Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS
И на мен не ми липсваше Оз. В смисъл пич е, но бива ли толкова да няма развитие тоя човек? Герои появяващи се в един-два епизоди имат повече развитие от него баси.
- Spoiler: show
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Изгледах епизод 3 х 15.
Фейт става все по-интересен персонаж.
Фейт става все по-интересен персонаж.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
3 x 16. Doppelgangland, I presume?
Ама как си личи кои епизоди са писани и режисирани от Джос Уидън! Този е страхотен.
Look at me. I'm all fluffy.
А докато Корделия надуваше главата на Вамп Уилоу в клетката, с какъв копнеж я гледаше вампирката.
What? Do I have something on my neck?
Not yet.

Ама как си личи кои епизоди са писани и режисирани от Джос Уидън! Този е страхотен.
Look at me. I'm all fluffy.

А докато Корделия надуваше главата на Вамп Уилоу в клетката, с какъв копнеж я гледаше вампирката.
What? Do I have something on my neck?
Not yet.

The Best of Mozart
Willow: [Giles, Willow, Xander and Buffy in the library discussing vamp Willow] This is creepy. I don't like the thought that there's a vampire out there that looks like me.
Xander: Not looks like... is.
Buffy: It was exactly you, Will, every detail. Except for your not being a dominatrix... as far as we know.
Willow: Oh, right. Me and Oz play Mistress of Pain every night.
Xander: Did anyone else just go to a scary visual place?
Buffy: Oh, yeah.
[Giles raises his hand]
Angel: [rushing in] Buffy, I... Something's happened that... Willow's dead.
[no-one looks surprised]
Angel: [Angel sees Willow] Hey, Willow.
[takes another look at her]
Angel: Wait a second.
Xander: We're right there with you, buddy.
-----------------------------------
Willow: And I think I am kind of gay.
----------------------------------------
Anya: I am 1120 years old! Just give me a freaking beer!
----------------------
Anya: (dramatically) For a thousand years I wielded the powers of The
Wish. I brought ruin to the heads of unfaithful men. I brought forth
destruction and chaos for the pleasure of the lower beings. I was feared
and worshipped across the mortal globe. (disgustedly) And now I'm stuck
at Sunnydale High. (despondently) Mortal. Child. And I'm flunking math.
-------------------------------------
Willow: (improvises quickly) This girl has a history of mental problems
dating back to early childhood. (desperately) I'm a blood-sucking fiend!
(pats herself) Look at my outfit!
---------------------------------
Doppelgangland e сигурно най-цитируемият епизод в целия сериал.
Само финалът му е леко тъпичък, но какво да се прави.
Xander: Not looks like... is.
Buffy: It was exactly you, Will, every detail. Except for your not being a dominatrix... as far as we know.
Willow: Oh, right. Me and Oz play Mistress of Pain every night.
Xander: Did anyone else just go to a scary visual place?
Buffy: Oh, yeah.
[Giles raises his hand]
Angel: [rushing in] Buffy, I... Something's happened that... Willow's dead.
[no-one looks surprised]
Angel: [Angel sees Willow] Hey, Willow.
[takes another look at her]
Angel: Wait a second.
Xander: We're right there with you, buddy.
-----------------------------------
Willow: And I think I am kind of gay.
----------------------------------------
Anya: I am 1120 years old! Just give me a freaking beer!
----------------------
Anya: (dramatically) For a thousand years I wielded the powers of The
Wish. I brought ruin to the heads of unfaithful men. I brought forth
destruction and chaos for the pleasure of the lower beings. I was feared
and worshipped across the mortal globe. (disgustedly) And now I'm stuck
at Sunnydale High. (despondently) Mortal. Child. And I'm flunking math.
-------------------------------------
Willow: (improvises quickly) This girl has a history of mental problems
dating back to early childhood. (desperately) I'm a blood-sucking fiend!
(pats herself) Look at my outfit!
---------------------------------
Doppelgangland e сигурно най-цитируемият епизод в целия сериал.

Относно гей-преображенията.
Джос Уидън бил казал, че още отрано е смятал да направи с обратна резба или Уилоу, или ЗАНДЪР.
Ама се колебаел кой от двамата да бъде. В един момент Сет Грийн (Оз) напуснал сериала и това определило решението.
Иначе казано, ако Оз беше останал, може би не Уилоу и Тара, а той и Зандър щяха да са гей-двойката.
А защо Сет Грийн е напуснал -
Джос Уидън бил казал, че още отрано е смятал да направи с обратна резба или Уилоу, или ЗАНДЪР.

Ама се колебаел кой от двамата да бъде. В един момент Сет Грийн (Оз) напуснал сериала и това определило решението.
Иначе казано, ако Оз беше останал, може би не Уилоу и Тара, а той и Зандър щяха да са гей-двойката.

А защо Сет Грийн е напуснал -
Жалко. Мен доста ме кефи със суховатия си хумор. А като си обясняваха с Уилоу колко са влюбени и как точно го изразяват е уникално.There's a featurette on the Season 4 DVD in which Seth Green explains why he left the show. As I plow through the show again I just rewatched it.
Basically after becoming a regular in Season 3, he and Joss had talks about arcs for the character. Writers had a hard time finding places for Oz in some scripts, and eventually the arcs for Faith and the business with the Mayor sidetracked all plans for Oz. At the beginning of Season 4 Green talked again with Whedon and asked if he could go back to being a recurring cast member like in Season 2, but by this time it was felt Oz was too imbeded in the mythology of the show so the best thing for the show would be for him to leave. Thus the arc for Oz in Season 4 was condensed all into one episode (Wild at Heart).

The Best of Mozart
Аз доколкото съм чувал евентуалният гей партньор на Зандър е щял да бъде Спайк, не Оз. Макар че мен лично силно ме съмнява, че наистина е имало серизони такива планове. Другият слух е, че връзката Тара/Уилоу не е била запланувана от рано, а на Джос и останалите толкова им харесал събтекста между тях, че са го превърнали в текст.
Не само това, но после (могъщи спойлъри!)

- Spoiler: show

Ами на мен пък доста ми допадна въпросният рант. Начело със следните цитати:
Има и друг момент. Наскоро гледах репортаж от разговор между Уидън, Марти Ноксън и актьори от сериала с фенове на фестивала Пейли през 2008 г. Присъстваха основните актьори БЕЗ Алисън Ханиган и Дейвид Бореаназ. Сега, Дейвид има професионални ангажименти, най-малкото покрай Боунс, освен това чувам, че бил доста подразнен от анулирането на сериала "Ейнджъл". Чудя се обаче защо Алисън Ханиган избягва да коментира сериала след приключването му и не се появява на срещи с публиката. Дали й е било приятно да играе ролята, която са искали от нея в последните сезони? Защото това, което чета от фенове (и за, и против) ме навежда на неприятната мисъл, че Уидън я е направил лесбийка малко самоцелно. Ама ще видя, де, любопитно ми е как го поднася.
Впрочем в комикса Бъфи също е обърнала резбата.
Толкова ли е наложително това за героините на Уидън, не мога да разбера?
Моля да бъда разбран правилно - не съм гей-хейтър, но се дразня, когато се набляга на гей-отношения, за да се покаже колко политически некоректен може да е даден сериал (или комикс). Но ще изгледам сериала и ще си кажа дали ми се е сторило неестествено/пресилено/излишно от художествена гледна точка.
Joss has Willow definitively declare herself as "gay now" when he previously had described her as in love with the person, not the gender.
Slackjawed fans begin openly questioning whether he's being oblivioius, obtuse, or just full of shit.
Всичко останало в спойлъра също звучи логично, но трябва да изгледам сериала докрай и ще преценя споделям ли тази гледна точка. Все пак не е като да няма поводи за рант, мисля си.At least a year after the show ends, Joss claims to a W/T-friendly crowd that he had planned for Buffy to get one wish to change something, and that she would ultimately wish for Tara to have never died, and presto, there she is, and claims that Amber wouldn't play ball. When told about it, Amber says this is the first she's ever heard of it. More than a few fans decide that Joss pulled this allegedly thwarted plot twist directly out of his ass simply to placate the crowd.
Има и друг момент. Наскоро гледах репортаж от разговор между Уидън, Марти Ноксън и актьори от сериала с фенове на фестивала Пейли през 2008 г. Присъстваха основните актьори БЕЗ Алисън Ханиган и Дейвид Бореаназ. Сега, Дейвид има професионални ангажименти, най-малкото покрай Боунс, освен това чувам, че бил доста подразнен от анулирането на сериала "Ейнджъл". Чудя се обаче защо Алисън Ханиган избягва да коментира сериала след приключването му и не се появява на срещи с публиката. Дали й е било приятно да играе ролята, която са искали от нея в последните сезони? Защото това, което чета от фенове (и за, и против) ме навежда на неприятната мисъл, че Уидън я е направил лесбийка малко самоцелно. Ама ще видя, де, любопитно ми е как го поднася.
Впрочем в комикса Бъфи също е обърнала резбата.

Толкова ли е наложително това за героините на Уидън, не мога да разбера?
Моля да бъда разбран правилно - не съм гей-хейтър, но се дразня, когато се набляга на гей-отношения, за да се покаже колко политически некоректен може да е даден сериал (или комикс). Но ще изгледам сериала и ще си кажа дали ми се е сторило неестествено/пресилено/излишно от художествена гледна точка.
The Best of Mozart
Абе то че има поводи, има, аз не го постнах това, за да изразя тоталното си несъгласие с такава гледна точка. Въпросът е, че и всички хетеро връзки в тоя сериал завършват зле, не е като да са само лесбийките злощастното изключение. Това, че Джос явно е искал да седне на два стола и е паднал накрая е друг въпрос.