Пфех. За конотациите и обективността мисля, че бях достатъчно ясна. Разбрах гледните ви точки с Гибли. Намирам, че са грешни. Обясних що. Нямам намерение да се повтарям - всичко е написано по-горе.
Сега можем да седнем и да си поспорим за това колко човека са се конотирали за песента от самата песен и колко от Абсолвента. И колко необратима е тази конотация. И т.н. Понеже нито аз, нито ти имаме нужните данни за да си подкрепим тезите, това ще е едно безсъдържателно ляляне в пространството, което мисля да пропусна.
Този пасаж:
А и имайки предвид, че се намирам на форум за дискусии, някак си бях останала с впечатлението, че когато един текст провокира все пак някакъв отговор/ реакция у другите, значи се е откроил по някакъв начин (стига човекът дето е писал да не е ръсил само глупости де). Заради това не намирам за удачно да критикуваш качество на мой текст.
тотално не го разбрах. Кой текст? Кои други? Какви качества? Моята критика спада ли към отговора/реакцията на "другите"? Наистина, нямам представа за ревюто си ли говориш (това, дето не съм го чела), за някой от постовете си ли, но на общо основание ще кажа, че намирам за удачно да критикувам, когато преценя, че нещо не е правилно. По всякакъв начин - фактологичен, лингвистичен, като комън сенс и т.н. Свободна съм да изразя и аргументирам критиката си. Ти си свободна да се съгласиш с нея или да я намериш за фул ъф шит. Както и си свободна да критикуваш от своя страна квото напиша - точно щото се намираме във форум за дискусии, в строй, който не е комунистически или фашистки.
Думичката кич си я ползвай колкото искаш, след като ти харесва. Аз просто изразих личното си мнение за нея. Намирам я за нищо-значеща, след като всеки си я дефинира различно. Ако не ти знам дефинициите, изразът "еди кво си е кич" за мен като информация показва единствено негативно отношение и нищо за това, което е породило негативното отношение. Толкоз. Не знам какви са ти целите когато говориш с други хора или пишеш. Моите са тоя отсреща да ме разбере. Затова и избягвам думи, които не дават достатъчно без допълнителни разяснения. ОСОБЕНО когато става дума за понятия, които не са точни.
За снобизма - о, аз съм един от доста неприятните аниме-сноби в Бг, а напоследък устяновявам и по света, но това не ми пречи да гледам едни от най-пошлите анимета в захлас (за шонен бозите иде реч). Пък всеки един читател може да служи като контролен орган на материалите ни. В случая аз съм намерила нещо, което да ме притесни, най-малкото щото имам кофти жизнен опит от едно друго място. Ще продължавам да наблюдавам и ако тенденцията се запази, ще продължавам да мрънкам. Ти ако искаш мрънкай за моите.
@passer-by:
В случая въобще не я дрънча за това дали филмът й е харесал и дали го намира за "хубав". Щото по въпроса със субективните мнения и харесването/нехаресването няма какво да се спори. Разправяме (или по-точно разправяхме) се за много по-конкретни неща.