бях приятно изненадана, когато рейд-лидера я възприе и нареди да фокусираме дпс-то на 2-та дрейка...

в предишни вечери и опити успявахме да убием само Тенеброн и после мряхме при аое-то на аддовете масово... снощи обаче трайно постигнахме прогрес... докарахме Шадрон до 11%... сега да видим как ще удържим танка ни да не мре, докато го доубием и разчистим уелпове и файър-елементали...

исках да попитам, дали ще се облекчи положението, когато Тенеброн и Шадрон са мъртви, а остане само боса с Весперон? имам предвид, тези огнени издихания, дето удрят танка за по 35к, дали ще секнат?

обаче като отдавна не сме правили сериозен прогресив-рейд и сме изгубили тренинг... към 00:30 часа наше време вече толкова бях каталясала, че когато адона ми викна в ушите "Run away, Little girl, run away!", някаква част от съзнанието ми го отбеляза и моментално игнорира... трябваха ми 2 сек. да осъзная, че това все пак е предупреждение за опасност... докато ме заливаще вълната лава... :( а и реакциите ми бяха забавени вече, защото една секунда не ми достигна, за да вляза в Айс блок :( и си умрях като куче... чух само рейд-лидера да вика във Вент-а да ме резнат, та похабиха по мене един комбат-рез, за което ми стана много съвестно, щото умрях тъпо от своя грешка... добре, че имаше 15 мин до края на рейда, иначе не знам още каква дивотия щях да направя от преумора :roll:

то преди това паладина на аддовете тръгна да се извинява, че станал причина за уайп, щото човека в бързината за перне уелп по перушината, не го уцелил, но затова пък кликнал на портала, отдето идат и се озовал в другото измерение, а оставил нас лесна уелпова плячка :lol: бая се развеселихме де и взехме да си припомняме с носталгия други подобни моменти :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Feb 13, 2009 12:27 pm

Филмчето е много яко :yay: Направо като холивудски екшън :wink: Гратц още веднъж :)

Хм, аз вчера се потресох като разбрах, че с марките на Валор (тия дето падат от 25-ман) може да се купят епични брейсъри дето са БоЕ :shock: :shock: Един се опитваше да ми ги продава, та се зачудих откъде ли са дропнали, а то се оказа от... вендор :shock: Сиреч вече можеш да обръщаш Валорките в злато :roll: То не че имам такива де (цели 2 ми дрънкат в касичката) :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 13, 2009 12:51 pm

Tais, сега ще обясня как беше нашата стратегия и причините за нещата, които сме правили. Първото важно нещо е Тенеброн да умре страшно бързо. Давате няколко секунди на танка да хване агро и хероизъм и бой. Когато Шадрон каца Тенеброн вече трябва да е умрял или да умира. И от тук идва трудната част защото при смъртта на Тенеброн, Сартарион получава 25% dmg и attack speed бъф и ако до сега танка на Сартарион е поемал огнения му дъх, то с бъфа от смъртта на Тенеброн вече нещата стават трудни и може да издържи около минута и нещо. Проблема е, че още от началото на боя Шадрон, който си лети наоколо прибавя своята аура, която увеличава огнения dmg, който райда поема с 100%. Затова Сартарион удря толкова здраво. Затова когато Тенеброн умре вас не ви интересуват адовете. Тия които танкват адовете трябва да се оправят, а Шадрон трябва да умре максимално бързо. По моя преценка, ако Шадрон е на 40-50% живот, когато Весперон каца, то вероятно ще успеете да го убиете. Не знам дали си забелязала от филмчето, но Шадрон когато кацне се дърпа през целия райд от другата страна където ще кацне Весперон. Това трябва да стане бързо и всички да заобиколят от страни Шадрон защото докато минава през райда от другата страна може да вкара собствения си breath и да ви избие с удар. Би трябвало да отнеме секунди да се прехвърли от другата страна и щом това стане почвате отново максимален dps. Дори когато Весперон кацне и почнете да си правите dmg на себе си, не бива да спирате докато Шадрон не умре. Умре ли Шадрон, огнения дъх на Сартарион вече е почти двойно по слаб и не е заплаха. Райда може да отдъхне, да се хеалне, да се погрижи за аддовете. Не бързате за никъде с Весперон. AoE адовете и малко по малко почвайте да биете Весперон, но внимателно защото може да ви върне dmg от порядъка на 6-7к защото ви критва понякога. Повече не позволявайте да се трупат адове. От тук насетне е нужно само да не умирате, да внимавате човека, който танква Сартарион да не го изтървете да умре защото въпреки че вече не удря толкова силно всепак има 50% dmg и speed повече. Бавно и сигурно убивате Весперон. Когато Весперон умре боса ще има 75%dmg/attack speed бъф, но вече няма да удря Flame Breath изобщо. Тук вече танка, който е танквал Весперон трябва да влезе заедно с райд хийлърите и dps-тата в портала и да убиете елита там. Щом приключите с това остава да внимавате да не умрете от вълни и да довършите боса. Гледайте преди последните 5-10% живот на боса да сте изчистили аддовете и когато стигне 5 или 10% не помня пускате хероизъм, доста адове ще спаунат но ги игнорирате и нюквате боса. Ако прецените можете да смените танковете на Сартарион, ако сметнете, че така ще е по добре. Нашия друид се смени с Warriora понеже беше облякaн в много стамина за да поема големите хитове при живия Шадрон и му липсваха високи танк статсове.

Туй то. Всъщност е доста лесно, като му фанете цаката. Важно е само да не се занимавате с адове докато Тенеброн и Шадрон не умрат. Всички бой по тях.

Edit: Всъщност не съм сигурен, че Flame Breatha спира със смъртта на последния дракон затуй внимателно, че е гадно да умрете на лесното. :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Feb 13, 2009 1:42 pm

Amikae, златен си!! :D

сега вече картинката ми се доизясни... при нас нещата са малко по-различни, защото бос-танка ни е уориър... и такива стойности на НР като друида не може да докара, но поне си разбира от работата, младежа (всъщност той е някъде на 45 г. та не е много младеж, ама така е думата :lol: )...
иначе от това, което съм забелязала се случва следното - Тенеброн го убиваме достатъчно бързо, мисля... в повечето случаи се застъпват съвсем малко с Шадрон, а снощи 2 пъти умря преди да дойде Шадрон, но това не зависи само от нас де - ако вълните лава се случат повечето от едно място и не се налага дпс-то да се местим много из терена, става и по-бързо... обаче ми прави впечатление, че бавно стопяваме Шадрон... но то е и нормално, щото сме си изгърмели КД-те на Тенеброн... но мисля, че е и въпрос на тренировка - ще се пренастроим и ще гътнем и него... все пак снощи пак не бяхме в оптимален състав - имахме лок само до средата на рейда, а после и той си тръгна, та танкове и дпс/хилърите останаха без Хийлстоуни и СС... да не говорим, че част от дпс-то нещо не прави добър дмж... аз от снощи поне съм доволна - стоях си в топ 5, като обичайно заемах 3 или 4-то място...

това, което са ни дали като команди за по-нататъка е, след като убием Шадрон, да избием аддовете, а после в порталите на Весперон да влизат само мелее-тата, за да избиват дрейковете там... мнение? малко ме успокои с това, че битката после не е така драматична, а е на оцеляване... ще се постараем и няма да правим лийрой на аддовете, че да не мрем глупаво :D нали нямаш против да пусна линка с филмчето към гилд-форума ни, за да го видят и офицерите? :) далече съм от мисълта, че не са изгледали маса филмов матерлиал по случая, ама колкото повече, толкова по-добре... всеки чужд успешен опит е важен...

но си прав - битката си е епична, емоционална и си заслужава уайп-феста :D

* * * * *

Тишееее, ти ме застреля с това, че има Бое-айтеми с Вейлър-значки!!! :shock: сега ще хвърля едно око на вов-хеда да проверя дали не мога да взема нещо за Лийд от там... :D

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 13, 2009 4:51 pm

Tais, значи хубаво е в портала на Весперон да влязат всички. Там има един 1, най-много 2 дракона и е добре да паднат бързо защото всички, които са вътре поемат dmg подобно на Sapphiron боя. Отвън остават само танковете на адовете и хийлърите на главния танк и танковете на адовете. Всичко останало вътре убива за секунди това, което има в портала(нямат много живот гадинките) и излиза, но с едно на ум, че може да ги хване вълна когато излезнат. Не съм съвсем сигурен дали нямаше няколко секунден Immune към огън след това излизане, но така или иначе вълната вече ви прави по-малко dmg след смъртта на Шадрон.

И нямам нищо против да ползвате клипчето. Напротив ще се радвам, ако го убиете, но се изисква мотивация от всички. DPS-то трябва да показва най-доброто от себе си. Я слакнеш, я не стигне. :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Feb 13, 2009 6:25 pm

абе не знам доколко си имюн на вълните огън, когато те изплюва портала... аз така си и умрях един път, още докато мъчехме ОС с 2 дрейка - убихме каквото имаше за убиване в отвъдното измерение, върнаха ни в измерението на бос-а и вълната лава прилежно ме обля преди да разбера де съм :evil: е, разбира се, винаги е възможно обичайния лаг там да ми е изял тези 2 сек., ама си е гадно...

иначе за мотивацията не знам... :roll: болна тема... ако я следвам от записванията, половината от рейда ще да е мотивиран, ама останалите... само можем да гадаем... е, поне правим тренировки, а дай Боже някоя вечер да случим на силно мотивиран адекватен състав и луд късмет :lol:

Тише, погледнах аз епиците с вейлър-емблемки и верно давали и БоЕ, пущините - по едни брейсъри за всеки клас и спек само, ама и това е нещо :) ще погледна колко значки съм насъбрала с Таис излишни, за купя едни на Лийд довечера :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Feb 16, 2009 1:20 pm

Интересно днес, влязох сутринта в Уинтергасп, малко да разкърша танкистки кокали с ПвП :oops: Гледам, ние сме всичко на всичко 4 човека Алианс, а Ордата - пълчища :shock: Ех, ще се мре... Препускам с кодото, а насреща ми крава-уориър, накичена с шипове, с огроооомна брадва в ръце... Сблъскваме се като две фадроми, разменяме по един удар и... онзи умира :shock: :shock: Докато още съм в потрес от случилото се, ме нападат друид и роге. Фраскам фризбито и онези остават с по 30% живот, с два удара се гътват, а фризбито забърсва и някакво БЕ-маге, което доубивам лесно :shock: :shock: Прииждат ордски танкове, съпроводени от конници и пешаци, поне 10 :roll: Настава някаква люта битка, в която ме убиват, но поне 3-4 се въргалят като трупове наоколо. Рес-вам се силно недоумяващ какво се случва и тогава си поглеждам бъфовете :roll: "Tenacy" :mrgreen: "Health increased by 360%, damage by 280%" :mrgreen: Аз съм вече почти райд бос, щото имам 140 к живот :mrgreen:

В крайна сметка загубихме, обаче удоволствието да 1-шотваш всякоя Орда е неповторимо :twisted: :twisted: При това с моя мизерен дмг по принцип, ако бях ретродин, щеше да е сигурно майка плаче :wink:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Feb 16, 2009 1:28 pm

Аз го правих оня ден тва с готината фракция - бях с Tenacity 18. Идат секви пълчища алианси и си умират....
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Feb 16, 2009 1:39 pm

...ами ....плаче, и то много :D то на нашия сървър хордата са в миша дупка и Уинтергасп си е като Алианс земя, ма плаче. и то много... :D

вчера станах "Love fool" :D ей, това трол роге - 'гати фантома! Имам чувството, че се криеха нарочно. Цяло Арати Басин изорах доката го намеря, стънна, посипя с розов цвят :twisted: и екзекутирам. Миличкия се амбицира и ме метна да ме гони из БГ-то :P боде там с ножчетата, подскача, върти се, сука се :D голям смях :D аз нали съм "Go Go Powerrangers" много, много дмг не нося от него. За смях сложих и щита от Малигос (Barricade of Eternity http://www.wowhead.com/?item=40475 дето си го носех да офтанквам във ВОА) и веселбата стана пълна :D Той ме дялка, аз го целувам и посипвам с рози.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Feb 16, 2009 4:12 pm

не го играя пустото ПвП и хич не ги зная бъфовете в Уинтергасп... :roll:

даже в неделя Браги дойде да ме спасява от фарм... моят недорасъл уарлок се подмотваше из мъртвите степи до Терокар форест да си прави куестите, когато бе нападнат от блъд елф паладин... убих го първия път... онзи се резъректна и гледам - пак ме напада... убих го втори път, ама грешката ми бе, че не обърнах достатъчно внимание колко е упорит... продължих да си бия мобовете и както всеки лок се самозабравих с лайф таб-а, тотално забравяйки за досадната блъд-елфска муха... което съответно ми коства живота, съвсем буквално... нападна ме, гейчето, но този път не толкова глупаво, както първите 2 пъти, когато тръгна да ми налага говедото, вдигна бъбъл, когато пуснах Дед койл-а и не ме уби, докато е в бъбъл - голяма грешка! естествено си го държах фийърнат, докато му стопих живота, но последния път, поучил се от грешките си, използва де що стън-умения има, докато ми подгряваше копитцата, консекрирайки да ме нюкне, тотално игнорирайки демона ми... е, успешна тактика - уби си ме, докато бе в бъбъл, дори не се ядосах, защото си го заслужи, момчето...
заситних си аз към трупа, рез-вам се и бааам - стън и естествено с втория удар ме довърши... и така - 3-4 пъти... обикаля на коня си и не дава и секунда жива да стоя... не е като да не съм търпелива, ама този НАИСТИНА ме изкара от кожата... тъкмо си викам "минавам на Таис и ще го фармя, докато не се изключи" и Браги предложи да го накаже... и го наказа... направих си куеста и отидох да репортвам, а Браги вика, че онзи си бил извикал 80 лвл ДК да ни издирват... гейчета... все едно ще стоя да си губя времето с тях...

иначе малката стана 68 лвл и моментално я пратих по северните земи да се пъне... то не, че голямо мъчение - по 3-4 моба накуп си ги бия без проблеми, а вече и куести ми дават... и час след като стъпи в тундрата, бе съмънната да прави UK на нормал (батковците и каките искаха някакви китки по любовните линии и ачийвмънти, дето заваляха покрай Свети Валентин, а тях ги пускал първия бос в UK на нормал)... и бях силно на далавера, защото се сдобих с красив син амулет от куеста + прекрасен дагер и каска за след 2 левъла :D
хвала на 80-тките, пак да ни водят така на пазар! 8-)

иначе нищо особено не се случи през уикенда... в събота ме инвайтнаха за Ъндаинг рън на Накс 10, ама народа търчи да трепе през глава де що мърда и все ще се намери някой да умре глупаво, та не взехме ачийвмънта :lol: направихме обичайната си група и 2-3 хероика заедно, пък снощи ни отмениха пак прогресив-рейда, а офицерите отпочнаха гилд ранг-ревизията, ама твърде нежно за моя вкус върви нещо :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Feb 16, 2009 4:38 pm

Гледам, че поне един от все още играещите мембъри е понижен на соушъл - Лилирайз.

Да видим днес каква ще е ситуацията с драконите - имаме доста записани, но проблемът е, че май не ни достигат танкове, та може пак да се разминем с рейдването.

Но на мен почва да ми поомвързва левълването по новите земи. Влече ме по стари и пасторални територии - мога да се мотая из Елуин без да ми омръзне. Иде пак времето на дребните алтове. :? Че то и не останаха дребни...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)