За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jun 16, 2009 9:51 am

снощи както едва вързвахме двата края за рейд, така час преди започването му имаше 27 записани... обачеее се събрахме се пред траша за Генерала в инвайт-времето пак непълен състав - отпочнахме го с 22 човека, защото имаше достатъчно хора за СС на мобовете... докато да стигнем Генерала вече бяхме 24!! да, ама един прийст остана афк за първите два опита, които си бяха силно неуспешни... имахме само едно роге, дето лагваше ужасно, един уориър, нито един мелее-шаман и за интеръптите на Сиъринг флейма разчитахме на лагващото роге, уориъра и 2-те магета (третото ни маге не му възлагаме такива функции обикновено) - когато сме в рейндж и не сме на КД... та големия ни проблем бяха интеръптите... в първите два опита умирах в началото на битката, на третия опит - по средата...
някъде на четвъртия или петия опит (не си спомням вече) битката протече като по учебник и боса умря май без да има умрял играч от рейда... :shock: не знам какъв е проблема на тази битка, ама никога не можем да сме сигурни в резултата й...

събрахме се ние пред Йоги и ГМ се захили, че за пръв път му отиваме на гости с пълен рейд от 25 човека :lol: е, репликираха го, че имаме играч офф-лайн, ама и тя се появи преди пул-а...

хукнахме към Сара с тактиката дето трябва да й стоим под полата и още от първия опит влезнахме във втора фаза и то само с един адд бонус от първа... :shock: брех! РЛ не бе очаквал такъв бърз успех и съответно не бе разпределил групите, които да се порталнат в мозъка на Йоги за втора фаза и кои да останат отвън... настана малък хаос, ама то и без това уайпвахме, та гледахме поне да се ориентираме в хаоса...

заредиха се опити, в които влизахме спокойно във втора фаза и вече групата в мозъка трупаше опит какво да прави (тука Анну да разкаже, щото аз вътре не знам какво се случва)... по едно време взехме да мрем на първа фаза - топвахме се в облаците и си съммънвахме допълнителен адд... Холи съвсем "професионално" откомандва тези, дето не са сигурни дали не правят бели с облаците, да бъдат така добри да останат извън групата, дето се позиционира под полата на Сара... за мен това бе добре дошло, щото като сме накуп и играя с 3 фпс и съответно не виждам добре и на време какво се случва около мене... останах до входа към залата и слизах да бия аддове, само когато облаците са далече... пак завлизахме спокойно във втора фаза... и там нещата сякаш започнаха да изглеждат по-контролирани... когато в един от опитите в момента, малко след като умрях (ДК ме по време на битка и като се релогнах бях изгубила Санитито си и съответно бях МС-лната, та помолих да ме убият, че правя много поразии) рейда влезе в трета фаза!!! :shock: е, уайпнахме малко след това, но Бога ми, това бе трета фаза!!!! босът бе на под 30% и много стремително му падаше живота... мисля, че от 55 милиона НР накрая измряхме на 14 млн. НР на боса...

та така... днес рейд няма да има, но Анну май ще ходи да довършват Улдуар 10...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Tue Jun 16, 2009 10:30 am

Добро утро на дружината с един много нубски въпрос от мен :)
Как се ролва за епичните предмети когато убиеш босс в рейд? Вече няколко рейда убиваме такива, аз съм се трудил усърдно и накрая като лидера започне да казва да ролваме за определен предмет гледам умно и не знам какво се прави :) В смисъл не ми излиза като на HC зарче на което да натисна. Да не би да трябва да се пише или натиска нещо определено. Питах ги там в рейда но всички си мълчат ...умници :) Ясно е че няма да ролвам за премети които не са по моята специализация но вече изтървах няколко епик итеми за дпс паладин :(

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Tue Jun 16, 2009 10:35 am

Вчера изринахме една част от Naxx -10 в която накрая имаше един бос на който от двете му страни имаше по един минибосс с някакво електричетво към тях. Убихме ги заедно и после голямо въртене падна когато въпросния бос си въртеше поляризациите. Ама падна лесно и от първия път. После се набутахме в една чат където имаше някакви конници в началото но стана късничко и спряхме дотам. Какви са босовете там, има ли някъде обяснени за босовете в накс но на български ако може, че английския нещо ми куца :)

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Tue Jun 16, 2009 10:38 am

Хм...някой тук ме е кръстил Raging Goblin, сигурно е работа на модератора :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Jun 16, 2009 10:50 am

kiko72 wrote:Добро утро на дружината с един много нубски въпрос от мен :)
Как се ролва за епичните предмети когато убиеш босс в рейд? Вече няколко рейда убиваме такива, аз съм се трудил усърдно и накрая като лидера започне да казва да ролваме за определен предмет гледам умно и не знам какво се прави :)
Пишеш команда /roll

Това дава случайно число между 1 и 100, така че в общи линии играе късмет кой колко ще рол-не. :wink:

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Tue Jun 16, 2009 10:54 am

ТРябва ли да кликвам с shift i десен клик на итема за който се ролва и после да напиша наклонена черта и roll. ILi v momenta v koito lidera kaje che se rolva za daden predmet samo si pisha v poleto za chat naklonena cherta i roll ?

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jun 16, 2009 11:04 am

Elayne wrote: Ланииис и аз искам съвет за при Игнис. Снощи уайпвахме на 25 души там. Много ми е тегаво като дисциплиниран прийст. Тече масов дмг, PoH, PoM и химна си ги каствам редовно и в един момент не само, че съм без мана, но и губя ориентация. Босът се мърда прекалено много, петна, адове, ужасно тегаво :(. Почти не смогвам с хийлинга.
На първо място има голямо значение доколко успешна си е тактиката на самия рейд. Общо взето при нас почти не се налага да се движим (кастърите) - или поне е толкова малко, че не го броя. По-тегаво е, ако хийлваш танка на адовете - наложи ми се да го правя на 10-ман и направо полудях да тичам и да се притеснявам палата да не опъне краката. Но на тази ситуаця няма да се спирам за момента.

1. Хийлваш си танка - при нас не е голяма драма. Обикновено повече помагам, отколкото да се чувствам с ангажимент да пазя танка ни. Но това е, защото обикновено има пала хийлър, а той си се справя много добре с това.
2. Като сигнализира ДБМ, че предстои flame jets, веднага започвам да каствам шийлдове - на поне една група. Понеже е инстант каст, нямаш проблем със сайлънса. Освен това можеш да продължиш да кастваш и докато летиш във въздуха. Там някъде трбява да метнеш задължително и един ПоМ, защото той почва да подскача в демиджа след FJ. Щом паднеш на земята, веднага кастваш ПоХ на група, която е различна от тази, която си шийлднала (на нея вече си им спестила към 6к демидж). В това време и останалите хийлъри са се развихрили и демиждът горе долу е овладян - имаш да хвърлиш още някой флаш. Ако положението е по-зле - шийлдове или още един ПоХ на друга група. Ако стане много тегаво откъм рейд демидж - inner focus + divine hymn. Но не бързай с него - най-рано на втория FJ, защото първият обикновено се овладява по-лесно и ще го похабиш напразно. Ако се притесняваш да се занимаваш с channeling за 8 секунди и да оставиш танка - PS веднага преди DH и за същите тези 8 секунди, няма какво да го мислиш.
3. Мана - като се отработи битката, ще ти е по-лесно. Поушънката можеш да си я ползваш по-всяко време. Ако си сигурна, че ще се наложи да я ползваш в битката, по-добре по-рано. Защото ако я оставиш за когато вече си без мана, има един малко психологически момент да очакваш май повече мана, отколкото ще получиш. Най-стабилният ти мана регенератор е животното. Аз моето го каствам, когато съм с към 10к мана - или по-малко. Често след него се чувствам все едно току-що съм почнала да играя в битката. Общо взето, стандартните неща са си - животното, HoHоpe и флашката. Държиш постоянно weakened soul на танка, за да можеш да си получаваш rapture маната от него, както и от народа при FJ.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Pag
Merchant

Post by Pag » Tue Jun 16, 2009 11:14 am

Просто си пишеш /roll.
Райдовете ви Pug ли са или гилдийни? Защото в случай, че са гилдийни РЛ решава на кого да предостави итема без рол, в този случай просто индикираш, че проявяваш интерес към итема без да пишеш рол.
Колкото и да ти куца английския, хубаво е и е в твой интерес да се запознаеш най-малкото с WoWwiki разясненията. Също така трябва да разбираш наставленията давани от РЛ. За някои босове е необходимо разпределение на играчите, не става на стихиен принцип.
Снощи сте стигнали до Military Quarter и на последния бос The Four Horseman определено ще ви трябва войс организация
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Tue Jun 16, 2009 11:20 am

Гилдийни са, но не знам как да индикирам интерес? А иначе рейд водача казва да ролват хората за които е главна специализация и няколко човека го правят. Аз разбира се не бях от тях по обясними причини :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 16, 2009 11:21 am

След покупката на шамана ми на де що има епици, летялка, бърза летялка, енчанти и т.н. останах с 16 злато ....

Мога да напиша книга - как да се разорим от 15 к злато.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Pag
Merchant

Post by Pag » Tue Jun 16, 2009 11:30 am

Ами ако си купиш мамутчето с вендорите, можеш да напишеш още една - Как да се разорим до 0к :mrgreen:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 16, 2009 11:54 am

Мдаа, аз ше пусна продължение, как вечно да сме на червено. Но пък преминава в лилаво :D

Довечера един Страт и аутленда ше бъде налазен от поредния паладин ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Jun 16, 2009 12:02 pm

Какво да разказвам... Анакс ме разстрои. Дано не идва повече тая или поне да не я зачисляват за хийлър вътре.
Не мое да мъмриш, брат!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jun 16, 2009 12:06 pm

Каква нежна и разстроима душа се криела под грубите пилешки пера
:shock:

Подозирам, че Анакс се е шашардисала малко вътре - не съм влизала аз и не мога да кажа какво е да се хийлва там.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Jun 16, 2009 12:14 pm

Pag wrote:Ами ако си купиш мамутчето с вендорите, можеш да напишеш още една - Как да се разорим до 0к :mrgreen:
Само мрънкате ей :D Има един основен принцип за забогатяване - не ходи в райд!!! :mrgreen: Райдовете са основен разход на голд мен ако питаш, приходът клони към нула, получаваш само нов гиър дето пак иска енчанти и ала-бала и те овътря още повече. 8-) Алтовете дето са другия голям разход - би трябвало да са на самоиздръжка, никакви глезотии като нисък левел енчанти; мейн-а като е левълвал, да би някой да му е помагал - гърч!

Ей като спазвате горните два принципа, ще се возите на мамут с вендори и ще купувате репутации, ако ви мързи да им правите дейлитата 8-) И това всичко без фарм, без дейли куести, само си се мотаеш наоколо и голд-а се излива като златна река :mrgreen: