За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 17, 2009 5:50 pm

Сега влязох. Вярно съм 67лвл, защо съм в заблуда, че съм 68 нямам идея. Сега докато вляза в час кое как се е променило - скилове и прочие и прочие. Argh, да не говорим, че трябва да си сменям билда МАЙ. Откакто Дзверото не играе няма кой да ми :( даде някой и друг съвет за шаман. Пък по форумите на Близард информацията е прекалено пръсната и трябва много да се чете... :roll:.

Така де, основният ми проблем е, че в момента не зная кое е актуално за игра като шаман. Засега все още се мотая с enhancement билда. Нямам много представа и как точно да си подбирам подходяща екипировка. Да не взема случайно да гепя нещо, което е по-подходящо за паладин, например...

Гайдънс, ениуан!?

Едит: О, да, в момента нямам точки по нито едно от дърветата и интересно как съм с един чук, а не с два. Другият сигурно е в някоя торба.

Всичко съм забравила, ааа :(.

Добре, някой има ли идея откъде мога да си гепя приличен билд за enhancement шаман? Проблемът ми с респекване елементал или ресторейшън сега е екипировката - нямам друга освен за enhancement.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Mar 17, 2009 6:01 pm

Той съвети дава :mrgreen: ако да не играе :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 17, 2009 6:02 pm

Ма не пише и не чете. А и докато прочете това... в някой сайт да поровя?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Mar 17, 2009 6:04 pm

За шаман погледни тук:
http://elitistjerks.com/f47/t20765-shaman_enhancement/

Не задълбавай в детайли, че тия там и формули и графики са изкарали :roll: Виж секцията за билда, ако има нещо за гиър и евентуално какви камъчета и енчанти са подходящи.

А един от чуковете може да са го направили да е МейнХанд и автоматично ти е отишъл в торбата.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Mar 17, 2009 6:06 pm

хм бех ти пускал един як шаман от на таис гилдията.
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... Shamanblob ненам дали мое некви насоки да дадат там статистиките.
Last edited by Xellos on Tue Mar 17, 2009 6:07 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 17, 2009 6:06 pm

Мне, просто не съм наредила точките по билда и нямам скила за размахване на два чука ^^, та не мога в момента да ги нося. Ще трябва да си наредя приличен билд първо.

Мани аз съм тотално нууб като става въпрос за правилен избор на екипировка и преценяване КОЕ е добре и КОЕ не е, кои статистики по оръжия и дрехи са ми важни. А за енчанти - не знам нищо :), имаше и някакви неща със слотове за камъчета - за тях също нищо не знам ^^, лол. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Едит: Мерси, сега ще поогледам, ако на някой нещо друго му хрумва за съветчета да казва. Докато вляза в крачка ще минат няколко дни ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Mar 17, 2009 6:08 pm

Хабер си неам от шамани :). Има време, се позабавляваш тамън :) Е аз избирам по външен вид ;р пък зеления текст долу под статсовете редовно го пропускам :oops:

Мисла да пусна 1 тема отделна с въпроси и отговори техническа. Тая да си плямпаме в парт2. че нищо не намирам вече къде е.

http://eu.wowarmory.com/character-talen ... =Slivovica
иначе мисля тая да поработи бая тия дни кат не сме група некъде с мискинята :mrgreen:

Вчера баси кефа, първи рън на стокаде и падна як гръб туинкаджийски :) преди тва и два зелени добри. Върви ми на мене с гърбовете. Кефи ми за ся с брадви, ма трее изкопая от некъде пушка, с рогето беше фраш в АХ с сини пушки са нема нищо интересно :(

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 18, 2009 11:40 am

Имам си конче, конче-вихрогонче... :lol:

Да... ударих вчера 60 левъл с Йоа и се залетях към Стормуинд за нови умения и за конче. Т.е. паладинското конче щях да го взема на 61 ниво, но реших, че няма цял левъл да драпам със старото. И така, взех си едно "паломино" и ... само дето не се нацелих в близките дървета - имах чувството, че това полетя. Общо взето с него префучах през 60 левъл и се забих устремно в 61. И си взех почтено паладинско добиче със "завески" и скрит задник - трябва си да ви кажа. Много бързо се движат животинките с паладинските speed екстри, та направо е мъка да ги гледаш как им се гърчат покритите в броня краченца.

И като стана дума за скорост - да не са пипали xp-то и на аутленските нива. Че нещо много бързо се изстрелях вече и към 62 ниво - повече от половината съм направила за отрицателно време. :roll: Трябва да взема още някоя емблемка с кака Ланис и ще купя и шолдърите за Йоа - да взема още малко хр.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Mar 18, 2009 1:22 pm

Мдаа, вчера бай Анзу се тръшна сред облак перушина, беше си все същата 72 лвл гарга, каквато си я спомням навремето. Сетек Хол пък си е все същото приятно място, беше изорано от нас 4-те 80-тки. Само кой знае защо, новоизлюпеният ДК-танк Илиак-клонинг :P настояваше да си има персонален хийлър... Всеки знае, че на истинския танк хийлър не му трябва, истинският танк си взима понякога хийлър само за да му повдига самочувствието и да го кара да се чувства полезен (примерно да мъкне сака със студена бира или да обира луута :lol: :lol: )

А понеже ненадейната ми смърт пред вратите на ШадоуЛабс предизвика искрено недоумение и повдигна редица въпроси, се чувствам задължен да разсея съмненията в безсмъртието на паладините. Ситуацията беше следната
- бях подло нападнат докато си седя на мамута, улисан в сладки разговори с вендорите за кризата в южен Айскраун и новите цени на летящите килимчета; за съжаление от мамута - в сравнение с другите маунтове - не можеш автоматично да слезеш при каст на спел, което даде на противника няколко секунди предимство
- нападателите бяха около 20-30 елементал шамана, тотемите има покриваха полето чак до Шатра
- след кървава битка, в която убих поне 1/3 от враговете, все пак реших да не използвам бъбъл+ХС (да не хабя КД-то), защото имах подръка два друида, които идваха и щяха да ме рес-нат

А най-вече се оставих да ме убият, защото както учи мъдрият Сън Дзу: "Понякога паладинът трябва да се оставя да бъде победен от враговете си, за да има баланс в Поднебесната и за да не реват останалите класове по форумите за паладински нърф" 8-)

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 18, 2009 1:35 pm

Чудя се как друидите са успели да те съзрат изпод толкова много тотеми :roll:

Ах, щях да забравя:

СТРАХИЛЧООООООО... ПОДМИНАХ ТЕ КАТО ПЪТНА ГАРА! :twisted:

Стой сега на 60 ниво и се срамувай!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 18, 2009 1:39 pm

ЛОЛ, аз като спрях да играя ехеееее наврмето паладина беше най спечения клас и никой не искаше да ми взема редатинчето никъде.
А сега като ви чета и имам чуството че е станал най- силния клас.
Чета разни талант калкулатори и може би съм прекалено тъп ама не мога да схвана защото трябва да е толкова силен.??
Ако може някой да ме просветли ще съм благодарен поне да знам .

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Mar 18, 2009 1:43 pm

Честно казано от статистиките много не разбирам. Но пък фактите показват, че освен ако не е хийлър, палата редовно лети нагоре в дпс класациите, а сума класове реват, че няма смисъл да влизат в бетълграунд (те и заради ДК реват). Аз, понеже съм си калпав играч, няма да мога да обясня, но пък съм убедена, че останалите ще се постараят :P

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Mar 18, 2009 1:45 pm

Svetlio wrote:Всеки знае, че на истинския танк хийлър не му трябва, истинският танк си взима понякога хийлър само за да му повдига самочувствието и да го кара да се чувства полезен (примерно да мъкне сака със студена бира или да обира луута :lol: :lol: )
лесно ти е на тебе - манаползващия със заучени хийлинг-спелове :lol: кеф ти мана за бой, кеф ти - за хийл... а бедните ДК-танкове, само на гола кръв карат и ако не си мъкнат по някой разсеян друид с тях, в един момент стават малко по-мъртви... :P

а двата шамана, дето те утрепаха пред Шадоу-лабс, ще трябва да ги издирим да ни светнат отде са привнесли толкоз тотеми за използване, че така били покрили полето... щото докато да излезем да възкресим мъртвия паладин, те подзорно бяха избягали от страх от него :lol:

ретри паладините в момента са хит-а на сезона (барабар с ДК-товете, ама тези поне са новост)... направиха го чудо невиждано ретри паладина - прави луд дмж и носи плейт, носи на бой, щото все пак е в плейт, може и да се само-хийлне в критични ситуации, а и мана на рейда налива, за плейт-а споменах ли? и така... ретритата станаха най-добрите приятели на рейд-лидерите в експанжъна... :roll:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 18, 2009 1:58 pm

добре де - аз и миналата година носех плейт ама бях на последно място по демидж а в ПвП рогитата и шаманите помитаха пода с мене .

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Mar 18, 2009 2:10 pm

Мисля, че PrivateRaio е точният човек да ти обясни за ретри-паладините :) Не е само таланти, а промяна на спелс, плюс разни нови умения... с една дума ретро-то налива много дмг за кратко време, затуй и пропищяха по бетълграундите, де се е чуло и видяло да не можеш да аутхилнеш сингъл плейър дмг... :roll:

А специално за прот - промените в експанжъна направиха паладините директен конкурент на уориър/друид. В ТБЦ мъката беше, че паладин е идеален избор за 5-ман или за АоЕ танкинг, но за енд-райд бос винаги ще е по-зле от уориър/друид, защото няма такъв голям хеалт-пуул. Итемизацията си беше просто такава, докато стакваш спел пауър (за агро) и дефенс статс, не можеш да трупаш много стамина. В експанжъна промениха нещата основно - получаваш спел пауър като процент от живота ти, а всички спел пауър базирани спелс вече получават бонуси и от strength. Така че екипировката на сегашния прот почти по нищо не се различава от тази на уориър, трупам си стамина и strength, и млатя със щита и меча :wink: