1. Тъй като съм китенска булка, другаде на нашето море скоро не съм ходила, освен на:
http://kiten.zmeio.net/pages/DSC05116.htm
- Spoiler: show
-

За юни и юли цените са 12 лв на легло, а за август 15 лв.
Къщата е на 7 мин от северния плаж и на 15 от южния.
Стаите са със собствени бани, имат хладилник и телевизор (кабелна).
Една от стаите е с външна баня (в коридора, не на двора

)
Всички стаи, освен тези на първия етаж са с тераси.
Климатик няма, но и нужда от такъв няма, защото стаите са с плочки и са хладни. Само тези най-отгоре се напичат, но имат щори и са най-сладко боядисани (синьо и синьо-зелено)
Градината зад къщата е прекрасна, но на сайта я няма снимана.
Аз обичам най-много Китен през юни и септември, защото не обичам лудницата, пък слънце има бол, но явно повечето хора са на друго мниние.
2. Последно бях на Балчик миналата пролет, и ако не държите на хубав плаж е наистина много приятно и дивите места по северното черноморие са наблизо. Странното е че началото на май месец едвам си намерихме места - хотелчетата бяха пълни с румънци. Хотела ни беше на втора линия, 50 лв двойна стая с включена закуска, не го помня как се казваше.
3. Турция - Гьокчеада - острова на който е сниман Прогноза, филм който все още не съм гледала, но ако сте, сигурно дава представа как изглежда плажа.

Пясъка е почти толкова хубав като на Китен, плажа е огромен, чист и почти празен. Морето е супер чисто, няма медузи, няма водорасли.

Мястото където спахме - Unal Pansion, доста приличен хотел на страхотно място. Стая 2 легла близо до плажа - 50 лири приблизително 55 лв - без хладилник, без климатик, но с хубава тераса и гледка към лозя и пущинак. Имаше малък проблем с налягането на водата и с топлата такава - ако се прибереш по светло има топла вода, ако не няма (на слънчеви батери я топлят)
Приятелите с които ходихме бяха на следващия месец пак и си намерили стая в града за 45 лири с климатик, хладилник и телевизор.
При всички положения обаче си трябва кола, освен ако не си на хотела на плажа, но там цените бяха нещо от сорта на 130 лири.
На плажа има и някаква кръстоска между хостел и къмпинг, но там историята е много несигурна, ние уж имахме резервация, но преди нас дошли познати сърфисти и си останахме без стаи.
Планове: 08.08 - драсване с пълна газ към острова, цел: каране на сърф
Мечти: началото на септември драсване към Гърция, о-ов Лимнос пак с цел сърф