Minority report (SPOILERS)
Minority report (SPOILERS)
Снощи гледах Специален доклад. Разкошно заснет и изглеждащ филм, но при все многото години и значителната промяна във вкусовете и разбиранията ми, откак го гледах за пръв път, установявам, че ми е все така смешно, долнопробно и "лесно" посланието му.
Last edited by Roland on Thu Jun 04, 2009 9:36 am, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
Помоему, никоя продукция не съчетава толкова удивително страхотно дълбок комерсиализъм и стойностно кино като Доклада. Въобще, ако можеше да се постигне читав компромис между двете в този жанр, вярвам, че това е максимално най-удачният начин, по който може да изглежда.Roland wrote:Снощи гледах Специален доклад. Разкошно заснет и изглеждащ филм, но при все многото години и значителната промяна във вкусовете и разбиранията ми, откак го гледах за пръв път, установявам, че ми е все така смешно, долнопробно и "лесно" посланието му.
В случая под "посланието" предполагам разбираш само централното такова, демек онова, вързаното със самата развръзка? Щото аз, примерно, виждам повече от едно послание, при все, че централното за сюжета е едно.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Minority report ли тва?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
В кратце ;р Да или не?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
If you insist -да, говоря за Minority Report, който ужасно обожавам като филм и е вероятно любимият ми комерсиален такъв на Спилбърг. Happy now?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Чувствам се като човек, разбулил още една мистерия в живота си
И да тоя е готин, въпреки топ гъна 

Та Круз беше все почти нормален, когато снимаха това. Почти липсваха психозиXellos wrote:Чувствам се като човек, разбулил още една мистерия в живота си![]()
И да тоя е готин, въпреки топ гъна

Аз пък си изгледах Rosemary's Baby отново. Мисля тези дни да зачена някой материал на тема класически хорър филми и да пробутам любимата си триада -The Shining, The Exorcist & Rosemary-то.

Еми не знам кви други послания си видяла, но да - основното смърди до хай хевън.
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
Примерно, видях темата за вината наред с други, но да, глобалната е това, което описваш. Само дето тя е нужна, за да се довлачи повече публика и става порочен кръг. `Tis sappy, tho, hands down.Roland wrote:Еми не знам кви други послания си видяла, но да - основното смърди до хай хевън.