1. ВСИЧКИ страдат от кризата. Ако гигант като Virgin затваря най-централния си магазин на Таймс Скуеър, колко добре смяташ, че се справя едно издателство, което публикува книги в тясна жанрова ниша? Не че ТАЗИ книга ще ги СПАСИ от фалита, но това е най-печелившата им поредица въобще и разликата в печалбита ще е колосална.Ghibli wrote:Не че нещо, но логиката ти се губи в този пост.
1. Тор, както казваш, са едно голямо, стабилно издателство. Защо говориш за влияние на кризата, колосална разлика в печалбите и оцеляване? Или имаш данни, че само тази книга ще ги спаси от фалита (как биха допуснали да изтече такава информация?), или просто си го измисляш.
2. Аргумент от типа "защо сте недоволни от А, като Б е толкова по-зле". Отговор - ами не говорим за Б в момента и освен това едното няма връзка с другото![]()
That said, на мен не ми пука особено кога и в колко части ще доизлезе Колелото. Интересът ми умря преди време и има шанс да живне едва когато излезе най-последната книга.
2. Всъщност това не е "аргумент" от никакъв тип, нито е опит за защита на Сандерсън и решението на Тор, защото първият не е направил нищо, за което да бъде оправдаван, а за вторите си има други аргументи. Това е възмутено сравнение на бълването на змии и гущери по човек, който тотално не ги заслужава, за сметка на кроткото приемане на очевидни лайна от човек, за когото като цяло не се пишат много критики.