За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed May 13, 2009 3:05 pm

Xellos wrote:Иначе ше муфта некой за 1к за маунт пак, макар че утре най-сетне ше играя повече от час два.
Нямаш грижи, пращам ти по пощата, аз се нагрухтях с продажбата на турнирните петове и минах 10к голд, хех :mrgreen: Освен това врътнах една бърза далаверка с Даркмуун декове - купих ги по 200г, предадох ги, взех репутацията, а после пуснах тринкетите-награда на двойна цена в АХ 8-) Другият месец пак ще е същата схема, само да разпънат шатрите :mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 13, 2009 3:11 pm

Шампион!
Довечера да вида кво съм пробутал в АХ и щи кажа точна сума, че немам фърчащ никаф. 800 +200 +1000 нортренд за маунт. Май към 1к ше ми дойде от АХ днеска, ма докат не се прибера да вида :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 13, 2009 3:13 pm

Не - трябва да следиш само каквато ти е задачата. Райд хийлинга е доста по различен от хероиците. Особено за 25.

Ако примерно ти е зададено да хийлваш ОТ - дори и не си помисляй да метнеш някой бърз хийл на МТ-то или на някое ДПС докато не закрещят назначените там хийлъри че са ООМ и рай лидера не ти е казал да го правиш. Е има и някои изключителни случаи но като цяло прави каквото ти е казано.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 13, 2009 3:16 pm

Аз просто не съм убедена, че гилдията е на достатъчно високо ниво, че да определят задачи за всеки. Не знам още, но мисля, че ще ме оставят леко на самотек ;). Сега си чета тактики (поне си свърших досадната натрупала се работа от вчера :D) и стигнах до паячката. Имам още бая босове да изчета :/ и да видя какъв гиър да нийдвам, че разнообразието е прекалено голямо.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 13, 2009 3:19 pm

Elayne wrote:Я кажете, по принцип всички групи ли трябва да са ми на екрана и да следя? БИ ТРЯБВАЛО да ми дадат да танк-хийлвам, но не знам кой какво ще измисли в крайна сметка. Обикновено в рейд от 25 души какво се предполага да следя (освен танка), ако на екрана нямам всички групи (би заело половин екран да ги изтипосам всичките).

Едит: Под какво имам предвид освен диспелване и лекуване на болести и общи неща като боса какво каства и къде има АоЕ и прочие и прочие. Имах предвид по-скоро КОГО освен танка (2-3 танка :D).
жено, не искам да те стресирам, ама целия рейд трябва да е пред очите ти, да си изпълняваш възложените от лидера задачки (може да не е танк-хийлинг, може да ти дадат рейд-хийлинг), трябва и да знаеш тактиките, съответно - да знаеш какво се случва около теб във всеки един момент, да следиш къде си застанала (примерно да не киснеш във войд-зона или отровен облак), да знаеш кога трябва да се отдалечиш от рейда, щото примерно си с дебъф, който прави АоЕ-дмж и така нататък... и в същото време да хийлваш, шийлдваш, да чистиш болести и меджик и т.н... тези неща се научават или просто се свиква с тях...

адоните трябва да си ги настроиш непременно... ако искаш довечера ще инвайтнеш мой алт или нечий чужд алт, ще кънвъртнеш на рейд да е групата и ще си отвориш Х-Пърл-а, за да си оправиш на спокойствие настройките... не зная дали имаш инсталиран Грид, за да го тестваш и него...

само за успокоение от опита ми с Лийд, мога да кажа, че в хероик рейд ми бе доста по-лесно, отколкото в рейд на нормал-мод... най-малкото не сте само 2-ма хилъри :)

Браги, свирни ако ти дотрябва голд :wink:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed May 13, 2009 3:37 pm

Дима, като дисциплин прийст, си идеален танк хийлър. Това не значи, че непременно ще танк хийлваш. Зависи от битката, зависи от решението на рейд лидера. Ако имате два паладина да хийлват, може да те оставят да рейд хийлваш. Аз винаги се старая, ако видя, че мога да си го позволя, да помагам в рейд хийлинга. в Улдуар е просто задължително на този масов демидж - тогава, ако съм по-несигурна, слагам пейн съпрешън на танка и в следващите 8 секунди наливам поне два ПоХ на рейда. В накс не мисля, че имаше чак такива драми, но и там, ако можеш да помагаш на битка, прави го. освен на битка, като Пач - там само този, дето ти е на цел. Не си и помисляй да хийлваш друг - целта ти умира за секунда.

но не винаги се дава ъсайнмънт - питай преди битка дали ще има, ако не е даден. Ние го правим, ако случайно Холи забрави (рядко, но се случва).

И не забравяй, че като рейд хийлър не си за изхвърляне - имаш бързи флашки, които да качат някой закъсал играч над 50%, имаш инстант шийлдове, които да спасяват, докато рейд хийлърите напълнят живота. Не се цели високо в рекаунта - дава почти абсолютно погрешна представа за полезността ти, защото не отбелязва абсорбирания демидж. А той може да е значителен. Съответно не се пъни да хийлваш много само и само да се качиш нагоре в рекаунт - ще ти избяга основния фокус в хийлинга, който е да държиш целта си жива - с хийл и шийлд. А и принципно се казва, че рекаунт е противопоказен за хийлърите.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 13, 2009 3:39 pm

Ами аз ако сложа всички групи на екрана, действително не виждам почти нищо, а и ще ми бъде трудно да следя всички и да ловя spike dmg (докато таргетна...). Войд зоните не са ми проблем, от всякакви съмнителни ;) на цвят местенца винаги бягам, а и предварително съм предупредена или съм чела тактики. Проблемът ми е със следенето на битката и hp bars на рейда като цяло. При 25 души рейд hp bars ми заемат половината екран, това значи да следя на всеки дебъфове. Декърсив ми е полезен, но не винаги съм в обхват, за да мога да чистя. А при 25 души рейд докато намеря конкретния човек ще мине време (очевидно нямам опит в такива ситуации).

Като цяло се надявам да ми дадат да хийлвам МТ или ОТ, защото няма да съм ефективна в противен случай, на този етап.

Едит: Лааааанис! Липсваш ми вече :(!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 13, 2009 4:02 pm

че никой не иска от тебе сама да изчистиш ВСИЧКИ болести и лоши магии :shock: достатъчно е да изчистиш тези в рейнджа ти, все пак поне два прийста ще сте, ще има и паладини, предполагам - всеки се включва, защото и на тях им влиза в работата... но както Ланис каза, само на Пач, всякакво отклонение от танка-таргет е смъртоносно... там се каства нон-стоп и се молиш танка да оцелее, и маната ти да стигне до края на битката... в останалите битки - сама преценяваш дали ти остава възможност за хийлване на рейда, ако си определена за танк-хилър... спомням си, че като бяхме в Накс 25 с Лийд, единствено бяха определени хилърите на танковете, но това не значеше, че и останалите спираме да гледаме танка... аз си го държах на фокус-таргет, за да му каствам хотове, щото нямах доверие на друида, дето бе определен за това :oops: така че, на хероик мод тече много хийлинг и е някак по-спокойно...

само трябва да си оправиш аддоните и да нагласиш кутийките в размер, който да не ти закрива целия екран... ако Рекаунта ти пречи - направо го изключи...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 13, 2009 4:12 pm

В този ред на мисли, ще ми трябва съвет за настройка на Quartz-a. Рекаунт не ми седи на екрана, изваждам го с /recount toggle като ми потрябва и после пак го разкарвам. И винаги съм последна там, та не ща и да го гледам.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 13, 2009 4:21 pm

аз съм на дефоултните настройки на Кварц-а, като само съм изключила да ми показва бъфове и дебъфове, щото е ад!!! заради него умрях една вечер... тъкмо го бях обновила с последна версия, а тя ми включила тази опшън и щом таргетнах боса, като ми се листнаха в средата на екрана всичките му метнати дебъфи от рейда и собствените му бъфове и полудях - не видях изобщо какво се случва с мен, щото просто нищо не виждах и си умрях като куче :( и тъй като ми е твърде пипкав за настройки, просто изключих само тези опшъни...

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu May 14, 2009 7:53 am

Ники, насълзиха ми се очите като ти видях "БМ" билда.

Ето ти истински БМ билд:

http://www.wowhead.com/?talent#cVdhzxgowuGxstcxVbo

И пробвай Марксмен билда дето постнах преди като втори да кажеш как е в УГ.
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu May 14, 2009 9:09 am

Абе бех и с тоя дет си постнал допреди седмица в чест на истината, ма реших малко се полигава :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu May 14, 2009 9:53 am

Тишо / Ники ако ще влизате в играта през деня погледнете в АН за тази рецепта плс:

http://www.wowhead.com/?spell=20026

и ако я има на прилична цена ми я купете. До 50 - 60г.

Също така:

http://www.wowhead.com/?item=14343#comments пак на що годе нормални цени до 5г бройката. Че привечер на цените в АН-то нещо им става и леко обезумяват.

10х
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu May 14, 2009 10:19 am

Small Brilliant Shard има в момента по 3.45 за 1 ма само 9 един стак в ах. Имаше. :) Закупени за 27г ;)

Рецептата я няма за са.

Аз съм и на червено, че пак лек назаем за летенето в нортренда ;)) ма поне са съм оперушинен и отключих ебон куестите и турнира ше наваксам ;)

кожата продължава да е безума и ше се фарми само.
Етърнал файъра към 150г ше излезат 7те парчета. :((

Таиске, ти не трупаше ли кожички, да му ушием на Анну полар епици ;)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 10:38 am

Dzvero wrote:Тишо / Ники ако ще влизате в играта през деня погледнете в АН за тази рецепта плс:

http://www.wowhead.com/?spell=20026

и ако я има на прилична цена ми я купете. До 50 - 60г.
че то си пише, че се купува от вендор в Уинтърспринг бре, какви 50 голд ще даваш за нея?? :shock: :shock: не се глези - иди си я купи, имаш дори телепорт като друид до Муунглейд, та ти е на практика на една крачка...

иначе снощи бе много шантава вечер... не знам как е по другите сървъри, но дойде ли сряда и в Улдуар настава ад!! :( лага е толкова ужасен, че не се играе изобщо! имаше около 20-тина алиански гилдии и предполагам - поне още толкова на ордата... :? естествено първия бос не е проблем, но като хукнахме към Раз и такива лаг-спайкове имаше, че не се разбираше изобщо какво се случва... в един момент танковете измряха и джуджетата се развършаха из рейда... пробвахме няколко пъти, но то просто не се играеше... и РЛ решиха да спрем и да отложим рейд с един час (май не само нашата гилдия имаше проблем с лага, щото в Дженеръл чата на Улдуар течаха благословии към Близард)...

и се зачудиха какво да правим... половината рейд вече бе сейвнат за ОС3Д, та се прие да е Малигос на хероик... дадоха разрешение на половината рейд да дойде с алтовете си (аз минах на Лийд) и като се почна - уайп на първа фаза, уайп на втора, уайп на трета... адски се депресирах... аз - единствения хилър друид... питам Муундъст (мейн друида-хилър бе дошла с прийста си хилър) аз ли не правя нещо като хората и защо мейн-хилърите от основния ни рейд са под алтовете по хийлинг (Трууп и Прей дишаха във врата на Лийд, като бяха направили половината на моя хийлинг само)... обаче мейновете го бяха ударили къде на слакване, къде на нуубщина, защото половината дпс измираше в първа фаза от дръпнато агро... на четвъртия опит се постегнахме и влезнахме в трета фаза повечето рейд... тъкмо си викаме "ей сега, Маги умря", че беше на около 2 млн. живот само и имаше близо минута до енрейджа и онзи се бъгна и ни дизмаунтна всички у космоса :cry: Холи веднага ни даде направление към Улдуар, да не вземе да се депресира рейда...

та минахме на мейновете си и тръгнахме да видим дали лага е намалял... е, намалял беше - убихме Раз веднага, а после Игнис от втория опит, че при първия умряха танковете на адовете нещо... като цяло хийлинга снощи бе под всякаква критика :( от Игнис падна прекрасната рецепта за епичния колан - най-добър за кастър-дпс:
http://www.wowhead.com/?item=45557
и сега ще трябва да се събират материали, ама ще стане бавно, че са адски скъпи :( но поне вече имаме човек от гилдията, дето може да го прави - Шийена...

после падна и ХТ, а сетне и Коло... времето стигна само за тези босове, щото на практика рейда за Улдуар започна доста по-късно... днес - продължаваме...

Едит: имам заделени няколко стака кожи от обичайните, ако нещо се наложи за енчанти или участват в състава на нещо, което да ми потрябва (все пак имам герой дето се облича в кожи)... за тази глупост - фрост-резистънт гиър кожи не давам... Анну за момента го играе пиле, ще сменя евентуално на дръвче... а резистънс-гиър само като мечка има смисъл да използва и то - за пвп... за мен това е абсолютна прищявка и като такава - да си я финансира сам... да не говорим, че аз вече нямам скинър, та няма после как да си попълня запасите...