Minority report (SPOILERS)
Minority report (SPOILERS)
Снощи гледах Специален доклад. Разкошно заснет и изглеждащ филм, но при все многото години и значителната промяна във вкусовете и разбиранията ми, откак го гледах за пръв път, установявам, че ми е все така смешно, долнопробно и "лесно" посланието му.
Last edited by Roland on Thu Jun 04, 2009 9:36 am, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
Помоему, никоя продукция не съчетава толкова удивително страхотно дълбок комерсиализъм и стойностно кино като Доклада. Въобще, ако можеше да се постигне читав компромис между двете в този жанр, вярвам, че това е максимално най-удачният начин, по който може да изглежда.Roland wrote:Снощи гледах Специален доклад. Разкошно заснет и изглеждащ филм, но при все многото години и значителната промяна във вкусовете и разбиранията ми, откак го гледах за пръв път, установявам, че ми е все така смешно, долнопробно и "лесно" посланието му.
В случая под "посланието" предполагам разбираш само централното такова, демек онова, вързаното със самата развръзка? Щото аз, примерно, виждам повече от едно послание, при все, че централното за сюжета е едно.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
If you insist -да, говоря за Minority Report, който ужасно обожавам като филм и е вероятно любимият ми комерсиален такъв на Спилбърг. Happy now?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Чувствам се като човек, разбулил още една мистерия в живота си
И да тоя е готин, въпреки топ гъна 

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Та Круз беше все почти нормален, когато снимаха това. Почти липсваха психозиXellos wrote:Чувствам се като човек, разбулил още една мистерия в живота си![]()
И да тоя е готин, въпреки топ гъна

Аз пък си изгледах Rosemary's Baby отново. Мисля тези дни да зачена някой материал на тема класически хорър филми и да пробутам любимата си триада -The Shining, The Exorcist & Rosemary-то.

Еми не знам кви други послания си видяла, но да - основното смърди до хай хевън.
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
Примерно, видях темата за вината наред с други, но да, глобалната е това, което описваш. Само дето тя е нужна, за да се довлачи повече публика и става порочен кръг. `Tis sappy, tho, hands down.Roland wrote:Еми не знам кви други послания си видяла, но да - основното смърди до хай хевън.