За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 12:31 pm

Tais wrote:еее, само Танче си няма ни дрейк, ни дявол :cry: :cry:

одеве като видях какъв е списъка на народа от гилдията, дето се облажиха с дрейка от Сарт+3 дрейка на хероик, а мене ме няма в него :evil: направо закопнях за времето, когато получих първата в гилдията бойна мечка от Зул`Аман, ама де го тоз късмет вече :(
Че ти таз мечка и без туй не я харесваше :P Пък нали си имаш вече един дрейк, последно те гледах че се кандилкаш на някакво червеноподобно :P
Ама ако толкоз си закопняла, да ходим в CoS да ти дирим дрейк :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 13, 2009 12:53 pm

Мен прийстът започва да ми харесва почти толкова колкото шамана, но тъй като ВЕЧЕ СИ ИМАМ ИНСТАЛИРАН ЕКСПАНЖЪН, мисля да си левълна шамана първо :roll:, само щото козата ми е по-красива ^^. Напълно е възможно прийстът да остане дпс (ако реша шаманката да е ресто в крайна сметка на 80 лвл). Другият вариант е шаманката да остане меле-дпс, а прийстът да мине дисциплина. Не ми се хийлва и с двата героя, логично :mrgreen:. Като шедоу ми е страшно забавно, та... хм... ще помисля още. Снощи смених енчантинга на прийстката с хербализъм. В последствие (и много зор) ще сменя скининга и майнинга на шаманката с алхимия и енчантинг, защото все пак тя ще е мейн и си струва да си прави сама поушъните (бая са ми нужни) и все пак да изкарва некви пари отнякъде с енчантинга. :roll:

Накрая ще левълна и едно муункинче само, за да му се радвам на перушините ^^.

За експириънса с ПъГ-овете из Аутлендс вчера. Няма такъв цирк. 68 левъл ДК танква в Криптата и преди това в Слейв Пенс, е, той и другото ДК си пускаха извадки от дмг-метъра на Рекаунт и си мереха... демиджа. Съответно този, който беше 65 левъл, естествено, имаше по-малко дмг и за да се докаже, явно от яд и с желание да надскочи възможностите си (нали е ДК, там явно всичко е възможно), се юрваше напред и така битка след битка без никаква почивка за кастърите. Аз виках мана, те мряха и то как - крещи ДК-то "Heal me, heal me".... съответно той "танква" 1 моб, другите 4 от купчинката се щурат насам-натам, съответно всичко що носи cloth or leather в партито танква по 1 моб сам, аз тичам насам-натам, ту Fade, ту Dispertion. Ползвам мана поушъни, които на 3 голд в торбите СА МИ СКЪПИ. И след битката започвам аз да обяснявам за шадоу прийста, че е дпс, че хаби много мана за хийлинг, че не мога да ги хийлвам всичките, ако той не си държи агрото... изобщо лекция... никой не вдява обаче и пак юруш напред след поредната извадка от Рекаунт. (добре че никой не вадеше тези за оувърхийлинг ^^) Едното ДК по едно време явно толкова се фрустрира от по-ниския си дмг в сравнение с другото, че просто напусна партито баш пред последния бос. Е после ходи търси играч, който да запълни дупката и да го упътиш как да ни намери в инстанса, от който не можем да излезем, щото сме паднали от някаква рампа. Абе, цирк. :mrgreen:

Аз за хийлването като шадоу си знам, че е бая трудно и ако битката продължава дълго, вечно съм без мана, но вчера играх с друг един такъв прийст в парти и ... респект, тоя човек след 1-вия уайп каза 'Ефи, ти дпс-ваш, аз ще хийлвам' (това щото преди това беше обратното). Аз казвам 'ок', е той не остана без мана и умряхме само, когато бяхме нужни и двамата като хийлъри на втория бос в криптата, който придърпва към себе си и плюе разни неща. :roll: Не знам как го праави...

Ланис, ако някой ден можеш да ми шотнеш (или Таис) интерфейса си с прийста (или да кажеш точно как ти бяха наредени по бутони скиловете).

Като шадоу каква ротация ползвате? Аз обикновено започваХ с вампирик имбрейс (ако знам, че мобът няма да мре много бързо), пейн, вампирик тъч, майнд бласт и после майнд флей. Някъде помежду другото бутам и кърса. :roll:

Като се налага да хийлвам слагам щит (май го оувърюзвам обаче) на танка и ползвам Renew and Flash Heal as much as I have to. За грейтър хийл обикновено няма време. Със стоп каста сигурно ще е по-добре, аз вчера се опитах да прекъсвам с подскачане... не ми беше нужно особено. Пак си мряха ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 1:10 pm

Вампирик тъч трябва да е активен постоянно и Майнд бласт на всеки кулдаун. Правят много демидж и дават мана на теб и на партито. Когато се заиграх шадоу в рейда ми казах да слагам първо кърса и после Пейн - заради натрупаните по моба гадости от първите три спела. Аз все пак по-често го слагах 3-ти. Пак от обяснения при тези ми опити, shadow word death можеш да удариш в началото. Според това, как върви битката и демиджа, можеш да го вмъкваш и после (аз го правех). Останалото е майнд флей в промеждутъка между кулдауните. Естествено това е най-удачно при по-дълга битка. На траш - всъщност ти още нямаш шадоу АоЕ-то, та пак си на същите умения.

Вампирик ембрейс почти не го ползвам. Дори не слагах точки за подобрението му - в тая игра има хийлъри :P Още повече, че май намалиха стойностите на парти/рейд хийла.

Подскачането не е добра идея - губиш време и почти има ефекта на допълнителен глобал кулдаун - заради движението. Единият вариант е макро за стоп каст, който при мен е на единицата. По-добрият вариант е пак движение - примерно с бутоните за движение. така не губиш един бутон от бара си. Но пък аз съм схваната в пръстите и ако тръгна да шавам по терена, ще се омотая тотално. Не свиквай на скачане:)

Дима, ако стигнеш с прийстката до 80, от мен имаш ушити епични рокля и ръкавици :P Като за начало и ако ги искаш:) И хийлърско наметало... за дпс-ското трябва да се понапъна с куестите:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 2:18 pm

ахахаххахаа... адски обичам ПъГ-истории и парти с безумен сетъп :D

сегаа.. не съм сигурна, че ще засегна всички въпроси, ама поне на по-бързите от тях...

значи с шадоу-прийста имаш различна соло и парти-игра... но всичко в крайна сметка опира до стил на игра :) примерно, при соло-играта Шами ще те кара да уандваш повече, аз - по-малко :P различия в ротациите и изобщо - в използването на различните спелове има и когато ползваш различната екипировка - примерно, една нагрухана Ланис би играла на шадоу прийста си по много по-различен начин от мнооого бедно гиърната ми блъд-елфка :D това винаги го имай предвид...

аз лично с блъд-елфката ми играя соло по следния начин - първо кърса с нея НЕ го използвам ИЗОБЩО :) мноооого мана гълта и не си заслужава щото мобовете умират бързо... друго което НЕ ползвам с нея в соло игра са шийлдове (освен, ако минимум 3 моба блъскат по мене) и фиър (няма да събираме махалата, я)... значи... докато куестя моята ротация е следната:

ВТ->ВИ->ШУП->МФ (ако моба е далече, а след него МБ)/директно МБ (ако е близо)->ШУД и довършвам с уанда...

но това ми е дежурната ротация при соло игра... ако дпс-вам в парти картината е друга :twisted: ВИНАГИ почвай с Вампирик тач-а, ЗАБРАВЯШ за Вампирик имбрейса :P на негово място слагаш кърса в поредицата... удряш ШУД - на ВСЕКИ КД... Майнд бласт - на всеки КД! докато чакаш да изтекат КД -> МФ... и естествено рефрешваш дотовете... ротацията изглежда нещо подобно:
ВТ->кърса->ШУП->МБ->ШУД->МФ (докато се заредят КД)->МБ->ШУД...

не бързай с професиите - нека ги обсъдим, че не ми изглеждат добре така... ако ще правиш и друид - нека той е хербалиста... малко по-късно ще ги коментирам, щото в момента имам спешна работа... :?
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 13, 2009 2:24 pm

Не, засега ще си играя с тези двата ^^ героя.

Кърса = всъщност desease Devouring Plague, нали за едно и също говорим.

Shadow word: Death да разбирам го ползвате ВЪПРЕКИ кръвта, която гълта, ако мобът не умре от един SWD? :roll:

Изобщо не wand-вам. Едно време wand ми беше на '1', ама сега там имам Fade по спешност.

Фиър не ползвам, когато не е нужно, разбира се, както и щит, като съм сама.

Обикновено карам на SW:P, Devouring Plague, VE, VT --> Mind Blast --> Mind Flay. И си оставам без мана след няколко моба. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 2:29 pm

Shadow word:Death се използва заради демиджа. Въпреки удара по теб. Аз в началото на шадоу го ползвах на всеки кулдаун почти. После в прийст канала ми казаха да го ползвам веднъж-два пъти в началото и да се съсредоточа на останалата ротация. Но пак на моменти съм го вмъквала за повече демидж. Ограничаваш се в ползването му, ако видиш, че хийлърът се озорва с поддържането на народа - няма смисъл да му усложняваш живота, ако ще разчиташ на него. Но понякога хийлингът не е проблем и можеш да си позволиш да качиш дпс-то. В крайна сметка, не се нараняваш повече от уорлоците, които лайфтапват. Вярно, че те се самохийлват с лайф дрейн, но пак можеш да си го позволиш в повечето случаи.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 2:34 pm

Lannis wrote:Shadow word:Death се използва заради демиджа. Въпреки удара по теб.
Ееех :oops: Налегнаха ме мили спомени за първите ми опити като шадоу-прийст в райд :oops: Куратора в Каразан... вземи тия 10 к обратен демидж :lol: :lol: Направо се уан-шотнах за потрес на хилърите :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 2:41 pm

Ама пък колко ефектно е било :lol: :lol: :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 2:41 pm

Elayne wrote:Не, засега ще си играя с тези двата ^^ героя.

Кърса = всъщност desease Devouring Plague, нали за едно и също говорим.
да :) те го дадоха с един от пачовете впоследствие и аз така и не си направих труда да запомня името :oops:
Elayne wrote:Shadow word: Death да разбирам го ползвате ВЪПРЕКИ кръвта, която гълта, ако мобът не умре от един SWD? :roll:
разбира се :D не те удря чак толкова много, че да не ползваш тази благинка, а в парти/рейд е задължително ползването му!! някой вече бе казал, че намаляващото НР е проблем на хилъра, а не на дпс-то :lol:
Elayne wrote:Изобщо не wand-вам. Едно време wand ми беше на '1', ама сега там имам Fade по спешност.
тук грешиш... и за двете неща :P уанда ми е някъде на 7 при мен - след офанзивните спелове... в соло игра си е нужен... с шадоу-прийста си аз мноооооооооооого рядко пия изобщо - карам само на собствена мана-регенерация и бия моб след моб... а Фейд/Фийър/Шийлд си ги нареди вдясно на втория хоризонтален ред, че да ти са под ръка с мишката... на бутони от 1 до 5-6 си сложи офанзивните магии в поредността, в която ги ползваш...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Apr 13, 2009 3:04 pm

Честно казано и на мен уондът май ми е за статсове и украса. Но пък на мен екипировката ми позволява да харча мана. Когато кустя като шадоу (макар напоследък дисциплин да ме устройва идеално и за това), играя с вдигнат щит и постаянно активиран репленишмънт. Като трява - петът за зареждане с мана и hymn of hope на всеки кулдаун.

Общо взето за мен пръчката стои на горния бар и ако реша да я ползвам, обикновено ми се налага да се мотая да я търся сред другите иконки:)) Но това наистина си е въпрос на стил:)

1. vampiric touch
2. Mind blast
3. SW P
4. Devouring plague
5. Mind flay
6. shield (там ми и от съвсем начални нива и затова не му сменям позицията - освен за хийлниг бара, но там нямам проблем с това№
7. SW D
8. silence (много хора не го вземат като почнат да рейдват)

На останалите мятам mind sear, psychic scream

За хийлинг бар - моят е малко по-различен като умения, затова ще адаптирам към твоите

1. стопкаст - бързо и много удобно
2. шийлд
3. Прейър ъф мендинг (веднага, щом го вземеш)
4. флаш хийл
5. Грейтър хийл.

Фейд винаги го слагам на последния активен клавиш - така винаги зная къде е и не го бъркам с останалите в предната част. На теб ти се оставя масто след 5-ия да си сложиш вампирик тъч, бласта и каквото решиш от останалите - даже май за всичко има място.

Ако решиш да минеш на хийлинг билд, ще се появят и други умения, които да трябва да сместиш там:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 13, 2009 3:05 pm

Макроси не ползвате ли бре ;)

Аз с хънтъра почнах поне :), select nearest mob, H. mark, mend pet, pet atack (там AI-то си му ги редува даш, байт стън етц..) и шотче. Прасето държи доста добро агро. Са ше му зема и Taunt след лвл. Тва 1 пакет на бутонче, другия са гледам 4 вида стрелба и така ;). Неам търпение да докопам скила дет пренасочва агро :mrgreen:

Диме - трее пробваш майнд контрола на некой покрай фел риивърите :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 3:30 pm

ти пък, не ползваме :D Таис няма вече място за макроси в общото за всички герои каре и сега запълвам специфичните за нея такива :oops: скоро ще трябва да трия май :?

милооо, ако имах твоята екипировка с блъд-елфката ми, и аз щях да забравя за уанда и да ми стои маната :D даже щях да се впусна в едно спринтиране около мобовете и да надотя де що видя :lol: ама както споменах - синьо/зеленичка ми е, милата, и се налага да се съобразявам :(

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Apr 13, 2009 3:41 pm

Xellos wrote:Макроси не ползвате ли бре ;)
Не! 8-) Ще си ротирам каквото си поискам когато си поискам! :mrgreen: Ама то аз и адд-они не ползвам така че не съм пример за даване :oops:

Като каза майндконтрол... мамка им на два прийста в ЕоС, метнаха ме в пропастта въпреки опитите ми да се измъкна (като са двама кой по-напред, че и бъбъл ми диспелнаха :cry: )

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Apr 13, 2009 3:55 pm

хич не си пример! :evil: Елейн, не го слушай това магаре, не може то без макроси и аддони!

а за Майнд кънтрола - мнооооооооооого дълъг този каст, бре :( иначе аз ПвП не играя... а Ланис вече редовно го упражнява по неволя, милата, в Накс 25 на битката с Инструктора :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 13, 2009 4:41 pm

Ми Plate оунва адоните ;р И все пак аз без куест хелпъра да съм я заебал тая игра поначало. :twisted: Иначе се забавлявм да си избивам фел ривъри с друида и после да си правя спокойно куеста около парчетиите им с ловеца :) Писна ми от тех.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”