За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Feb 16, 2009 5:08 pm

а аз друга тенденция забелязвам у себе си... играе ми се с Лиан вече по новите земи, но напоследък се улавям, че съм закопняла за орда-териториите :oops: та ако зачезна по някое време от Зенедар, към Шатъред холс ще съм забегнала, да поигравам с блъд-елфките си...

иначе видях и аз, че Лили е разжалван на соушъл, но Аанбуто още не е... видях, че двама от Гилд френдовете са ги вкарали на изпитателен срок, та да видим... то аз като гледам, цялата ни гилдия сме 43 човека... май ще трябва да рекруитваме нови хора...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Feb 16, 2009 5:28 pm

И аз си мислех за ордските територии.. но отново - по ниските левълви... :?

И все пак.. първите територии около Стормуинд в момента май са ми най-приятни за мотаене.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 16, 2009 7:52 pm

Трее си разнообразие :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Feb 17, 2009 10:07 am

Вчера изненадващо имахме 30 записани - чудо! Даже и днес май ще имаме народ за Сарт. Защото.... ами защото въпреки няколкото часа рейдване, Сарт пак не падна. За сметка на това падна много смях... толкова, че замалко аз да падна от стола на моменти.

Веселбата започна още в момента, в който се логнах и нашия рейд лидер ми каза, че тази вечер може да влизам шадоу. ехаааа!! Юрнах се веднага да купувам най-после колана с хит, токи, джемове (толкоз се засуетих, че в началото си купих червен с expertise - добре, че се усетих преди да го сложа, та ходих да пазарувам пак) и фласки. Общо взето до последно не беше ясно на какъв спек ще съм, та стоях в готовност да се дисциплинирам.

Както и да е запратихме се при Сарт, разчистихме плявата драконовска наоколо и започнахме. Общо взето ми казаха да пердаша Тене и после да минавам с mind sear на гущерчетата. Направих си най-прилежно макросите, но все не можех да им намеря удобно място. Както и да е още на първата битка, понеже забравих да пренаредя спеловете на бара си, успях небрежно да фиърна гущерчетата, дето танкът току си ги беше прибрал, и го ошашавих (да не говорим, че и той за пръв път пък танкваше тях). Смешното е, че дори не разбра момчето - аз си му признах после. Така... фиърът беше бързо разкаран от бара и заменен с един таргет макрос.

Не много по-късно след това, пореден старт на битка, пул... и внезапно в самото начало едно наше маге захапа агрото, а после гризна и дръвцето. Ние солидарно го последвахме. Смях, детето се притесни, но "в песни и закачки" продължихме.

Ново начало на битка - рейд лидерът ни нещо обяснява, а аз в този момент отново пренареждам макросите си. И както ги пренареждам... Честно казано в един момент нареждах макроси, а в следващия стоях и гледах в потрес, как от ръцете на Ланис се изстреля тлъстия виолетов лъч и се заби право в муцуната на Сарт. Знаете как действа mind sear. Общо взето не прави нищо на таргета, а пребива тези около него. Много успешно го използвах - Сарт жив, а всички около него (т.е. рейда) си изгоря. Малко неудобно се получи. И доста смешно. Извиних се, както си му е редът, и нали съм момиче, не ми се караха:). Е, имахме си дежурно мрънкало на вечерта, ама никой не му обърна внимание в тоя момент.

И това не ни стигна. Минаха малко нови опити и ето, отново стоим на стартовата линия, дават се последни наставления. И внезапно Сарт прогърмя за пореден път, за да обясни, че мисията му била да пази яйцата наоколо. Да, надигна се Сарт, а пред него малка уязвима фигурка с голям меч. В центъра на "игрището". Стоях и невярващо гледах как Таис умря за миг, докато в ума ми мигаше "Ама как???". В тази връзка вчера Светльо ми даде линк към една много полезна книга на даларанските мейджове за правилата за блинкване. Можело да е много опасно това... блинкването... както видяхме всички ние.
http://www.wowwiki.com/Blinking_Rules_%26_Regulations

Да... последва много смях и отново редовното мрънкане на дежурния. Но както казах, на момичетата не им се карат :P . Вместо това нашият рейд лидер припомни на мрънкалото в смях всички негови епични пулове, довели до уайп. Накрая завършихме с любимата легенда, описваща друг наш играч, която общо взето се припомня винаги в подобни ситуации - "А помните ли как в битката, точно преди да свалим Ваш, Дафи метна tainted core на Джурай?" Помним :lol: Джурай кайтваше страйдъра... до момента, в който Дафи го закова :lol: :lol: :lol:

Е, за да не си помислите, че само това е било, имахме и още един весел пул. Точно когато Илия вече беше пуснал предположението, че аз и Таис пием нещо специално, оказа се, че или причината е друга, или и нашето роугче Телеоптика пие от същото. Дори не знам какво направи точно, освен че осигури поредния нинджа пул и уайп - общо взето май беше точно след епичното блинкване на Таис.

Накрая успяхме да се организираме и да направим няколко прилични опита. Обаче ставаше късно и народът в рейда започна да се сменя. Влезе едно друго роугче. След някакъв уайп, то явно беше успяло да се спаси, но му наредиха да мре - заради хеоризма при следващия опит. Ама не му се мреше на детето. Накрая се нави и скочи да се плицика в лавата. Ама толкова се отнесе, че стигна до Сарт. Това е, няма да мре сам, я! :lol:

Аз успях да се поизложа още веднъж, минавайки три опита (първите три след една 5-минутна почивка), въоръжена с ... ами с рози. е, никой не разбра. Пак добре, че не бях и в червената рокля от Валентиновия празник :oops: :oops: :oops:

Обаче трябва да отбележа, че промяната на моменти беше замайваща. След като си карал сума време, навиквайки с определена позиция, роля, движение, внезапно трябваше да се обърна на 180 градуса. Първия път не се усетих и се юрнах към дупката във вълната, към която тичах като танк хийлър. И се озовах самотно до Сарт, като в това време цалото дпс беше в другия край на терена. Амиии.. поне се поучих още от първия път. Но пак, имаше 2-3 аварии с вълните, докато свикна с промяната. :oops:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 17, 2009 10:42 am

Довечер ако сте пак рейд ше сглобяваме май ключа за Кара с Тишо за разнообразие :) Вчера си направихме кефа да пребием синчетата на Грул, че още не съм гиърнат за соло да ги права. За малко просто нема и 10к оставаше ма ми писна да ги дялкам тия 140к. Ма паладин и друид са си бая здрава комбинация, кофти че последния иска 5ма само за съмона, после умира за секунди :/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Feb 17, 2009 10:51 am

гледам спестила ми е Ланито описанието на снощните ни "подвизи", щото е усетила сигурно, че съм затънала в работа :?

но снощи наистина нещо витаеше във въздуха!!! толкова нинджа-пулове никога не сме имали накуп!! за всичко е виновен Блоби, че повлече крак! как успя да дръпне агрото на Сарт още с пула, при МД на хънтъра и агро-упражненията от страна на опитен танк, ще си остане загадка за мен... освен 2 поредни инстант пиро-бласта, друго не ми хрумва, ама той ще да е виновен за маркототевщината ни...

иначе голям срам беше това с Блинка :oops: ама и за него има виновен - онзи проклет тринкет, дето ми дава + 200 спел пауър като се настакне до 10... затова и ни гледате с Блоби да подскачаме като гламави и да пръскаме звездички наоколо преди пул - за да рефрешваме пустия бъф... а Аркейн експложъна ми е сложена на 3, докато Блинка - на 2... и познайте... леко отклонение на пръста наляво и наша Таня - очи в очи със Сарт... една лапа само ми отпери и бях дотам... а после и рейда... бтв, ама много страшно е да си танк - тези чудовища да ти дишат в лицето! :D

а Теле и аз не успях да разбера какво търсеше при Сарт преди пула... едва ли драгоните имат дисаги за преджобване :lol:

смешно ми стана на мене, когато някъде час след началото на рейда открих, че Ланис играе на шадоу :lol: гледам Рекаунта - Ланис трета по дмж и си викам "айдеее, и този аддон полудя да слага хилър сред топ-дпс-то"... и тогава ми хрумна да попитам в бг-канала дали случайно не се е отдала на сянката :D пък те турили Ланито да редуцира уелпове и файър-елементали с аое, и онова нашето продъни Рекаунта :lol: имаше моменти, в които стигна 6к дпс :D

обаче аз продължавам да се треса от дпс-то си :( снощи в рейда влезе и едно от бекап-магетата и ме би по дпс... а е с по-слаба екипировка... разбира се, все още мога да го отдам на спека му, защото беше на аркейн, а в момента аркейна прави лудо дмж, но все пак... веднага парирам въпроса "защо ти не минеш на аркейн?"... отговора е, защото не е ИЗОБЩО мана ефективен за дълги битки... това го откри и офицера ни маге, когато за една вечер мина на аркейн, издуха ни всички по дмж, но на другата вечер бе отново на ФФ-билд... налива се дмж с тонове и бързо и после пляскаш с ръчички, щото си без мана, остъргал де що резервоари има... дори си спомням, че на Патч искаше инервейт да му пускат... та така... да видим тази вечер как ще е...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Feb 17, 2009 11:03 am

Xellos wrote:Ма паладин и друид са си бая здрава комбинация, кофти че последния иска 5ма само за съмона, после умира за секунди :/
Да уточня, че Кселоса има предвид синче на Груул, а не "друид" :lol: :P Снощи двамцата прецапахме и ШадоуЛабс, ама на нормал, че на мене ми се спеше, а хероика щеше да отнеме повече време. Ама Мурмур е пич, като фрасна АоЕ и ми свали 2/3 от живота :?
бтв, ама много страшно е да си танк - тези чудовища да ти дишат в лицето!
Не е :) Трябва да гледаш толкова много неща, че обикновено не ти остава време да гледаш кой и защо ти диша в лицето :P Последният път на Сартиньо 10 се справих с танкването повече от чудесно, взехме ачийвмънт че не сме били ударени от нито една лава-вълна 8-)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Feb 17, 2009 12:01 pm

че вие много добър ПъГ сте били бре :shock: ние сме егати шматките - все ще се намери някой с извратени мераци да се поплацика в лавата :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Feb 17, 2009 12:03 pm

Tais wrote: иначе голям срам беше това с Блинка :oops:
Какъв ти срам! Беше гениално :lol: :lol: :lol: Все още не мога да реша дали моят или твоят пул беше по-величав. Блоби, Теле и Рануй хич не ги и броя - съвсем стандартни и скучни нинджа пулове. Но картинките "Ланис и Сарт, свързани от майн сиър над празния терен" и "Таис пред муцуната на Сарт", както и мисълта, за недоумението на останалите (че и нашето си) при всяка от двете ситуации, ще ме карат да се хиля още дълго време:).

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Feb 17, 2009 12:42 pm

ама моля ти се, то при мен нормален нинджа-пул не може да се получи... :?

честно казано, снощи недоумението и потреса от срама ми припомниха онзи момент в мрачния Груул`с лейър, когато Танче в ролята на магето Викс трябваше да танква адда-маге и съответно да извърши пула... когато сред 25 човека затаили дъх и заредени МД на хънтърите, отброяването приключи с "Викс, пул", а Танче тръгна да се телепортва към Оргримар, щото превъртяло актив-бара и хич и не гледа екрана с магиите, само таргета и пръст на клавиша 7... срам!!!
но тогава поне рейд-лидера ме усети овреме, че анимацията е различна, а и се каства бая време, та вика му във Вента "не се телепортвай, моля те" бе достатъчен... а тука Блинка - инстант... :oops: никакъв шанс за бягство... голям срам :oops:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Feb 17, 2009 1:44 pm

хихи, веселите се значи :D
аз тази вечер ще ставам танк. Това ще ми е 3ти респек за 2 години игра. Обичам си ретрито, ма ни трябва 4 ти танк за ОС3Д. И днес ще вадя офспек дрещките, ще изхабя всички значки дет имам, ще ме енчантнат и джемнат и ще тренирам на инстанси. Хич ме няма в танкването ма ще се мъчим, ко да правим. То и без това плачех че заспивам на Накс от скука - е са ще стане динамично.

Иначе прогреса на ОС3Д върви. На 2д си го бием вече, до няколко райд дни трябва да падне и на 3Д. Дано :D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Feb 17, 2009 1:51 pm

:lol: :lol: :lol:
Определено не липсва динамика:)

Танкове си трябват за тази битка. То и при нас са малко несигурни. Двата ни паладина го удрят на скатаване, та вчера нашият вече бивш мейн танк трябваше пак да надене танкващи доспехи и да се откаже от дпс-то:). А аз за капак му фиърнах гущерчетата (и за разлика от Светльо се срамувах от това :evil: ). Е, отчасти се срамувах, отчасти се смеех.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 18, 2009 10:50 am

Вече очаквам спирита като ме види да пуска прословутото ''Dumbass''. Интересен бъг, след поредния афк полет над зул'драк посока гризли естествено си умрех кат пълен тъпак, но пък ме портна в гробището в Уестфол!?!?!. Ънк, зема да тествам пак кат изтрещея.

Ма тия дни малко социален живот трее симулирам вечер :mrgreen:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Feb 18, 2009 10:58 am

да си дам накратко отчета за снощи :)

започнахме с нинджа пуловете, още докато се съмъннвахме :( и нещо се бъгна... сякаш се линкнаха 2-те групи от по 4 дрейка от ляво и отдясно и в момента, в който пулнехме едната, прииждаше и втората за компания... :? първия път измряхме неподготвени, докато се чудехме кой е пул-нал пак... втория път обаче видяхме, че НИКОЙ не е пулнал, но втората група пак хукна към нас, та се помобилизирахме и успяхме някак, с цената на маса трупове, да ги убием и двете групи накуп...

разчистихме и започна мъката по Сарт + 3 дрейка... общо взето си протичаше по обичайния начин, но този път отбелязахме някакъв напредък - 1 или 2 пъти, не помня вече, успяхме да убием и Шадрон... сега трябва да се научим да го правим по-бързо и да си следим НР-то, че бая дмж правим на себе си, докато пердашим Весперон :? а и уелповете се оказаха твърде много.., явно само шадоу-прийст на онзи етап не е достатъчен да ги редуцира... мисля днес да предложа магетата вместо да кастваме Ливинг бомб на дрейковете, което не е кой знае какъв дмж, да я мятаме на таргета на танка на адовете, поне там да гърми, че си е добро аое, което няма да ни разсейва чак толкова от основния ни таргет...

а моето дпс все така ме депресира... снощи бях вече в черна дупка на косъм да спра рейдване... днес реших да си направя списък с нужния ми гиър и се оказа, че не е толкова малко, колкото си въобразявах... трябва да подменя 7-8 айтъма + 1 опшънъл... е, поне имам някаква цел в момента, да видим дали това ще повлияе някак...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed Feb 18, 2009 12:31 pm

снощи харчих като луд и днес ще съм горд 4ти танк на адовете.

хич не съм доволен от дрешките дето накупих, ма като след 2 висши в МЕИ не мога да смятам до 150 ще си сърбам попарата. Смятах, смятах и накупих дрешки, купих и обущета от бадж вендора и като цъкнах да купа рамената - нъц! не ми стигат 2 значки :( направо се разплаках! А можеше на първо време да си направя обувки от ковашкия скил :(
А после съвсем помръкнах като видях че имам и ръкавици за танк в банката (но ги бях сложил в торбата с хийлинг дрехи) и можеше да не копувам и ръкавичките от малкия комплект :(

И после смеха започна. Пинакъл хероик. Аз, прист да хилва, уарлок алт дето вчера стана 80 и 2 друида - моонкинчее и райд танка ни като котенце. Веселяци :D
Аз не знам кой скил какво прави. Смях. На първия бос смело влизам аз, почваме да бием и хоп - 2-3 абоминейшъна сред мелето. Аз се пула, а моонкинчето се смее по ТС и каза че пробваме ачивмънт някакъв. Смях. До края спокойно мина, ма стиснати - не дадоха танк меча. Нищо, следващия път :D

Набързо направихме и Кийпа, ма той не е интересен.
Днес ще се разбере ще го бъде ли или не. Малко ме е страх, но стискайте палци :D